Twitch's nieuwe advertentieprogramma kan streamers helpen en pijn doen

Inhoudsopgave:

Twitch's nieuwe advertentieprogramma kan streamers helpen en pijn doen
Twitch's nieuwe advertentieprogramma kan streamers helpen en pijn doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch's Ads Incentive Program zou kanalen in staat stellen om een maandelijks basissalaris te verdienen door elk uur een bepaalde hoeveelheid advertentietijd te hosten.
  • De toegevoegde inkomsten kunnen kleinere kanalen ten goede komen en hen ertoe aanzetten om regelmatiger te streamen voor hun publiek.
  • Een toename van de hoeveelheid advertentietijd kan sommige kijkers irriteren en ze wegjagen.

Image
Image

Twitch test een nieuw programma waarvan het hoopt dat het streamers een betrouwbaarder maandelijks inkomen zal geven, maar het zal misschien niet goed overgaan bij het publiek.

Het Ads Incentive Program zou streamers (Affiliates en Partners) de mogelijkheid geven om een bepaald aantal advertenties per uur weer te geven, met de belofte van een gegarandeerde uitbetaling. Twee minuten per uur levert aan het einde van de maand $ 100 op, drie minuten levert $ 300 op en vier minuten levert $ 500 op. Zolang de streamer het vereiste aantal advertenties en streams gedurende ten minste 40 uur per maand uitvoert, is dat salaris gegarandeerd. Twitch heeft ook verklaard dat extra inkomsten tegen het normale uitbetalingspercentage voor advertenties voor meer dan 40 uur per maand ook verdiend kunnen worden.

"De verwachte uitbetalingen van Twitch voor dit nieuwe Ads Incentive Program zijn aanzienlijk meer dan ik momenteel verdien aan abonnementen", zegt Jeremy Signor, gameschrijver en Twitch-streamer, in een e-mail aan Lifewire. "Het zou een tastbaar verschil maken en het zou voldoende stimulans zijn om vaker te streamen."

Het ziet er goed uit op papier

Voor kleinere Twitch-kanalen of kanalen die net beginnen, zou het waarschijnlijk een waardevolle deal zijn om te kunnen vertrouwen op een maandelijks minimum aan inkomsten. En als de reguliere advertentie-inkomsten (ongeveer $ 3,50 per 1.000 kijkers van een advertentie) daaraan worden toegevoegd, des te beter. Vooral wanneer, zoals Signor opmerkte, de tarieven het huidige maandelijkse inkomen van een streamer overschrijden. Voor sommigen kan het het duwtje (of het trekken) zijn dat nodig is om ze regelmatig te laten streamen.

Image
Image

Voldoen aan de streaming-eis van 40 uur per maand zou volgens Signor waarschijnlijk ook niet zo'n probleem zijn."40 uur per maand als vereiste is niet zo moeilijk om te voldoen, " zei Signor. "De barrières waarmee kleinere en nieuwere streams worden geconfronteerd, hebben niets te maken met de hoeveelheid streaming die je doet, en om op het punt te komen waarop je wordt betaald, moet je al een bepaalde hoeveelheid gestreamde tijd hebben."

Dus alleen al om geld te verdienen, moeten streamers al een bepaald aantal uren werken. Het zou een druppel zijn voor grotere kanalen die regelmatig streamen, en het zou een vrij gemakkelijk doelwit zijn voor iedereen die al probeert de Affiliate-status te verdienen. Dit kan op zijn beurt leiden tot minder stress voor streamers en, bij uitbreiding, een vrolijkere, meer betrokken stream om naar te kijken.

Maar… het kan averechts werken

Een potentieel probleem met het Ads Incentive Program zijn echter de advertenties zelf. Of het nu Hulu, YouTube, Twitch of gewone oude tv is, veel kijkers zijn niet dol op de onderbreking. Afhankelijk van het gekozen plan, kunnen ze uiteindelijk tussen de twee en vier minuten aan advertenties per uur zien, en veel streams duren meestal langer dan dat. Als de gemiddelde stream tussen de drie en zes uur duurt, kan dat in één sessie tussen de zes en 24 minuten aan advertenties opleveren. Bij die snelheden is het een legitieme zorg voor streamers om minder geduldige kijkers af te stoten.

"Zoveel advertenties voor normale kijkers zijn storend", legt Signor uit. "Het hebben van de hoeveelheid advertenties die we al hebben, is storend genoeg, dus het is een grote vraag om meer toe te voegen. Een gegarandeerde $ 100 per maand zou zeker kleinere streamers helpen, maar meer advertenties kunnen het toch al kleine publiek verkleinen."

Image
Image

Dit kan vooral schadelijk zijn voor kleinere zenders die het al moeilijk hebben, die overigens ook de soorten zenders zijn die het meeste baat kunnen hebben bij het programma. Het stelt streamers - vooral minder bekende - voor een moeilijke keuze als Twitch ze uitnodigt om deel te nemen aan het programma. Accepteren ze een gegarandeerd minimumloon van $ 100- $ 500 per maand en lopen ze het risico het publiek boos te maken dat een belangrijk symbiotisch onderdeel van hun kanaal is? Of wijzen ze het af om hun publiek de kopzorgen te besparen, maar leggen ze zich neer bij de stress van financiële onzekerheid?

En wat gebeurt er als Twitch op een bepaald moment besluit het programma zonder pardon volledig te laten vallen? Soortgelijke dingen zijn immers al eerder gebeurd. Of Twitch kan besluiten om het Ads Incentive Program gewoon niet verder te zetten dan de testfase. Het is op dit moment moeilijk om zeker te zijn."Twitch is niet erg transparant over de uitrol van dit programma, omdat het alleen beschikbaar is om streamers te 'selecteren' zonder specifiek te zijn over wat dat betekent - ik heb geen toegang tot het programma, bijvoorbeeld ", verklaarde Signor."Maar dit is niets nieuws voor Twitch, omdat het functies zoals Chant en Moments zal introduceren bij een percentage van de streamers om ze uit te testen en ze net zo mysterieus te verwijderen."

Aanbevolen: