POTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

POTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
POTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een POTX-bestand is een Microsoft PowerPoint Open XML-sjabloonbestand.
  • Open er een met PowerPoint of Impress.
  • Converteren naar PDF, PPT en andere formaten met FileZigZag.

Dit artikel beschrijft wat een POTX-bestand is, inclusief hoe je een POTX-bestand kunt openen of converteren op je computer.

Wat is een POTX-bestand?

Een bestand met de POTX-bestandsextensie is een Microsoft PowerPoint Open XML-sjabloonbestand dat wordt gebruikt om dezelfde lay-out, tekst, stijlen en opmaak te behouden voor meerdere PPTX-bestanden.

Net als de andere Open XML-bestanden van Microsoft (bijv. PPTM, DOCX, XLSX), gebruikt het POTX-formaat een combinatie van XML en ZIP om de gegevens te structureren en te comprimeren.

Image
Image

Voorafgaand aan Microsoft Office 2007 gebruikte PowerPoint het POT-bestandsformaat om vergelijkbare PPT-bestanden te maken.

Hoe een POTX-bestand te openen

POTX-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met Microsoft PowerPoint, Planamesa NeoOffice voor macOS en met de gratis OpenOffice Impress en SoftMaker FreeOffice.

Als u een versie van PowerPoint gebruikt die ouder is dan 2007, kunt u deze bestandsindeling nog steeds openen, maar moet Microsoft Office Compatibility Pack geïnstalleerd zijn.

Een andere manier om het bestand zonder PowerPoint te gebruiken, is met de gratis online versie van PowerPoint van Microsoft. Als je alleen maar een POTX-bestand wilt bekijken, kun je dat doen met de gratis PowerPoint Viewer van Microsoft.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u kunt wijzigen welk programma standaard POTX-bestanden opent in Windows.

Een POTX-bestand converteren

Er zijn twee manieren om een POTX-bestand naar een ander bestandsformaat te converteren, zoals PPTX, PPT, OPT, PDF, ODP, SXI of SDA.

Ervan uitgaande dat een van de bovenstaande programma's die de indeling ondersteunen al is geïnstalleerd, of dat u de online versie van PowerPoint gebruikt, is de eenvoudigste oplossing om deze daar te openen en vervolgens op te slaan in een nieuwe indeling.

Een andere manier is met een gratis bestandsconverter. Onze favoriete manier om dit te doen is met FileZigZag omdat je niets hoeft te downloaden; upload het POTX-bestand naar de website en kies een formaat om het naar te converteren. Die website ondersteunt veel exportformaten, waaronder HTML, ODP, OTP, PDF, PPT, SDA, SXI, VOR en andere.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de hierboven genoemde presentatiesoftware, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Dit kan vrij gemakkelijk gebeuren, omdat zoveel bestandsextensies op elkaar lijken.

OTX ziet er bijvoorbeeld bijna identiek uit aan POTX en zou op het eerste gezicht zelfs op de een of andere manier gerelateerd kunnen zijn aan PowerPoint. In werkelijkheid worden OTX-bestanden gebruikt met een programma genaamd theWord. OXT is een andere die niet gerelateerd is aan PowerPoint.

PTX-bestanden lijken op elkaar. Als je die link volgt, kun je zien dat er verschillende formaten zijn die die bestandsextensie gebruiken, en geen van hen is zelfs maar op afstand gerelateerd aan PowerPoint.

Als je bestand een extensie heeft die niet op deze pagina wordt uitgelegd, zoek ernaar op Google of bovenaan deze pagina (mogelijk hebben we er een pagina op) voor meer informatie over het formaat en welk programma je moet op je computer of ander apparaat staan om het te openen/bewerken/converteren.

Aanbevolen: