Hoe nieuwe technologie u helpt bij het maken en distribueren van muziek

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie u helpt bij het maken en distribueren van muziek
Hoe nieuwe technologie u helpt bij het maken en distribueren van muziek
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Boomy is een nieuwe online app waarmee gebruikers muziek kunnen maken en verspreiden met behulp van AI.
  • Er is een groeiend aantal online diensten die muzikanten helpen hun werk te verspreiden zonder tussenkomst van grote labels.
  • Met software zoals DistroKid kunnen gebruikers een jaarlijkse vergoeding betalen om hun muziek te distribueren en te promoten bij een reeks online retailers.
Image
Image

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om muziek te maken en te verspreiden, zelfs als je een amateur-artiest bent.

Een nieuwe online app genaamd Boomy factureert zichzelf als het eerste platenlabel voor iedereen. Boomy gebruikt kunstmatige intelligentie om muziek te maken. Het is een van een groeiend aantal online services die beloven het proces van het online zetten, promoten en verdienen van muziek te vergemakkelijken, zelfs voor minder populaire genres.

"Het probleem met de distributie van klassieke muziek van onafhankelijke componisten en artiesten moet worden aangepakt", vertelde Mitchell Hutchings, een professor in muziek aan de Florida Atlantic University, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Terwijl commerciële artiesten blijven gedijen in deze arena, zullen klassieke muzikanten blijven worstelen om manieren te vinden om te groeien en hun persoonlijke merken te ontwikkelen op streamingplatforms."

Beats met een beetje hulp van AI

Boomy gebruikt AI-technologieën om beginnende muziekmakers te helpen. Maar in plaats van AI die de muziek maakt, werken Boomy-gebruikers samen met de technologie om nummers te maken, componeren en bewerken. Terwijl andere kunstmatige-intelligentieprojecten alleen bepaalde muziek of specifieke artiesten nabootsen, stelt Boomy gebruikers in staat om originele nummers te maken met hun composities en zang.

Met het webplatform kunnen gebruikers binnen enkele seconden een nummer maken; hun muziek uitbrengen via streaming en sociale kanalen, waaronder Spotify, Apple Music, TikTok, YouTube en Instagram; en verdien 80% van de roy alty's.

"Voor ons draait het allemaal om het empoweren van makers", vertelde Alex Mitchell, de CEO van Boomy, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Traditionele platenlabels proberen de volgende hit uit te brengen en een miljard streams op één nummer te krijgen. We zijn blij met één stream op een miljard nummers. Zo moeten we nadenken over deze opkomende generatie makers."

Boomy zegt dat het uitbreidt op samenwerkende AI-tools die al lang door artiesten als David Bowie worden gebruikt om songteksten te genereren, evenals populaire bewerkings- en mixtools die worden gebruikt door dj's en professionele producers. Het maakt gebruik van eigen algoritmen om de kenmerken van verschillende muziekgenres te definiëren, zoals Lo-fi, Hip Hop of Reggae. Het maakt ook gebruik van machine learning om de kwaliteit en personalisatie van nummers te verbeteren terwijl gebruikers muziek maken.

Tijdens het proces van het maken van liedjes, regisseert de gebruiker Boomy door dingen als muziekstijlen te selecteren, zang toe te voegen of de compositie te bewerken, vergelijkbaar met het proces in een opnamestudio. Nadat gebruikers een nummer hebben gemaakt, kunnen ze ervoor kiezen hun muziek uit te brengen op meer dan 40 streamingplatforms en roy alty's te gaan verdienen.

Mitchell zei dat meer dan 200.000 gebruikers originele nummers hadden gemaakt met behulp van de site. Ongeveer 85% van de gebruikers zijn nieuwe muziekmakers, zei hij.

"Mensen kunnen in een kwestie van minuten, niet maanden of jaren van het nooit een nummer maken naar het zien van hun muziek op Spotify gaan", voegde Mitchell eraan toe. "Sommige van onze gebruikers hebben ons verteld dat ze albums hebben uitgebracht met niets meer dan een [goedkope] smartphone."

Image
Image

Nieuwe manieren om gehoord te worden

Boomy voegt zich bij een steeds drukker wordend veld van softwareconcurrenten die erop gericht zijn muzikanten te helpen op te vallen. Er is DistroKid, een onafhankelijke digitale muziekdistributieservice die muzikanten de mogelijkheid biedt om hun muziek te distribueren en te verkopen of te streamen via online retailers zoals iTunes/Apple Music, Spotify, Pandora, Amazon Music, YouTube Music, Tidal, Deezer en iHeartRadio. Gebruikers betalen $ 19,99 om een jaar lang onbeperkt albums en nummers te uploaden.

"Veel van de functies die door DistroKid worden aangeboden, kunnen ook de aanwezigheid op sociale media en de algehele zoekmachineoptimalisatie vergroten", zei Hutchings.

Ditto Music is vergelijkbaar met DistroKid en belooft dat muzikanten 100 procent van de roy alty's en muziekrechten behouden. Net als DistroKid kun je als onafhankelijke artiest een onbeperkt aantal nummers uitbrengen voor de prijs van $ 19,00.

"Wij vinden dat artiesten onafhankelijk moeten blijven", zegt het bedrijf op zijn website. "Behoud de controle over hun loopbaan en laat je niet beperken door oneerlijke deals en duistere industriecontracten."

Aanbevolen: