Hoe permanent verwijderde foto's van iCloud te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe permanent verwijderde foto's van iCloud te herstellen
Hoe permanent verwijderde foto's van iCloud te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Als uw foto's op uw apparaat zijn opgeslagen, herstel dan vanaf een iCloud-back-up.
  • Ga naar Instellingen > Foto's om dit te controleren. Als iCloud Photos is uitgeschakeld, worden uw foto's opgeslagen op uw apparaat.
  • Apps voor gegevensherstel van derden kunnen uw foto's mogelijk kort na het verwijderen ophalen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt proberen foto's te herstellen die permanent zijn verwijderd.

Hoe permanent verwijderde foto's te herstellen met een back-up

Het proces van het herstellen van verwijderde foto's is lastig. Laten we, voordat je erin duikt, snel de Foto's-app op iPhone of Mac bekijken.

  • Op de iPhone: Open Foto's. Tik op Albums en veeg totdat je het item Recently Deleted onder Hulpprogramma's vindt (en tik vervolgens op). Als je de foto('s) ziet die je wilt terughalen, tik je op de foto en tik je op Herstellen in de rechterbenedenhoek.
  • Op de Mac: Open Photos. Klik in de linkerzijbalk op het pictogram/label Recent verwijderd. Als u de foto('s) ziet die u wilt terughalen, klikt u op de foto en vervolgens op Herstellen bovenaan het venster.

Als de foto's er niet waren, moet je een beetje ingewikkeld voetenwerk doen om te zien of ze nog te herstellen zijn. De eerste stap is om te zien hoe uw foto's zijn opgeslagen. Als uw foto's op uw apparaat zijn opgeslagen (en niet zijn gesynchroniseerd met iCloud-foto's), kunt u uw apparaat herstellen vanaf een iCloud-back-up. Het duurt even en u verliest alle nieuwe gegevens van uw apparaat. Als de foto's de moeite waard zijn, kun je ze als volgt terugkrijgen.

  1. Open de Instellingen app, scrol omlaag en tik op Foto's om te controleren waar je foto's zijn opgeslagen. Als je iCloud-foto's niet hebt ingeschakeld, worden je foto's opgeslagen op je apparaat.

    Als iCloud Photos is ingeschakeld, worden uw foto's automatisch gesynchroniseerd met iCloud. Dat betekent dat uw foto's niet zijn opgenomen in uw iCloud-back-up en dat u op een andere methode van mogelijk herstel moet vertrouwen. Als dat het geval is, ga dan naar het volgende gedeelte.

    Image
    Image
  2. Maak een nieuwe back-up. Omdat er mogelijk nieuwe of belangrijke gegevens op uw apparaat staan sinds uw laatste back-up, moet u nu een back-up maken. Waarom? We staan op het punt uw huidige gegevens te overschrijven met een oudere back-up waarop hopelijk uw verwijderde foto's staan. Maar dat betekent dat we over de huidige/bestaande gegevens moeten schrijven. Zodra de back-up is voltooid, gaat u naar de volgende stap.

  3. Wis je apparaat. Ga naar Instellingen > Algemeen > Transfer of Reset iPhone Kies Wis alle inhoud en Instellingen > Doorgaan Nadat u uw toegangscode of Apple ID-wachtwoord hebt ingevoerd, wordt uw apparaat gewist. Dit kan een paar minuten duren.

    Image
    Image

    Houd er rekening mee dat hierdoor alle huidige gegevens op je iPhone worden gewist. Het is belangrijk om een back-up van uw huidige gegevens te maken voordat u de instructies in deze stap volgt.

  4. Stel je iPhone in als nieuw. Je apparaat zal zich gedragen alsof het helemaal nieuw is, dus je moet het aanzetten en de installatiestappen volgen.
  5. Wanneer u het scherm Apps & Data bereikt, kiest u Herstellen vanuit iCloud-back-up.
  6. Log in bij iCloud met uw Apple ID.
  7. Kies de juiste back-up. Elke back-up is gemarkeerd met een datum of grootte. Kies een back-up die is gemaakt voordat je je foto's hebt verwijderd.

  8. Beëindig de installatie. Afhankelijk van hoeveel inhoud je op je apparaat hebt opgeslagen, kan het enkele uren duren voordat het herstellen van je gegevens is voltooid.

    Houd je telefoon zo vaak mogelijk verbonden met wifi en aangesloten om het herstelproces te voltooien.

  9. Vind je foto's. Als uw foto's op het moment van deze back-up op uw apparaat waren opgeslagen, worden ze hersteld.

Hoe herstel ik permanent verwijderde foto's uit de iCloud-fotobibliotheek?

Nadat je foto's permanent van je apparaat hebt verwijderd, duurt het even voordat de servers van Apple ze daadwerkelijk hebben verwijderd. Dat betekent dat u ze mogelijk kunt herstellen met software voor gegevensherstel van derden als u snel handelt.

Overweeg uw opties bij het kiezen van een gegevensherstelprogramma van derden. Om uw foto's op te halen, moet u inloggen met uw Apple ID en wachtwoord. Voor de meeste van deze programma's is betaling vereist om grote aantallen foto's op te halen. Aangezien u misschien niet kunt zien of kiezen welke foto's worden hersteld, beta alt u mogelijk $ 20 of meer voor foto's die u niet wilde hebben.

Programma's van derden toegang geven tot uw Apple ID vormt een veiligheidsrisico. Wijzig voor de zekerheid uw wachtwoord nadat u klaar bent met het gebruik van de software van derden.

Voordat u een hulpprogramma voor gegevensherstel van derden gebruikt, moet u de beoordelingen controleren om te zien of andere gebruikers hun foto's met succes hebben hersteld. Hier is hoe het proces werkte voor degene die we probeerden, CopyTrans.

  1. Download en installeer CopyTrans.
  2. Log in op uw iCloud-fotobibliotheek. U moet uw Apple ID en een verificatiecode invoeren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Redding. Veel dergelijke programma's voor gegevensherstel van derden kunnen uw foto's ook downloaden van iCloud.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het programma alle gevonden foto's heeft hersteld.

    De meeste programma's voor gegevensherstel van derden zullen een beperkt aantal foto's gratis herstellen. U wordt gevraagd om voor extra te betalen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Bevattende map openen om uw foto's te controleren. Als het programma uw foto's niet uit de iCloud-fotobibliotheek kon herstellen, zijn ze permanent verwijderd en kunnen ze niet worden hersteld.

    CopyTrans Cloudly was niet in staat om foto's te herstellen die de vorige dag waren verwijderd. Het herstelde alleen foto's die in de afgelopen paar uur waren verwijderd.

    Image
    Image

Bottom Line

Als je foto's verwijdert, heb je 30 dagen om ze te herstellen van je verwijderde bestanden. Daarna worden ze permanent verwijderd. Als het meer dan 30 dagen geleden is dat je je foto's hebt verwijderd, kan software van derden je foto's niet meer ophalen. Als ze niet op je apparaat zijn opgeslagen, kun je ze niet herstellen vanaf een back-up.

Zijn permanent verwijderde iCloud-foto's voor altijd verdwenen?

Ja, in de meeste gevallen zijn ze voor altijd verdwenen als je niets doet om je foto's onmiddellijk op te halen. Om uw foto's in de toekomst te bewaren, downloadt u uw foto's van iCloud en bewaart u ze op meerdere locaties.

FAQ

    Hoe bekijk ik mijn iCloud-foto's op een pc?

    Om toegang te krijgen tot uw iCloud-foto's op uw pc, installeert u iCloud voor Windows. Ga dan naar Photos > selecteer Options > iCloud Photo Library > Done > Toepassen.

    Hoe upload ik foto's naar iCloud?

    Als u iCloud-automatische fotosynchronisatie op uw telefoon wilt inschakelen, tikt u op Instellingen > Apple ID > iCloud> Photos en zet de iCloud Photos schakelaar aan. Om foto's vanaf uw computer te uploaden, opent u de iCloud-app, gaat u naar Photos en selecteert u het Upload- pictogram (wolk met een pijl-omhoog).

    Hoe verwijder ik foto's van mijn iPhone maar niet van iCloud?

    Als u foto's van uw iPhone maar niet van iCloud wilt verwijderen, schakelt u de automatische iCloud-fotosynchronisatie uit en verwijdert u vervolgens de foto's op uw iPhone. De foto's blijven in uw iCloud staan.

    Hoe zet ik iCloud-foto's uit?

    Om iCloud-foto's uit te schakelen, automatische synchronisatie uit te schakelen of naar Instellingen > te gaan, selecteer je naam > Afmelden. Voer uw Apple ID in en tik op Uitschakelen om volledig uit te loggen bij iCloud.

Aanbevolen: