Waarom je tiener de voorkeur geeft aan sociale media boven het streamen van films

Inhoudsopgave:

Waarom je tiener de voorkeur geeft aan sociale media boven het streamen van films
Waarom je tiener de voorkeur geeft aan sociale media boven het streamen van films
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Jongeren wenden zich af van streamingdiensten ten gunste van sociale media en gaming, volgens een nieuwe studie.
  • Een expert schrijft de overstap van streaming toe aan recente "enorme verbeteringen" in de game-industrie.
  • Waarnemers zeggen dat sociale media, streaming en gaming in de nabije toekomst samen zullen vervagen.
Image
Image

Jonge mensen schuiven de afstandsbediening van de tv weg voor online entertainment dat socialer en interactiever is, zeggen experts.

Gebruikers onder de 18 wenden zich af van streamingdiensten ten gunste van sociale media en gaming, volgens een nieuwe studie van Deloitte. Bijna de helft van de Amerikaanse respondenten zegt dat ze meer door gebruikers gegenereerde inhoud bekijken dan zes maanden geleden, en de helft zegt dat ze er altijd meer tijd aan besteden dan ze hadden gepland.

"De aantrekkingskracht van sociale media en games is duidelijk; het is waar hun vrienden zijn, en het is hoe ze communiceren", vertelde Mike Metzler, senior digital marketing manager bij Conviva, dat streaming media controleert, in een e-mail aan Lifewire interview. "Je hebt nu een hele generatie kinderen die niet via tekst communiceren; ze gebruiken Snapchat. Diezelfde kinderen zien rondhangen virtueel en samen Fortnite spelen [hetzelfde] als persoonlijk rondhangen."

Online Samenkomen

Deloitte's enquête onthulde dat streamingdiensten moeite hebben om abonnees aan te trekken en vast te houden die slimmer zijn geworden in het najagen van de inhoud die ze willen en het beheren van de kosten die ze betalen. Dit geldt met name voor jongere generaties die zijn opgegroeid met smartphones, sociale media en videogames en de voorkeur geven aan entertainmentervaringen die socialer en interactiever zijn.

"Het web en alles wat het te bieden heeft, is niet langer een bestemming of een plaats die we af en toe bezoeken", zei Kevin Westcott, vicevoorzitter, Deloitte LLP en leider op het gebied van technologie, media en telecom in de VS, in een persbericht. "Het is een integraal onderdeel van ons leven geworden, en jonge generaties zijn bijzonder aangepast aan de vervaging van echte en virtuele ervaringen. Voorlopig zijn streaming video, sociale media en gaming zeer succesvol, maar veranderend gedrag wijst in de richting van de volgende golf van digitaal entertainment."

TikTok, Snapchat, Instagram en YouTube zijn de plekken waar jonge mensen tegenwoordig hun tijd doorbrengen, en elk platform wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zei Metzler.

"TikTok is voor korte uitbarstingen van entertainment die je kunt oppakken en neerzetten, Snapchat is om met vrienden te communiceren, Instagram is voor het documenteren van hun leven en YouTube is voor video-inhoud in langere vorm", voegde hij eraan toe.

Aaron Thomas, een Gen Z Content Creator en Social Media Expert bij Salience Search Marketing, zei in een e-mailinterview dat er recente "enorme verbeteringen" zijn geweest in de game-industrie. De release van de PS5-, Xbox Series X- en Nintendo Switch OLED-consoles heeft de interesse in gaming weer aangewakkerd, voegde hij eraan toe.

"Dit heeft een enorme sprong gemaakt in het aanspreken van jonge enthousiaste gamers en heeft de industrie ook geholpen om een enorme aanhang van de jongere generatie te krijgen," zei Thomas. "Met games voor alle leeftijden en verschillende verhalen of doelstellingen om te voltooien, zal dit jongere mensen aanmoedigen om de pad op te pakken en gamen in deze magische werelden."

De toekomst van entertainment

In de nabije toekomst zullen sociale media, streaming en gaming samen vervagen, zei Metzler. Daarom koopt Netflix gamestudio's, streamt WWE WrestleMania-evenementen op TikTok en zijn sociale media de eerste plaats waar streamingplatforms naartoe gaan om nieuwe streamingcontent te promoten.

Image
Image

Uit een recent rapport van Conviva blijkt dat mensen die meer streamen ook actiever zijn op sociale media. Streamingbedrijven zullen fors blijven investeren in sociale-mediaplatforms.

"Je zult ook aanzienlijke investeringen zien van streamingplatforms die gemeenschappen uitbouwen op sociale media die niet gericht zijn op een specifieke regio of tv-show, maar eerder op gedeelde interesses", zei Metzler. "De Twitter-accounts van Netflix @strongblacklead, @NetflixGeeked, @Uppercut zijn geweldige voorbeelden."

In het Content Discovery-rapport van Conviva staat 'video's bekijken' op de lijst van topactiviteiten op sociale media, waarbij bijna drie op de vijf gebruikers van sociale media zeggen dat ze in een typische anderhalve week minstens één minuut van een video bekijken ze kijken naar een volledige video.

"Maar in 2022 kunnen we meer video's met een langer formaat verwachten dan in het verleden", zei Metzler."Je ziet voorbeelden hiervan al gebeuren, aangezien TikTok hun videolimiet voor uploads uitbreidt tot 10 minuten, en daarom zie je YouTube voor het eerst beginnen met het streamen van gratis tv-programma's die door advertenties worden ondersteund."

Aanbevolen: