AirPods Pro's gespreksboost kan ieders gehoor verbeteren

Inhoudsopgave:

AirPods Pro's gespreksboost kan ieders gehoor verbeteren
AirPods Pro's gespreksboost kan ieders gehoor verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Conversation Boost richt de microfoons van je AirPods op de persoon met wie je praat.
  • Momenteel is dit een bètafirmwarefunctie voor AirPods Pro.
  • De zintuiglijke vergroting van Apple is verder gegaan dan toegankelijkheid.
Image
Image

Conversatieboost helpt AirPods Pro-gebruikers de mensen die voor hen praten beter te horen.

Apple test Conversation Boost, een functie voor de AirPods Pro die de microfoons op de persoon voor je richt, waardoor hun stem wordt versterkt, zonder de geluiden van de wereld om je heen te onderbreken. Momenteel in bètatests, blijft deze functie de grenzen tussen augmented reality en toegankelijkheid vervagen.

"Dit is zeker een functie die alle gebruikers, zelfs mensen met een normaal gehoor, zouden willen hebben, omdat we ons vaak in rumoerige omgevingen bevinden en dit versterkt de stemmen waar we om geven terwijl we andere geluiden afwijzen," John Carter, voormalig hoofdingenieur bij Bose, vertelde Lifewire via e-mail.

Hoe Conversation Boost werkt

Apple heeft de Conversation Boost van dit jaar gedetailleerd tijdens de keynote van de Worldwide Developer Conference.

Het maakt gebruik van beamforming-microfoons, dit zijn microfoons die zijn ontworpen om de richting en afstand van binnenkomende audio te detecteren. Gecombineerd met computationele tovenarij, is het mogelijk om je te concentreren op de geluiden die je wilt, en de geluiden die je niet wilt af te wijzen.

"Omdat er een microfoon in elke AirPod zit, heb je de mogelijkheid om straalbesturing te gebruiken om de verstaanbaarheid en het geluidsniveau van een luidspreker die je graag zou willen horen te verhogen en ruis en ander geluid van andere gesprekken of geluiden te verminderen, " zegt Carter.

Dit is zeker een functie die alle gebruikers, zelfs mensen met een normaal gehoor, zouden willen hebben…

Eerder heeft Apple Live Luister naar de iPhone toegevoegd, waarmee je de telefoon als externe microfoon kunt gebruiken om gesprekken naar AirPods te verzenden. Conversation Boost gebruikt de eigen microfoons van de AirPods.

Meer recentelijk heeft het bedrijf koptelefoonaccommodaties toegevoegd, een manier om de audio-uitvoer van de koptelefoon af te stemmen op je eigen gehoor, meestal door audiofrequenties te versterken die je oren niet meer goed oppikken.

Alles bij elkaar genomen, kan men dit lezen als een voortzetting van Apples toonaangevende toewijding aan toegankelijkheid. Maar het is ook een indrukwekkende demonstratie van augmented reality.

Audio AR of toegankelijkheid?

Apple heeft geen geheim gemaakt van zijn obsessie met AR. Het is een veelvoorkomend kenmerk van Apple-keynotes en AR-vriendelijke technologie zoals LIDAR-camera's zijn zelfs toegevoegd aan schijnbaar AR-onvriendelijke gadgets zoals de iPad Pro.

Dat leidt waarschijnlijk allemaal in de richting van een Apple AR-bril, maar op dit moment zijn de audio AR-functies van Apple al indrukwekkend.

Siri kan bijvoorbeeld inkomende berichten hardop voorlezen, en in iOS 15 zal het ook meldingen voorlezen via AirPods, zodat je nooit naar een scherm hoeft te kijken om bij te blijven.

Image
Image

Bovendien blokkeren of versterken AirPods al achtergrondgeluid, waardoor je ruis kunt annuleren en tegelijkertijd de belangrijke delen doorlaat.

Door deze selectieve vermenging van iPhone-audio met audio uit de echte wereld, kan Apple niet alleen de twee combineren, maar ook geselecteerde geluiden uit de omringende wereld plukken, versterken en vervolgens weer toevoegen.

"Het lijkt erop dat Apple de dubbele microfoons heeft [ontworpen] om een directioneel effect te creëren (voor optimaal horen in lawaai - met en zonder geactiveerde ruisonderdrukkingsfunctie) en/of een vermindering van het geluid achter het gehoor drager van een hulpmiddel, "vertelde audioloog Steve DeMari via e-mail aan Lifewire.

Voordelen voor iedereen

Het is een cliché geworden om te zeggen dat toegankelijkheid een zegen is, niet alleen voor mensen met gehoorverlies of met verminderde motorische of visuele vaardigheden, maar voor iedereen.

Dat is waar, het gaat niet ver genoeg. Omdat het onderzoek doet naar toegankelijkheid, AR en ook slimme audioverwerking (zoals de HomePod geweldig laten klinken), kan Apple nieuwe functies aanbieden die alle drie combineren.

Dit destigmatiseert op zijn beurt het gebruik van technologie om onze zintuigen te versterken. Hoortoestellen waren (en zijn vaak nog steeds) roze klodders met een honger naar wegwerpbatterijen, maar AirPods zijn een ambitieus product.

En hoewel mensen zich misschien schamen om een vergrootglas te gebruiken om in het openbaar te lezen, geeft niemand om het vergrootglas op de iPhone om hetzelfde te doen, of zelfs om de nieuwe Live Text-functie van iOS 15 te gebruiken om de echte wereld te vertalen tekst in talen die we anders niet kunnen lezen.

Toegankelijkheid is minder geworden over het herstellen van verminderde zintuigen tot een fictief gemiddelde. Het gaat nu meer om het gebruik van technologie om onze zintuigen uit te breiden naar niveaus die voorheen onmogelijk waren. En dat is geweldig voor iedereen.

Aanbevolen: