Hoe Magisk te installeren en uw Android veilig te rooten

Inhoudsopgave:

Hoe Magisk te installeren en uw Android veilig te rooten
Hoe Magisk te installeren en uw Android veilig te rooten
Anonim

Wat te weten

  • Ontgrendel eerst de bootloader van je telefoon en installeer aangepast TWRP-herstel.
  • Download Magisk en kopieer het zipbestand naar de downloadmap op je telefoon.
  • Start je telefoon opnieuw op in de herstelmodus en installeer Magisk met TWRP.

Dit artikel legt uit hoe je Magisk installeert om je Android te rooten. Magisk wordt ondersteund op Android 5 en hoger.

Voordat je begint

Voordat je Magisk op je apparaat kunt installeren, heb je een paar dingen nodig. Eerst moet je de bootloader van je telefoon ontgrendelen. Bij sommige apparaten, zoals de ontgrendelde Pixel-telefoons, is dit eenvoudig. Voor anderen is het veel complexer of zelfs helemaal onmogelijk.

Zodra je de bootloader van je telefoon hebt ontgrendeld, kun je het aangepaste TWRP-herstel installeren. Dit herstelhulpprogramma maakt het eenvoudig om een back-up van uw telefoon te maken en aangepaste ROM's te flashen, evenals andere aanpassingen, zoals Magisk.

Magisk installeren

Hier leest u hoe u Magisk kunt installeren en uw Android-apparaat veilig kunt rooten.

  1. Eerst moet je Magisk downloaden. Ga naar de XDA Magisk-releasethread en download de nieuwste stabiele release.

    Pak het ZIP-bestand niet uit. TWRP flitst hele ZIP-bestanden.

  2. Sluit je apparaat aan op je computer via USB.
  3. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm van uw telefoon en tik vervolgens op Dit apparaat opladen via USB > Bestanden overbrengen.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar de locatie waar je telefoon is gekoppeld, als deze niet automatisch is geopend. Kopieer het Magisk zipbestand naar de Download map op uw telefoon.

    Image
    Image
  5. Verwijder je telefoon veilig van je computer.
  6. Je moet je telefoon nu opnieuw opstarten voor herstel. Dit proces is voor elk apparaat anders, maar u kunt dit meestal doen door op de toetsen Volume omlaag en Power te drukken.
  7. Wanneer je apparaat opnieuw opstart, zou je een scherm moeten zien met de Android-mascotte op de grond en een menu ingesteld op Start. Gebruik de volumetoetsen omhoog en omlaag om door het menu te bladeren en selecteer Herstelmodus.
  8. Het apparaat zal opnieuw opstarten. Deze keer wordt het geopend voor TWRP. Mogelijk moet u hier uw apparaatwachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot de opslag. Wanneer je in het hoofdmenu van TWRP komt, tik je op Install.

  9. Navigeer door je opslag naar de Download map waar je Magisk naartoe hebt gekopieerd. Kies het ZIP-bestand.
  10. TWRP geeft dan een scherm weer met informatie over de Magisk-zip en de optie om te controleren of u extra ZIP-bestanden wilt installeren. U hoeft nu niets anders te installeren. Als je klaar bent, veeg je de blauwe schuifregelaar onderaan naar rechts om Magisk te installeren.

    Image
    Image
  11. TWRP zal het installatieproces van Magisk op uw systeem grondig uitvoeren. Als het klaar is, wordt boven aan het scherm een bericht weergegeven waarin wordt aangekondigd dat de installatie is gelukt. Tik op Systeem opnieuw opstarten onderaan het scherm om uw apparaat opnieuw op te starten.

    Image
    Image
  12. Uw apparaat zal normaal opnieuw opstarten. Zodra uw apparaat opnieuw is opgestart, wordt het geroot en wordt Magisk uitgevoerd. Open uw apps en start de Magisk Manager om de status van uw installatie te zien.

    Image
    Image

Magisk verwijderen met Magisk Manager

Als je om de een of andere reden besluit dat je Magisk niet meer op je apparaat wilt, is er een eenvoudige manier om het te verwijderen met de Magisk Manager-app.

  1. Open de Magisk Manager app.
  2. Tik onderaan het scherm op Verwijderen.
  3. Er verschijnt een bericht met de vraag of je het zeker weet. Tik op Verwijderen voltooien.
  4. Magisk zal werken aan het verwijderen van zichzelf. Als het klaar is, wordt er een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd het apparaat opnieuw op te starten.

    Image
    Image
  5. Wanneer uw apparaat opnieuw is opgestart, is Magisk verdwenen en is uw apparaat weer normaal.

Wat is Magisk?

Magisk is een populaire tool voor het rooten van Android-apparaten en het installeren van aangepaste modules om de functionaliteit van Android te verbeteren. Het heeft ook de mogelijkheid om te verbergen dat je Android is geroot van bepaalde apps, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor iedereen die een geroot apparaat gebruikt en vertrouwt op apps die normaal niet werken op geroote apparaten.

Aanbevolen: