Het OP-1-veld maakt het maken van muziek weer gemakkelijk en leuk

Inhoudsopgave:

Het OP-1-veld maakt het maken van muziek weer gemakkelijk en leuk
Het OP-1-veld maakt het maken van muziek weer gemakkelijk en leuk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De OP-1 Field is een draagbare, alles-in-één sequencer, synth, drummachine, bandrecorder en meer.
  • Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat hitnummers er gewoon uit vallen.
  • De nieuwe versie is als een volwassen versie van het origineel.

Image
Image

Muziek maken kan zo simpel zijn als het oppakken van een gitaar en spelen op een bandrecorder of zo complex als het bouwen van een project in een digitaal audiowerkstation (DAW). Stel je nu eens voor dat het beide zou kunnen zijn.

Teenage Engineering's OP-1 Field is een kleine, draagbare muziekstudio op batterijen. Het is ook zo ongeveer het meeste plezier dat je kunt hebben met het maken en opnemen van muziek. Het is een update van de tien jaar oude OP-1, die meer verfijningen brengt dan wat dan ook, maar deze veranderingen maken het OP-1-veld van eigenzinnig tot essentieel. Kortom, de OP-1 Field maakt muziek weer leuk.

"Voor mij geeft het me een draagbaar alles-in-één productieapparaat dat ik thuis ook kan gebruiken met een akoestische piano of Nord Grand, en waarmee ik kan blijven in een muzikale gemoedstoestand in plaats van een computergemoedstoestand, "zei OP-1 F-gebruiker en muzikant Rowan Pope (ook bekend als darwiniandude) op een forumthread waaraan Lifewire heeft deelgenomen.

Groefkast

Vroeger begon je een bandopname en bespeelde je vervolgens je instrument. Je zou een paar nummers op die band zetten en een nummer hebben. Het voor de hand liggende nadeel was dat je jaren moest besteden aan het leren van je instrument, zodat je goed genoeg zou zijn om het allemaal in één keer onder de knie te krijgen.

Computers maken het voor iedereen mogelijk om muziek te maken en nieuwe soorten muziek mogelijk te maken. Maar ze hebben hun enige nadeel. De software is complex en voelt vaak meer als het gebruik van Excel dan het maken van een knallend deuntje. Hardware-drummachines, synthesizers, samplers, enz. is even complex en verbergt vaak functies achter menu's.

Image
Image

De OP-1 F is precies het tegenovergestelde. Het is ontworpen rond een digitale bandrecorder die zich veel als een echte bandrecorder gedraagt. Je kunt het vertragen, achteruit laten lopen en oneindig overdubben op elk nummer. Het heeft slechts vier sporen, maar die limiet dwingt je te focussen. In plaats van je project te laten uitgroeien tot een monster met 50 sporen, moet je gaandeweg beslissingen nemen, je vastleggen op tape en verder gaan.

Niet zo-groot makkelijk

Maar de magie zit hem in hoe gemakkelijk dit allemaal te gebruiken is.

Als je bijvoorbeeld een geluid wilt samplen op een speciale sampler-machine, moet je meestal naar de opnamemodus gaan, het sample opnemen, het bijsnijden en het dan toewijzen aan een toets of toetsen. En dat is met de makkelijke. Op de OP-1 F activeer je gewoon de sample-ingang (ingebouwde FM-radio of een externe bron via line-in of USB-C) en druk je op een toets op het toetsenbord. Laat los en de opname stopt. Dat is het. Je kunt direct beginnen met spelen. Hiermee kunt u een andere synth samplen die geen akkoorden speelt en vervolgens akkoorden spelen met de OP-1.

Voor mij geeft het me een draagbaar alles-in-één productieapparaat voor in de trein…

Opnemen op tape is net zo eenvoudig. Druk op opnemen en speel dan af. Er is ook een drumsampler, waarmee je verschillende drumgeluiden kunt opnemen en ze op afzonderlijke toetsen kunt plakken, maar dit kan elk geluid opsplitsen. De andere kracht van de OP-1's, zowel de OP-1 Field als de OG OP-1, is dat het gemakkelijk is om snel wild te worden.

"Er is echt geen concurrentie, en dat is verbijsterend aangezien [het origineel] al 10 jaar bestaat", zei elektronische muzikant en OP-1 F-eigenaar Oscar Brouwer (ook bekend als tendingtropic) op de Elektronauts-forums."Ik speel nu twee weken met mijn OP-1 Field en heb nog steeds 75 procent van de batterij."

Tussen het samplen van de radio, het in stukjes snijden van het resultaat en het afspelen van de vreemde (en soms prachtige) effecten, zul je jezelf constant verrassen. Het is bekend dat Bon Iver een OP-1 meenam naar een hut in het bos om zijn eerste album op te nemen. Als je jezelf opneemt terwijl je "Oooooh" zingt in de sampler van de OP-1 en het vervolgens als een akkoord afspeelt, zul je zijn geluid onmiddellijk herkennen.

Image
Image

Wat de nieuwe OP-1 Field zo veel beter maakt, is dat hij nu in stereo samplet, en de vier tapetracks zijn ook stereo. De ingebouwde luidspreker is van een rudimentaire bijzaak veranderd in "Wauw, komt dat geluid daar vandaan?"

En over het algemeen is het gewoon beter. Zelfs als je niet alle eigenaardigheden van het apparaat wilt, is dit nog steeds de meest directe manier om op te nemen. Het loopt gewoon uit de weg.

Een laatste voorbeeld. Ik had laatst een idee voor een liedje tijdens een wandeling. Normaal gesproken zou ik Ableton later op mijn Mac kunnen openen, rondsnuffelen en het vergeten. Deze keer vond ik een bank onder een schaduwrijke boom, zette het OP-1 veld aan en speelde met mijn idee. Het is niet perfect, maar omdat de geluidskwaliteit perfect is, kan ik de hele band in Ableton laten vallen en het daar afmaken.

Zoals ik al zei, de OP-1 Field maakt muziek weer leuk.

Aanbevolen: