World Backup Day 2023

Inhoudsopgave:

World Backup Day 2023
World Backup Day 2023
Anonim

31 maart is Wereldback-updag, de dag waarop wij technologiemensen u eraan herinneren hoe belangrijk het is om een back-up van uw gegevens te maken. Gezien onze specifieke expertise, hebben we de neiging om dit veel vaker dan één keer per jaar te doen, maar we zullen dit jaarlijkse excuus gebruiken om het nog een keer te doen!

Image
Image

Dit bewustwordingsinitiatief is uiteengezet door WorldBackupDay.com. Dit is het bericht om te onthouden:

Uw gegevens zijn waardevoller dan uw apparaat

Hardware is goedkoop en wordt steeds goedkoper. Weet je wat duur of zelfs onbetaalbaar is? Die scriptie die je drie weken lang hebt geschreven, de $ 3.000 USD aan muziek en films die je op je harde schijf hebt staan, en de digitale video van de eerste stap van je kleine jongen of meisje.

Je kunt een nieuwe computer of telefoon krijgen, maar probeer die belangrijke bestanden te vervangen: Dat kan niet!

Dus wat doe je?

Je maakt er een back-up van!

Als je een back-up van je gegevens maakt, maak je een tweede kopie van alles wat je niet kwijt wilt raken. Mocht er iets gebeuren met de originelen, dan kunt u de back-ups terugzetten op uw computer (of telefoon, tablet, enz.) met een back-upservice.

Technisch gezien verwijst een back-up naar elk stukje gegevens dat op twee plaatsen bestaat. Het primaire doel van een back-up is om een herstelplan te hebben als de primaire gegevens ontoegankelijk worden, dus het is gebruikelijk om back-ups offsite te bewaren, zoals online, of op zijn minst op een tweede harde schijf, zelfs een andere interne.

Waarom je een back-up zou moeten maken

Er zijn verschillende scenario's die zich kunnen voordoen waarbij een back-up van uw gegevens nuttig zou zijn:

  • Je telefoon wordt gestolen en je verliest al je foto's en video's
  • Een externe harde schijf crasht, waardoor je homevideo's worden verwijderd
  • Je bent je laptop vergeten in een café en je bent al je huiswerk kwijt
  • Een virus houdt uw gegevens gegijzeld totdat u beta alt om de beperkingen te verwijderen
  • Je hebt per ongeluk iets belangrijks verwijderd

Uw back-upopties

We zijn grote fans van online back-upservices. Het gebruik van een cloudback-upservice (wat ze soms worden genoemd) is de gemakkelijkste, meest economische en effectieve manier om uw belangrijke gegevens veilig te houden.

Bekijk onze beoordelingen van online back-upservices voor een gerangschikte, bijgewerkte lijst, compleet met prijzen. Sommige abonnementen staan een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte toe, sommige beperken je tot zoveel GB's of TB's, sommige ondersteunen back-up van meerdere gelijktijdige computers, sommige zijn zelfs gratis voor slechts een beetje opslagruimte.

Heb je vragen over online back-up of weet je niet helemaal zeker wat het is? We beantwoorden bijna elke vraag die we ooit hebben gekregen over online back-up in onze Veelgestelde vragen over online back-up.

Wat je behoeften ook zijn, we hebben al het onderzoek gedaan om je te helpen de juiste beslissing te nemen. Afgezien van de lijst met beoordelingen die hierboven zijn gelinkt, is onze online vergelijkingstabel voor back-ups erg handig als u benieuwd bent welke van onze favoriete cloudback-upservices een bepaalde functie bieden.

Hier zijn nog enkele online back-upbronnen die u misschien nuttig vindt:

  • Backblaze Review (mijn persoonlijke favoriete service)
  • Onbeperkte online back-upplannen
  • Gratis online back-upplannen

De reden waarom online back-up zo populair is, is dat het een geheel aparte locatie biedt voor de kopieën van uw bestanden. Als uw flashstation bijvoorbeeld uw back-upapparaat is en uw laptop wordt gestolen terwijl uw flashstation erop is aangesloten, is de back-up eigenlijk zinloos.

We houden ook lijsten bij van traditionele back-upsoftwaretitels die niet zijn gebouwd voor online back-up maar voor lokale back-up, wat betekent dat de bestanden worden opgeslagen op een andere lokale harde schijf, of zelfs op een FTP-server of netwerkcomputer. Bekijk onze gratis back-upsoftwaretools en commerciële back-upsoftwarerecensies voor meer informatie.

Hier leest u meer over het maken van een back-up:

  • Gratis Mac-back-upsoftware
  • Een back-up maken van een iPad naar iCloud
  • Hoe u gemakkelijk een back-up van uw Facebook-gegevens kunt maken
  • Een back-up maken van uw Outlook-informatie
  • Een back-up van uw foto's maken met Google Foto's

Het gebruik van een cloudopslagservice is een andere optie om uw gegevens veilig online te back-uppen. Het verschil tussen een cloudopslagservice en een cloudback-upservice is dat de eerste u meestal niet automatisch en volgens een schema een back-up van gegevens laat maken, maar in plaats daarvan een plaats is om selectief belangrijke bestanden te uploaden die u van uw fysieke apparaat moet houden.

Er zijn veel cloudopslagservices om uit te kiezen, waarvan de meeste een klein gratis abonnement bieden met beschikbare upgrades als je meer functies of extra back-upruimte nodig hebt.

Aanbevolen: