Nieuwe iMovie voor iOS is een recept voor homogenisatie

Inhoudsopgave:

Nieuwe iMovie voor iOS is een recept voor homogenisatie
Nieuwe iMovie voor iOS is een recept voor homogenisatie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iMovie 3 voor iOs en iPad voegt automagische Storyboard- en Magic Movie-modi toe.
  • De app helpt je bij het maken van een gepolijste, fantastisch uitziende film van je foto's en video's.
  • De ingebouwde sjablonen zorgen ervoor dat je film eruitziet als die van alle anderen.
Image
Image

iMovie's nieuwe 'Magic Movie' en 'Storyboards' opties garanderen dat je films eruit zullen zien zoals die van iedereen.

Aan de andere kant heeft het kopiëren van bestaande kunst om te leren hoe het werkt een eervolle geschiedenis, van kunststudenten die rondhangen met het schetsen van kopieën van schilderijen in galerijen tot YouTube-video's die populaire liedjes afbreken en ze helemaal opnieuw opbouwen. Maar zullen de nieuwe functies van iMovie ons helpen om te leren, of zullen we gewoon dezelfde oude voorinstellingen blijven gebruiken?

"Ik ben het ermee eens dat er nu een grotere kans is om video's te zien die te veel op elkaar lijken. Maar zelfs met het risico van homogenisering van video's, geloof ik nog steeds dat deze functies meer voordelen dan nadelen met zich meebrengen, " iMovie-gebruiker Perry Valentine vertelde Lifewire via e-mail. "Een voordeel is dat meer mensen nu worden aangemoedigd om videobewerking te ontdekken of uit te proberen. Ik zag dit uit de eerste hand toen ik enkele vrienden voor het eerst zag proberen hun reisvideo's te bewerken met behulp van een sjabloon van Storyboards toen we onlangs bij elkaar kwamen."

Dezelfde oude, dezelfde oude

iMovie is best wel geweldig. Als je gewoon wat clips wilt samenvoegen, een titel en muziek wilt toevoegen en het resultaat wilt delen, dan is dit een van de snelste en gemakkelijkste manieren om dit te doen. En laten we niet vergeten dat het gratis is als je een Mac, iPad of iPhone hebt.

"Ik heb een paar dagen Magic-films en storyboards uitgeprobeerd en het is belachelijk eenvoudig om snelle projecten op gang te brengen", zegt Apple-expert en YouTuber Rene Ritchie op Twitter."Als je nieuw bent in het bewerken of gewoon iets supersnel gedaan moet krijgen, probeer het dan eens."

iMovie 3 bouwt voort op dit gebruiksgemak en produceert geweldige, gepolijste, professioneel ogende video's met zijn twee nieuwe tools: Storyboards en Magic Movie. Storyboards biedt u een keuze aan filmtypes, van koken tot gamen tot how-to's, make-overs en meer. U kunt het kleurenpalet, tekststijlen, enzovoort aanpassen, en dan komt u bij een vooraf gemaakte sjabloon of storyboard met sleuven die u in uw videoclips kunt slepen. Of u kunt rechtstreeks opnemen in de slots.

Elke clip bevat instructies over wat je erin moet opnemen. Voor het kookstoryboard kan dat een close-up van ingrediënten zijn of een shot van 'interessante kleuren of texturen'.

Het resultaat is - sorry voor de woordspeling - een video met een cookie-cutter die veel lijkt op die van iemand anders.

Magic Movie vereist nog minder werk. Kent u de automatisch gegenereerde "Herinneringen" -films in uw foto-app? Dat is het, alleen jij kunt kiezen welke afbeeldingen en video's zijn inbegrepen. Je kunt zelfs een herinnering uit je bibliotheek kiezen en daar aan laten werken. Storyboards en Magic Movie zijn beschikbaar op de iPhone en iPad, maar niet op de Mac, hoewel Mac iMovie alles kan importeren wat je al hebt gemaakt.

Simplistisch

Deze opties zijn netjes, en als je alleen maar een manier wilt om snel een mooie film van je video's en foto's te maken, dan is dat fantastisch. Maar zodra je ook maar een klein beetje controle wilt, wordt iMovie frustrerend.

Image
Image

Als je ooit hebt geprobeerd een film te maken met aangepaste overgangen tussen clips, of iets eenvoudigs hebt gedaan als het toevoegen van opeenvolgende bijschriften over één clip (zoals de aftiteling in talloze tv-programma's), weet je hoe absurd vervelende iMovie kan krijgen. Als je blij bent om op de rails te rennen die Apple biedt, zal het een vlotte rit zijn. Voor al het andere zul je snel beseffen dat het de moeite waard is om naar een app op professioneel niveau te springen, zoals Adobe's Premiere of de fantastische Lumafusion.

Het zal even duren om die apps te leren, maar niet echt langer dan nodig is om te proberen je creatief gevormde pinnen in de hardnekkige domme gaten van iMovie te hameren.

Maar misschien mist dat het punt. Misschien is het probleem helemaal niet iMovie. Misschien is het de perceptie dat iMovie iets anders is dan een snelle, vooraf ingestelde app om me-too-video's op Instagram te plaatsen. Immers, iedereen die iets wil maken, zal zeker de voorkeur geven aan een tool waarmee ze kunnen creëren in plaats van kopiëren. iMovie is echt fantastisch in wat het doet. Het enige wat het doet, is je unieke afbeeldingen en video's maken en ze laten lijken op die van iedereen.

Aanbevolen: