Experts zeggen dat de Emoji-URL's van Opera niet van de grond komen

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat de Emoji-URL's van Opera niet van de grond komen
Experts zeggen dat de Emoji-URL's van Opera niet van de grond komen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het invoeren van een reeks specifieke emoji's gaat gewoon niet zo snel of intuïtief als het gebruik van alfanumerieke tekens.
  • Emoji-URL's gebruiken als een opvallende link die gebruikers kunnen selecteren, zou kunnen werken, maar afbeeldingen zouden in dat geval net zo goed werken.
  • Ingesloten emoji's die overeenkomen met de volgorde van een emoji-URL kunnen ertoe leiden dat mensen onbedoeld worden omgeleid naar een website.

Image
Image

Dankzij een samenwerking met Yat ondersteunt Opera's webbrowser nu webadres-URL's in emoji's, maar experts vinden het te onhandig om meer dan een gimmick te zijn.

De essentie van Opera's nieuwste functie werkt specifiek via Yat, waarmee gebruikers een aangepaste web-URL kunnen maken van een reeks emoji's - de resulterende webpagina kan worden aangepast of worden gebruikt als een omleiding naar een meer typische website. Idealiter zou het voor bedrijven een opvallende manier zijn om mensen hun websites te laten bezoeken, maar experts aarzelen om het als iets meer dan een modegril te beschouwen.

"Hoe leuk en fris het ook lijkt, emoji-URL's zijn gewoon dat - een leuk klein ding", zegt Dawid Zimny, productmanager bij het in Londen gevestigde agile webbureau NerdCow, in een e-mail aan Lifewire. "… het heeft geen echt gebruik buiten de nieuwheidsfactor voor marketeers."

Te onhandig

Het proces afbreken vanuit puur mechanisch oogpunt, het vervangen van de standaard alfanumerieke URL-invoer door emoji's kost veel meer tijd. Mobiele apparaten zijn waarschijnlijk het beste scenario voor een dergelijke functie, omdat hun digitale toetsenborden vaak een optie bevatten om emoji-bibliotheken op te halen. Dat gezegd hebbende, kan het, afhankelijk van de benodigde emoji's, nog even duren om door pagina's met kleine pictogrammen te vegen.

Image
Image

"Apple heeft op het moment van schrijven bijna 4.000 emoji's in zijn bibliotheek", merkte Zimny op. "Door ze te bladeren om de juiste te vinden, duurt het aanzienlijk langer dan alleen het typen van de woorden. En het alternatief is zoeken naar de emoji op trefwoord, wat slechts een extra, onnodige stap is."

En dat is het beste scenario, met een apparaat dat meer belang hecht aan emoji's dan aan een computer, die er doorgaans niet gemakkelijk toegang toe heeft. Het creëert een scenario waarin emoji's gemakkelijker te gebruiken zouden moeten worden met een fysiek toetsenbord, of gebruikers zouden een manier moeten vinden om te kopiëren en plakken wat ze nodig hebben.

"Het is extreem onhandig op desktops," zei Zimny. "De gemiddelde persoon typt met 40 woorden per minuut, dus zelfs een lang adres duurt maar een paar seconden."

"Hoe leuk en fris het ook lijkt, emoji-URL's zijn gewoon dat - een leuk klein ding."

Een ander mogelijk alternatief zou zijn om de noodzaak voor gebruikers om emoji's in te voeren om de bijbehorende websites te bezoeken, te omzeilen. Het zou de onhandigheid van het moeten jagen en pikken op specifieke afbeeldingen omzeilen, maar verslaat ook het doel van het gebruik van emoji's in een URL in de eerste plaats. Op dat moment zou de emoji-URL functioneel hetzelfde zijn als klikken op een afbeelding met een ingesloten URL.

"Ik vind dat het nieuw en grafisch aantrekkelijk is, maar voor sommige gebruikers misschien wat omslachtig is", zegt Reno Lovison, verkoop- en marketingexpert bij Reno Lovison Marketing, in een e-mail aan Lifewire. "Persoonlijk zou ik overwegen om het te gebruiken in een e-mail- of sociale-mediasituatie waar het bericht in feite 'klik op de onderstaande link' is, maar op dit moment zou ik het vermijden in print, bewegwijzering en andere situaties waarin de gebruiker moet invoeren de emoji's [zelf]."

Andere problemen

Emoji kunnen invoeren als onderdeel van een URL is ook niet nieuw. Particulieren en bedrijven kunnen sinds enige tijd emoji-webadressen registreren. De officiële extensie voor het Nieuw-Zeelandse eiland Tonga-.to- is slechts een voorbeeld. Wat de functie van Opera onderscheidt, is dat het 100% emoji's kan zijn - geen ".to" aan het einde vereist.

Image
Image

"Al jaren zijn er een aantal topleveldomeinen die het gebruik van emoji's toestaan, waaronder het nationale domein van Tonga", aldus Zimny. "We hebben een leuk domein voor onszelf gekocht - &x1f913;&x1f42e;.to, passend bij ons merk NerdCow, en je kunt het in elke browser gebruiken om naar onze website te gaan."

Bovendien is het voor Zimny zorgwekkend dat er geen enkele vorm van tekst hoeft te worden gebruikt voor een specifiek webdomein (d.w.z..to of y.at). Naar eigen zeggen van Opera kunnen emoji's die op webpagina's zijn ingesloten, linken naar Yat-pagina's bij gebruik van de Opera-browser.

"Dit betekent dat als iemand een niet-gerelateerde combinatie van emoji's op zijn webpagina plaatst en deze overeenkomt met een emoji-URL in de bibliotheek van yat, bezoekers die de browser gebruiken erop kunnen klikken en naar een website gaan die niet bedoeld was daar,' legde Zimny uit. "Het idee is verbijsterend, aangezien websites die schijnbaar willekeurige emoji's gebruiken nu het risico lopen te linken naar een pagina waar ze niets mee te maken willen hebben."

Aanbevolen: