Hoe APK op Android te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe APK op Android te installeren
Hoe APK op Android te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Laat Chrome onbekende apps installeren door naar Settings > Apps > Menu > te gaan Speciale toegang > Onbekende apps installeren.
  • Installeer een bestandsbeheerder (zoals Cx File Explorer of File Manager) zodat u het APK-bestand kunt vinden nadat u het naar uw telefoon hebt gedownload.
  • Download een APK-bestand en open het om het te installeren. U kunt ook het APK-installatieprogramma vanaf uw computer overbrengen via USB.

Als je een app van buiten de Google Play Store wilt gebruiken, kun je het APK-bestand van de app installeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u APK's installeert op Android 7 of hoger.

Onbekende apps toestaan op Android

Voordat u APK-bestanden kunt downloaden met Chrome of een andere browser, moet u eerst onbekende apps toestaan:

  1. Ga naar je apparaatinstellingen en tik op Apps & Meldingen (of Apps in oudere versies van Android).
  2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Speciale toegang.

    Image
    Image
  4. Tik op Installeer onbekende apps.
  5. Tik op Chrome (of welke webbrowser u ook gebruikt)
  6. Verplaats Toestaan van deze bron naar de Aan positie.

    Image
    Image

Installeer een Android File Manager

Nu je je telefoon zo hebt geconfigureerd dat je onbekende apps kunt installeren, heb je een manier nodig om het applicatiebestand (APK-bestand) op je telefoon te vinden, zodat je het kunt uitvoeren.

Android-telefoons worden meestal geleverd met een app voor bestandsbeheer die u kunt gebruiken, maar als u er geen heeft, zoekt u naar een van de beste Android-bestandsbeheerders op Google Play. U kunt bijvoorbeeld Cx File Explorer downloaden of Bestandsbeheer downloaden.

Download het APK-installatieprogramma vanaf uw Android

De eenvoudigste manier om een APK-bestand op je Android te installeren, is door het bestand te downloaden met de standaardbrowser, Chrome.

  1. Zoek een website die de Android-app aanbiedt en tik op de link om het APK-bestand te downloaden. Accepteer alle pop-ups, inclusief "Dit type bestand kan uw apparaat beschadigen."

    Download alleen APK-bestanden van betrouwbare bronnen. Een snelle Google-zoekopdracht kan je vaak laten weten of een app (of bedrijf dat de app maakt) een twijfelachtige reputatie heeft.

  2. Als de webbrowser van je telefoon je niet de mogelijkheid geeft om het bestand te openen na het downloaden, open dan je bestandsverkenner-app, ga naar de Downloads map op je apparaat en tik op het APK-bestand.

  3. Sta de app alle vereiste machtigingen toe waar hij om vraagt. Tik vervolgens onderaan het installatievenster op Install.

    Image
    Image
  4. Nu zie je de app beschikbaar in je lijst met geïnstalleerde apps.

Verplaats het APK-installatieprogramma via USB

Als je geen internettoegang hebt op je telefoon of om een andere reden geen browser kunt gebruiken om het bestand te downloaden, kun je nog steeds apps installeren vanaf je computer. Gebruik de webbrowser van uw computer om het APK-bestand te downloaden zoals hierboven beschreven. Zodra het is gedownload, maakt u verbinding met uw Android-telefoon en brengt u het bestand over.

Als je je Android nog nooit op je computer hebt aangesloten, schakel dan de USB-foutopsporingsmodus in op Android. U kunt uw telefoon vervolgens met een USB-kabel op uw computer aansluiten en de telefoon wordt op dezelfde manier bevestigd als een geheugenstick.

Zodra je telefoon is aangesloten op je computer, wordt deze weergegeven als een andere schijf in de bestandsverkenner van je computer. Verplaats het APK-bestand dat u van de app-website hebt gedownload naar de map /sdcard/download op uw telefoon.

Zodra het bestand is overgedragen, gebruikt u de bestandsverkenner-app op uw telefoon zoals beschreven in het vorige gedeelte om op het APK-bestand te tikken en de app te installeren.

Als je geen USB-kabel hebt, is een andere oplossing om WiFi FTP Server te installeren vanuit Google Play. Gebruik vervolgens een gratis FTP-clientsoftwareprogramma op uw computer (download bijvoorbeeld FileZilla) om het APK-bestand van uw computer over te brengen naar de map /sdcard/download op uw telefoon. Dit is echter een geavanceerde optie en vereist inzicht in het gebruik van FTP-bestanden.

Geavanceerd: voer APK-installatieprogramma uit met minimale ADB en Fastboot

Als het APK-installatieprogramma niet actief is wanneer u erop tikt, is er een geavanceerde oplossing die mogelijk werkt. U kunt het APK-bestand op uw Android installeren vanaf uw computer met behulp van een tool genaamd Minimal ADB en Fastboot.

  1. Sluit je telefoon aan via USB en schakel USB-foutopsporing in.
  2. Download Minimal ADB en Fastboot op uw computer en installeer het vervolgens.
  3. Voer het hulpprogramma uit en er wordt een opdrachtvenster geopend. Terwijl uw telefoon met de USB-kabel op uw computer is aangesloten, typt u de opdracht adb devices.

    Als de tool je telefoon detecteert, verschijnt er een ID voor het apparaat onder Lijst met aangesloten apparaten. Nu ben je klaar om het APK-bestand over te zetten.

    Image
    Image
  4. Gebruik Windows Verkenner om het gedownloade APK-bestand op uw computer te vinden.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Copy.
  6. Navigeer met Windows Verkenner naar de map Minimal ADB en Fasbtoot (meestal c:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot).
  7. Plak het APK-bestand in die map.
  8. Hernoem het APK-bestand naar iets korts, zodat het gemakkelijk als commando kan worden getypt.
  9. Typ in hetzelfde opdrachtvenster dat u eerder had geopend de opdracht adb install app name (vervang deze door de naam van uw APK-bestand).

    Image
    Image
  10. Als je het woord Succes ziet, wordt de app op je telefoon geïnstalleerd.

Wat is een APK?

Een APK (Android Package Kit) is een type bestand dat een applicatie voor Android installeert. Het is net als een uitvoerbaar (EXE) bestand voor Windows of een pakketinstallatieprogramma (PKG) voor Mac.

Als je ooit een Android-applicatie uit de Google Play Store hebt geïnstalleerd, heb je een APK-bestand gebruikt zonder het te beseffen. Wanneer u op de knop Install tikt, automatiseert Google Play het proces van het overbrengen van het APK-bestand naar uw telefoon en het voor u uitvoeren.

Bottom Line

Als de Android-app die u wilt installeren niet beschikbaar is op Google Play, kunt u het APK-bestand van internet downloaden en handmatig installeren.

APK-installatieprogramma's vinden

Er zijn veel websites waar u niet-Google Play-apps kunt vinden om te installeren. Bezoek bijvoorbeeld Apk Pure, Reddit's Apk Directory of APKMirror.

FAQ

    Kunnen APK-bestanden uw Android schaden?

    Mogelijk. Elk bestand dat u online downloadt, kan een virus bevatten. Daarom is het belangrijk om alleen APK's van veilige bronnen te downloaden.

    Kan ik APK-bestanden op mijn Android verwijderen?

    Ja. APK-bestanden worden alleen gebruikt om apps te installeren, dus zodra de app is geïnstalleerd, kunt u de APK verwijderen.

    Wat is ConfigAPK op Android?

    ConfigAPK is voorgeladen op Android-apparaten. Het wordt gebruikt om APK-bestanden uit te voeren en apps te installeren.

Aanbevolen: