Hoe verwijderde foto's op iPhone te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe verwijderde foto's op iPhone te herstellen
Hoe verwijderde foto's op iPhone te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Foto's-app en ga naar Albums > Recently Deleted. Selecteer de afbeeldingen die u wilt opslaan en kies Herstellen.
  • Selecteer Recover Photo in het pop-upmenu.
  • Foto's blijven 30 dagen in het album 'Recent verwijderd' voordat ze definitief worden verwijderd.

We hebben allemaal per ongeluk een foto van onze iPhone verwijderd die we moesten opslaan. Afhankelijk van een paar dingen, kunt u verwijderde foto's op uw iPhone herstellen. Dit is wat u moet weten. De instructies zijn van toepassing op alle iPhone- en iPod touch-modellen met iOS 8 of hoger en met behulp van de vooraf geïnstalleerde Foto's-app.

Hoe verwijderde foto's op de iPhone te herstellen

Apple heeft een functie in iOS ingebouwd waarmee je verwijderde foto's kunt herstellen. De app Foto's heeft een recent verwijderd fotoalbum. Hiermee worden je verwijderde foto's 30 dagen bewaard, zodat je de tijd hebt om ze te herstellen voordat ze voorgoed verdwenen zijn. Als je de foto die je wilt herstellen in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, volg je deze stappen om deze terug te krijgen:

  1. Tik op de Photos app om deze te starten.
  2. Ga naar het tabblad Albums en tik vervolgens op Recent verwijderd.

    Image
    Image

    Het recent verwijderde fotoalbum bevat foto's die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd. Het toont elke foto en geeft een overzicht van het aantal resterende dagen totdat de iPhone deze automatisch en permanent verwijdert.

  3. Tik op Select, tik op de foto's die u wilt opslaan en tik vervolgens op Herstellen.

    Als u de foto's meteen wilt verwijderen en opslagruimte wilt vrijmaken, tikt u op Verwijderen.

    Image
    Image
  4. Tik in het pop-upmenu op Recover Photo.
  5. Nadat u de foto hebt hersteld, wordt deze teruggezet naar uw fotobibliotheek en alle andere albums waarin deze was opgeslagen voordat deze werd verwijderd.

Andere manieren om verwijderde foto's op iPhone te herstellen

Foto's blijven 30 dagen in het Recently Deleted album staan voordat ze de telefoon voorgoed verlaten. Als je dat venster van 30 dagen hebt gemist, zijn er nog enkele opties om verwijderde foto's te herstellen. Deze methoden zijn minder zeker, maar ze bieden een mogelijke manier om foto's te herstellen als je ze niet vindt in het album 'Recent verwijderd'.

Bureaubladfotoprogramma's

Als je de foto's van de iPhone synchroniseert met een fotobeheerprogramma op je desktop, zoals Foto's op de Mac, heeft dat programma mogelijk een kopie van de foto die je terug wilt krijgen. Als je de foto daar vindt, voeg je hem weer toe aan de iPhone door hem te synchroniseren via iTunes, hem toe te voegen aan de iCloud-fotobibliotheek, of hem te e-mailen of te sms'en naar jezelf, en sla hem vervolgens op in de iPhone Photos-app.

Cloud-gebaseerde fototools

Als je een fototool in de cloud gebruikt, kan daar een back-upversie van de foto zijn. Je hebt veel opties in deze categorie, waaronder iCloud en Dropbox. Controleer ook sociale netwerken zoals Instagram, Flickr, Twitter en Facebook, als je de afbeelding op een van je feeds hebt geplaatst. Als de foto die je nodig hebt er is, download hem dan naar de iPhone om hem terug te krijgen.

Tools voor gegevensherstel van derden

Sommige programma's van derden laten je in het iPhone-bestandssysteem graven om verborgen bestanden te vinden, door verwijderde bestanden te bladeren die nog steeds rondhangen, of door oude back-ups te kammen. Omdat er tientallen van deze programma's bestaan, kan het moeilijk zijn om de kwaliteit ervan te beoordelen. Breng wat tijd door met uw favoriete zoekmachine om programma's te vinden en recensies te lezen. De meeste van deze tools kosten geld, maar sommige zijn misschien gratis.

Herstel je iPhone

Als je een back-up van een iPhone maakt, worden de foto's in de filmrol opgeslagen. U kunt verloren foto's terugkrijgen door het apparaat te herstellen vanaf een eerdere back-up. Kies een back-up die is gemaakt voordat de foto's werden verwijderd. OPMERKING: Als u het apparaat terugzet vanaf een back-up, worden ook alle andere wijzigingen verwijderd die u hebt aangebracht sinds de back-up is gemaakt, dus u kunt iets anders kwijtraken dat u nodig hebt. Waarschijnlijk geen goede afweging voor slechts één foto.

Verberg je liever foto's voor nieuwsgierige blikken in plaats van ze te verwijderen (en ze vervolgens ongedaan te maken)? Leer hoe u foto's op de iPhone kunt verbergen.

Aanbevolen: