Nieuwe technologie kan betekenen dat je pijn voelt in de metaverse

Inhoudsopgave:

Nieuwe technologie kan betekenen dat je pijn voelt in de metaverse
Nieuwe technologie kan betekenen dat je pijn voelt in de metaverse
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een bedrijf ontwikkelt een gadget waarmee je pijn in de metaverse kunt ervaren.
  • Met het elektrische polsbandje kunnen gebruikers zich verplaatsen in de virtuele wereld en gevoelens zoals ongemak en het gewicht van objecten voelen.
  • Een ander nieuw apparaat, de Emerge Wave-1, is gekoppeld aan een VR-headset en zendt ultrasone golven uit waarmee gebruikers virtuele objecten en sensaties kunnen voelen.
Image
Image

Maak je klaar om echte pijn te voelen bij het verkennen van de metaverse.

Een Japans startend bedrijf genaamd H2L Technologies werkt aan het creëren van levensechte ervaringen die ongemak voor de metaverse met zich meebrengen. Met de elektrische polsband van het bedrijf kunnen gebruikers zich in de virtuele wereld verplaatsen en sensaties zoals pijn en het gewicht van objecten voelen. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning om echte gevoelens in virtuele ervaringen te brengen.

"Door fysieke input en haptiek te bieden, kunnen we de meest meeslepende ervaring creëren die mogelijk is met behulp van de technologie van vandaag", vertelde Christopher Crescitelli, de creative director bij FreshWata, een bedrijf dat meeslepende VR-ervaringen creëert, in een e-mailinterview aan Lifewire. "Gebruikers die al geweldige 3D-optiek en ruimtelijke audio krijgen als een vorm van onderdompeling, zullen nog meer ondergedompeld worden wanneer ze haptische handschoenen, vesten en andere toolsets toevoegen aan hun metaverse reis."

Virtueel maar echt

De gadget die door H2L Technologies wordt ontwikkeld, werkt door de armspieren van een drager elektrisch te stimuleren, volgens The Financial Times.

Het nieuwe apparaat is slechts een van de vele manieren waarop virtual reality-ontwikkelaars (VR) gebruikers proberen te helpen echte sensaties te voelen. Meta werkt bijvoorbeeld aan een vibrerende handschoen die je zou kunnen helpen sensaties te voelen. Het systeem moet weten wanneer en waar het de juiste sensaties moet leveren. Het Meta-team ontwikkelt geavanceerde handvolgtechnologie waarmee de computer precies kan weten waar uw hand zich in een virtuele scène bevindt en of u in contact bent met een virtueel object.

"Mensen denken over het algemeen aan 'rendering' als visuals', zei Meta-ingenieur Forrest Smith in de post op de website van het bedrijf. "We gebruiken ook het woord 'render' voor haptiek. Wat we hier doen, is de toestand van deze virtuele wereld en je interacties ermee opnemen en deze weergeven aan de actuatoren zodat je de bijbehorende sensatie voelt."

Een andere nieuwe startup, Emerge, pakt een andere wending om je echte sensaties te laten voelen tijdens het gebruik van VR. De Emerge Wave-1 van het bedrijf, die $ 499 kost, is een apparaat dat kan worden gekoppeld aan een VR-headset en ultrasone golven uitzendt waarmee gebruikers virtuele objecten en sensaties kunnen voelen. Ongeveer dezelfde afmetingen als een 13-inch laptop, zendt de gadget gebeeldhouwde ultrasone golven uit waarmee gebruikers kunnen voelen en communiceren via aanraking in de virtuele wereld. Het bedrijf beweert dat zijn gepatenteerde technologie een interactief veld in de lucht creëert tot drie voet boven de apparaat en 120 graden eromheen.

"Emerge Home is de eerste stap in een bredere reis naar het creëren van een nieuwe taal van aanraking in virtuele werelden", zei Sly Spencer Lee, de mede-oprichter van Emerge, in een persbericht. "Door middel van Emerge Home-ervaringen en game rooms, zijn we verheugd om te onderzoeken hoe we beter kunnen verbinden, spelen en emoties kunnen delen in de metaverse."

Misschien ervaar je hetzelfde niveau van fysieke sensaties en emoties in de metaverse als in het echte leven.

Angst is de sleutel

Het opkomende gebied van het bieden van echte sensaties tijdens virtuele ervaringen wordt haptiek genoemd en het zal in de toekomst een belangrijk onderdeel van VR worden, voorspelde Bob Bilbruck, de CEO van technologie-adviesbureau Captjur, in een e-mailinterview.

"Haptiek is nodig om mensen verslaafd te maken aan het gebruik van de technologie", zei Bilbrucks. "Net zoals gamen de adrenaline en de hartslag verhoogt, zal de metaverse dit zijn op steroïden. Je kunt in de metaverse hetzelfde niveau van fysieke sensaties en emoties ervaren als in het echte leven."

Bilbruck heeft echter de haptische apparaten gepand die momenteel beschikbaar zijn, zoals de TactSuit X40, die belooft je dingen als geweerschoten te laten voelen tijdens videogames. Het is een draadloos haptisch vest met 40 individueel regelbare vibrotactiele motoren.

"Ze zijn in dit stadium allemaal een beetje hokey. Echte onderdompeling in de metaverse zal een of andere hersen- of zenuwverbinding of beide met zich meebrengen", zei Bilbruck.

Image
Image

Een zo'n bedrijf is NeuraLink, dat werkt aan een chip waarmee gebruikers computers kunnen besturen met hun gedachten. Het apparaat zal ook mensen met een dwarslaesie helpen met eenvoudige taken zoals het bedienen van een telefoon of interactie met een computer.

"Mensen zullen dit niveau van realiteit moeten ervaren om de ervaring in de virtuele wereld te krijgen zoals ze dat in de echte wereld doen," zei Bilbruck.

Aanbevolen: