PSF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PSF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
PSF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Uw PSF-bestand kan een Photoshop Proof Settings-bestand zijn.
  • Zo ja, open het dan met Photoshop: View > Proof Setup > Custom > Laden.
  • Verschillende andere formaten gebruiken deze extensie ook, zoals voor audio- of scriptinhoud.

Dit artikel beschrijft de verschillende indelingen die de PSF-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn om de ene naar een andere indeling te converteren.

Wat is een PSF-bestand?

Een bestand met de PSF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Photoshop Proof Settings-bestand. In dit soort bestanden worden specifieke kleurvoorkeuren opgeslagen, zodat u kunt zien hoe een afbeelding eruit zal zien voordat u deze afdrukt.

Image
Image

Een PhotoStudio-bestand is een afbeeldingsindeling die dezelfde bestandsextensie gebruikt. Ze kunnen tekst, lagen en vormen bevatten.

Andere programma's kunnen ook de PSDF-bestandsextensie gebruiken, zoals een GPS Prediction Support-bestand, AutoCAD PostScript Patterns-bestand, Portable Sound-bestand, PID-scriptbestand of een HP-UX Product Specification-bestand.

PSF is ook een afkorting voor PlayStation sound format, progressive segmented frame, en PC Screen Font, maar die termen hebben niets te maken met de bestandsformaten waar we het hier over hebben.

Hoe een PSF-bestand te openen

Adobe Photoshop Proof Settings-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Photoshop via de View > Proof Setup > Custom menu-optie. Selecteer Load om het bestand te importeren.

Image
Image

Het gratis XnView-programma opent PSF-bestanden die zijn gekoppeld aan ArcSoft's PhotoStudio. Het PhotoStudio-programma kan ze natuurlijk ook gebruiken, maar weet dat het is stopgezet door ArcSoft en daarom niet langer wordt ondersteund.

Hoewel deze methode niet van toepassing is op de meeste andere bestandstypen, kunt u in plaats daarvan gewoon de extensie van het PhotoStudio-bestand hernoemen naar-j.webp

Hier is wat informatie over de andere programma's die PSF-bestanden gebruiken:

  • GPS Prediction Support-bestand: AGI's Systems Tool Kit (STK) of LinQuest's GPS Interference and Navigation Tool (GIANT)
  • AutoCAD PostScript Patterns-bestand: Autodesk's AutoCAD
  • Draagbaar geluidsbestand: XMPlay (hiervoor is de Highly Experimental-plug-in vereist) en Audio Overload
  • PID-scriptbestand: PCMSCAN van Palmer Performance Engineering
  • HP-UX Productspecificatiebestand: HP's Software Distributor (SD)
  • SPI Proxy-uitvoerbestand: SPI Dynamics WebInspect Toolkit

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat deze bestanden in Windows opent.

Een PSF-bestand converteren

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er veel mogelijke bronnen voor je bestand. Het is belangrijk om eerst te herkennen waarvoor uw specifieke bestand wordt gebruikt voordat u kunt begrijpen hoe u het kunt converteren.

Een Adobe-instellingenbestand hoeft bijvoorbeeld waarschijnlijk niet te worden geconverteerd naar een ander bruikbaar formaat. Een PhotoStudio-bestand is echter een afbeeldingsbestand dat kan worden geconverteerd naar-j.webp

U moet hetzelfde proces volgen voor de andere typen PSF-bestanden die hierboven worden vermeld. U kunt het bestand openen in het programma waarmee het is gemaakt en vervolgens proberen het bestand te exporteren of op te slaan in een andere indeling.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend nadat je alle bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Dit kan vrij gemakkelijk gebeuren omdat zoveel bestandsextensies dezelfde paar letters delen, waardoor u een andere extensie voor deze kunt verwarren.

PFS is een voorbeeld waarbij dezelfde letters in de PSF-bestandsextensie staan. Deze wordt echter door PhotoFiltre Studio gebruikt voor opgeslagen selectiebestanden.

Een andere is PSS die wordt gebruikt voor PlayStation 2 Game Video-bestanden, Picture and Sound Show-bestanden, RoboHelp HTML-projectgegevensbestanden en meer.

Aanbevolen: