Nieuwe technologie kan minder stressvolle telefonische vergaderingen betekenen

Inhoudsopgave:

Nieuwe technologie kan minder stressvolle telefonische vergaderingen betekenen
Nieuwe technologie kan minder stressvolle telefonische vergaderingen betekenen
Anonim

Key Takeways

  • Videobellen kan vermoeiend en stressvol zijn.
  • Audio- en videotrucs kunnen ervoor zorgen dat videoruimtes meer op het echte leven lijken.
  • Nieuwe technologieën kunnen virtuele ruimtes beter maken dan echte.
Image
Image

We zijn de afgelopen jaren overgegaan van slecht verlichte, echo-achtige videogesprekken naar augmented-reality-ruimtes, ruimtelijke audio en ruisonderdrukking, en het wordt alleen maar gekker.

Aangezien videoconferenties een belangrijk onderdeel van de werkdag zijn geworden, heeft de technologie de achterstand ingehaald. Camera's worden beter, maar niet zo snel als de software die ze gebruikt. Met apps zoals Reincubate's Camo kun je vrijwel elke camera gebruiken, inclusief de geweldige camera's in je telefoon, als webcams.

Apple heeft automatische achtergrondvervaging ingebouwd in de nieuwste versies van iOS, en soundscape-technieken verwijderen achtergrondruis. Maar wat gebeurt er als we deze technologieën gebruiken om videogesprekken te verbeteren, niet alleen om het op te lossen?

"Op de verkeerde manier gedaan, kunnen videogesprekken en virtuele ruimtes vermoeidheid en ongemak veroorzaken, en het is de moeite waard om in een deel van de wetenschap erachter te duiken. Er zijn een aantal factoren die studies aantonen. Een daarvan is dat in een telefoon bellen of een gesprek voeren, kunnen mensen zich meestal verplaatsen. Maar tijdens interactie met een virtuele ruimte, wordt de mobiliteit van een gebruiker meestal verminderd en moeten ze gefocust blijven op hun computer of telefoon, "vertelde Reincubate-oprichter en CEO Aidan Fitzpatrick aan Lifewire via e-mail.

"Waar video wordt gebruikt, spelen andere factoren een rol, zoals [zoals] het vermoeiende effect van meer dan normaal oogcontact, of de ontevredenheid of dysmorfie die gebruikers kunnen voelen wanneer ze zichzelf op het scherm zien lange tijd."

Image
Image

Virtuele ruimten

Het belangrijkste verschil tussen een videogesprek en het bezoeken van vrienden, familie of een werkvergadering is lichamelijkheid. Als we met andere mensen in een kamer zijn, werken al onze natuurlijke zintuigen en aangeleerde sociale vaardigheden gewoon. We hebben geen probleem om uit te zoeken wie ze hoort of praat. En we worden nooit afgeleid door een kleine miniatuurvideo van onszelf die over de schouders van andere mensen zweeft.

In een virtuele ruimte zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. Enkele van de meest bruikbare technologische trucs klinken in eerste instantie als gimmicks, maar blijken essentieel te zijn. Neem Spatial Audio, een nieuwe technologie van Apple die geluid in een vaste 3D-ruimte plaatst.

"Ruimtelijke audio kan dingen op een paar manieren verbeteren", vertelde Nick Daniels, oprichter van de uitstekende app voor audio-welzijn, Portal, via e-mail aan Lifewire. "Ten eerste helpt het om een veel natuurlijkere en meeslepende ervaring te creëren, maar onderzoek heeft ook gesuggereerd dat het de spraakverstaanbaarheid kan helpen verbeteren en zelfs vermoeidheid kan verminderen, aangezien onze hersenen ruimtelijke scheiding gebruiken als onderdeel van hoe we spraak interpreteren (zie de cocktail feesteffect). Over het algemeen kan het leiden tot een veel natuurlijkere, boeiendere en minder vermoeiende ervaring."

Zoomvermoeidheid

Vermoeidheid is een van de belangrijkste nadelen van videobellen. Zelfs als je alleen met familie praat, kan het veel vermoeiender zijn dan persoonlijk praten. Maar door de virtuele omgeving dichter bij de echte ruimtes te brengen waaraan we gewend zijn, kan vermoeidheid worden verminderd.

Op de verkeerde manier gedaan, kunnen videogesprekken en virtuele ruimtes vermoeidheid en ongemak veroorzaken…

"Het niveau van onderdompeling en realisme dat nu mogelijk is, betekent dat soundscapes auditieve ervaringen kunnen bieden waardoor je je echt ergens anders voelt", zegt Stuart Chan van Portal. "[Dit is] vooral handig als je thuiskantoor zich in de slaapkamer, woonkamer, keuken of, zoals ik, de rommelige berging bevindt."

3D-audio kan mensen ook in een virtuele kamer plaatsen, waardoor het gemakkelijker wordt om luidsprekers te onderscheiden aan de hand van de richting van hun stem. En met ruisonderdrukking wordt de bladblazende buurman uit het gesprek verwijderd of stemmen versterkt.

Wat nu?

Deze verbeteringen zijn geweldig voor iedereen die contact houdt via video. Maar in de toekomst zouden we kunnen genieten van nog betere interacties. Camo staat op het punt een nieuwe functie aan te kondigen die "interactie en communicatie via video gemakkelijker en krachtiger zal maken", zegt Fitzpatrick, en de portal voor audio-soundscape heeft al enkele verbeteringen die echt de rand kunnen wegnemen.

"Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn een uitkomst, maar kunnen een schreeuwende baby of peuter nog steeds niet altijd buitensluiten, en dat is waar meeslepende soundscapes tot hun recht komen omdat ze geluid maskeren en tegelijkertijd een echte ontsnapping naar een betere omgeving bieden, " zegt Daniels.

"Stel je voor dat je inspiratie opdoet van hoog in de Himalaya of je creativiteit de vrije loop laat in het Amazone-regenwoud tijdens je werkdag", zegt Chan.

Aanbevolen: