Akai's nieuwste midi-toetsen maken onderweg zoete muziek

Inhoudsopgave:

Akai's nieuwste midi-toetsen maken onderweg zoete muziek
Akai's nieuwste midi-toetsen maken onderweg zoete muziek
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Akai's MPK Mini Play Mk3 heeft een luidere luidspreker en een betere batterijduur dan zijn voorganger.
  • Gebruik het alleen of maak verbinding met een computer, iPad of zelfs iPhone.
  • Een MIDI-controller is alles behalve essentieel voor het maken van computermuziek.
Image
Image

Akai's MPK Mini was al een geweldig draagbaar MIDI-toetsenbord en -controller voor, nou ja, voor alles. De nieuwe Play-versie voegt een heleboel ingebouwde geluiden toe om het nog onafhankelijker te maken.

MIDI-controllers zijn bijna essentieel voor muzikanten die met computers werken in plaats van met grote hardware-instrumenten - anders klik je gewoon met een muis, wat nauwelijks bevorderlijk is om in een groove te komen, laat staan om eruit te rocken. Het mooie van kleine toetsenborden zoals deze nieuwe Akai MPK Mini Play Mk3 is dat je niet verankerd hoeft te zijn aan een bureau - iets wat de promocampagne heel duidelijk maakt.

"Het echte potentieel van de Mini Play MK3 ligt in zijn vermogen om te worden gebruikt als een MIDI-toetsenbordcontroller, vooral vanwege het gebruiksvriendelijke plug-n-play-ontwerp. Je kunt hem aansluiten op een pc/laptop of sluit deze aan op een iPad", schrijft technologiejournalist Tushar Mehta in een blogpost.

Hands-On

MIDI, of muziekinstrument digitale interface, komt uit de vroege jaren 80 en is een eenvoudig protocol om muziekinstrumenten met elkaar te laten praten. Ze lieten een toetsenbord noten naar een synthesizer sturen of een reeks twiddly-knoppen om virtuele knoppen op een computerdrummachine te besturen. Eenmaal aan het rollen, is het behoorlijk solide en maakt het een enorm verschil voor de muzikale ervaring, en biedt het betrouwbare, praktische controle over virtuele instrumenten.

MIDI zit tegenwoordig in alles, maar het voordeel wordt het duidelijkst ervaren in zoiets als de kleine MPK Mini Play, omdat het zoveel verpakt in een zeer draagbaar pakket.

De Akai MPK Mini Play heeft een toetsenbord met 25 toetsen, acht drumpads met achtergrondverlichting, vier knoppen en een joystick voor toonhoogte en modulatie. Niet veel, maar genoeg, en een goede spreiding van functies in een kleine ruimte. Je kunt eenvoudig een drumbeat intikken, een baslijn, akkoorden en melodie toevoegen en luisteren via de kleine ingebouwde luidspreker of koptelefoon. Alles wordt gevoed door drie AA-batterijen.

Als je dan weer bij de computer komt, kun je hem gebruiken als een MIDI-controller voor Ableton Live, Logic Pro of Akai's eigen MPC 2.0-software, met behulp van de toetsen, pads en knoppen om op het scherm te manipuleren controles.

Maar voor zo'n nette kleine eenheid is er een derde manier. Je kunt dit koppelen met je iPhone of iPad en een muziekstudio in je rugzak hebben.

Mobiele Studio

De iPad kan worden gezien als een plek om het nieuws te lezen of bij te praten op YouTube tijdens het bereiden van het diner, maar het is ook een behoorlijk formidabele muziekmachine. Er is een enorme selectie van niche- en reguliere muziek-apps beschikbaar voor zakgeld in de App Store, en in sommige opzichten is de iPad eigenlijk beter dan een Mac om muziek te maken.

Om te beginnen is er een touchscreen, wat betekent dat je muziekinstrumenten kunt bespelen met expressie, in plaats van met een binaire muisklik. En de iPad heeft een hele reeks apps die niet beschikbaar zijn op de desktop, althans niet met dezelfde diepte en kwaliteit. Apps zoals AUM en Audiobus fungeren als ministudio's die alle kleine, modulaire muziek-apps op iOS verbinden.

Image
Image

"Ja, het is mogelijk om professionele muziek te maken op een iPad. Ik heb het al vaak gedaan. Ik maak achtergrondtracks en neem die dan op met mijn elektrische harpen", vertelde harpiste en iPad-muzikant Cymber Lily Quinn. Lifewire via e-mail.

Maar de iPad heeft geen knoppen, knoppen, wijzerplaten of toetsen. Op die manier is het erger dan een laptop en kan het enorm profiteren van een alles-in-één controller zoals de Mini Play. Akai's controller biedt "klasse-conforme" USB-audio en MIDI, dat wil zeggen, het werkt zonder stuurprogramma's op elk Mac-, iPad- of Linux-apparaat. Dat laat het verdubbelen als een audio-interface voor de iPad en zorgt voor naadloze compatibiliteit.

En jij kunt nog een betere gaan. Als u onderweg bent, waarom gebruikt u dan niet gewoon uw iPhone? Veel muziek-apps zijn qua gebruikersinterface verkleind om op het kleinere scherm te passen. Misschien wil je een nummer niet bewerken in GarageBand op je iPhone, maar je kunt de prachtige drums of krachtige synthesizers volledig bespelen met de pads en toetsen van de APK Play Mini.

En omdat het allemaal op batterijen werkt, kun je beats maken bij het meer, in het park of waar dan ook, waardoor je kans groter wordt dat dure spullen worden gestolen terwijl je de prachtige landschappen om je heen negeert. Net als de mensen in de promovideo's.

Aanbevolen: