Dronebezorging in buitenwijken gaat misschien niet van de grond

Inhoudsopgave:

Dronebezorging in buitenwijken gaat misschien niet van de grond
Dronebezorging in buitenwijken gaat misschien niet van de grond
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wing, de drone-bezorgservice van Alphabet, is begonnen met commerciële activiteiten in Texas.
  • Vleugel wordt meestal gebruikt in dunbevolkte gebieden en beweert dat dit de eerste drone-bezorgoperatie is in een dichtbevolkt grootstedelijk gebied.
  • Andere drone-bezorgingsexperts zijn er niet helemaal van overtuigd dat de service waarde kan toevoegen aan zijn klanten ten opzichte van bestaande bezorgmethoden op de weg.

Image
Image

De lucht boven Dallas bruist letterlijk van de activiteit.

In een blogpost kondigde de drone-bezorgservice van Alphabet, Wing, aan dat het zijn activiteiten is begonnen in de Dallas-Fort Worth Metroplex, in de hoop tienduizenden huizen in de voorsteden in het gebied te kunnen bedienen. Experts op het gebied van dronebezorging zijn echter niet echt enthousiast over dit specifieke gebruiksscenario voor luchtvaartuigen, vooral in stedelijke gebieden.

"Ik ben sceptisch over leveringen via drones van voedsel en pakketten, vanuit een zakelijk perspectief", vertelde Stephen Sutton, CEO van drone-serviceprovider Flyby Guys, via e-mail aan Lifewire. "Wegvoertuigen kunnen meer items vervoeren voor meer klanten, dus meer waarde. Drones kunnen maar één levering tegelijk doen."

De lucht in

In de blog vermeldt Wing CTO Adam Woodworth de serviceplannen om leveringen in meerdere buurten in de stad Frisco en de stad Little Elm gespreid uit te rollen. Wing test sinds vorig jaar leveringen in deze gebieden en de komende maanden zullen bewoners in bepaalde buurten worden uitgenodigd om leveringen te gaan plaatsen via de smartphone-app van Wing.

Na ontvangst van een bestelling zullen medewerkers in de winkel deze vullen en naar de parkeerplaats brengen, waar menselijke operators de vlucht van de drone plannen en coördineren. Zodra de bestelling op de bestemming is aangekomen, wordt deze op de grond neergelaten zodat kopers ze kunnen ophalen. De bezorgservice is alleen overdag beschikbaar, als het weer het toelaat.

"Naast Walgreens gaan we items leveren met drie nieuwe partners in Frisco en Little Elm. We gaan ijs leveren van Blue Bell Creameries (ja, het blijft bevroren op die warme Zomerdagen in Texas!), Voorgeschreven medicijnen voor huisdieren van easyvet en EHBO-kits van Texas He alth, "schreef Woodworth.

Wing is in 2018 ontstaan uit X, een dochteronderneming van Alphabet die moonshot-bedrijven helpt ontkiemen. Sindsdien heeft het activiteiten opgezet in Helsinki, Finland, en Canberra, Australië.

In een eerdere blogpost deelde Wing dat het in 2021 iets meer dan 100.000 drone-leveringen in Australië voltooide en in de eerste twee maanden van 2022 al de 30.000 had overschreden.

"Onlangs hadden we onze drukste week ooit, met meer dan 1.000 leveringen op één dag (dat is een levering elke 25 seconden), " vertelde Wing. "We hebben nu de 200.000 all-time commerciële leveringen over onze wereldwijde markten overschreden."

Wing is ook actief in de VS in Christiansburg, Virginia, maar het is een kleinere piloot, en Woodworth verwijst naar de Texas-service als de allereerste commerciële drone-bezorgservice in een groot Amerikaans grootstedelijk gebied.

Big Data

Sprekend uit ervaring, zegt Santiago Pinzon, CEO en mede-oprichter van het opstarten van drone-bezorging, Orkid, dat de economische aspecten van de uitrol van Wing's Texas niet kloppen in vergelijking met traditionele bezorgingsmodellen op de grond.

"Met hyperconnectiviteit en uitstekende wegeninfrastructuur kunnen de huidige technologie en service voor het bezorgen van drones duur zijn in vergelijking met een conventionele transportmethode", vertelde Pinzon via e-mail aan Lifewire.

De sleutel, benadrukte Pinzon, is om te begrijpen hoe Wing het bestaande leveringsmodel wil verbeteren. "Misschien meer bestellingen per uur in vergelijking met een DoorDash-service op een fiets of scooter?" hij stelde voor.

Image
Image

Sutton gelooft dat de waarde van de uitrol ergens anders ligt. "Ik denk dat het belangrijk is om gegevens te verzamelen voor publieke acceptatie van drone-leveringen, en ik zou graag zien dat deze gegevens openbaar worden gemaakt zodra de proeven voorbij zijn. Deze gegevens zullen de industrie helpen in de richting van de toekomst", deelde Sutton.

Pinzon is het daarmee eens en zegt dat naast klantgegevens, schaalbaarheid en eenheidseconomie de drie factoren zijn die het gebruik van een drone-bezorgservice bepalen in een gebied dat goed wordt geacht voor uitvoering.

Drone-leveringen zijn opgezet om essentiële zaken af te leveren in gevaarlijke en ontoegankelijke omgevingen zonder het leven van bezorgers in gevaar te brengen. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben echter ook de aantrekkingskracht van niet-menselijke bezorgmethoden in stedelijke gebieden vergroot.

Hoewel Sutton nog steeds denkt dat medische leveringen in afgelegen gebieden de toekomst zijn van leveringen per drone, kijkt hij nog steeds uit naar de uitrol van Wing in Texas.

"Ik vind het geweldig om te zien hoe drone-operaties zich uitbreiden naar stedelijke gebieden", zei Sutton. "De normalisatie van drones in het openbaar heeft nog een lange weg te gaan, en Wing geeft de industrie wereldwijd een boost met hun dienstenaanbod. We houden deze operaties allemaal nauwlettend in de gaten."

Aanbevolen: