Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 11
Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Xbox Game Bar: Selecteer de Record knop.
  • PowerPoint: Insert > Media > Schermopname.
  • ShareX: Capture > Schermopname.

Dit artikel legt de verschillende manieren uit waarop je kunt opnemen wat er op je computerscherm staat in Windows 11. Er is maar één methode ingebouwd (Xbox Game Bar); voor de anderen moet je een specifiek programma downloaden.

Hoe u uw scherm kunt opnemen met de Xbox Game Bar

Xbox Game Bar wordt standaard geleverd met Windows 11. Er zijn verschillende instellingen die je kunt aanpassen in de Xbox Game Bar, maar voor deze tutorial kijken we alleen hoe je het scherm opneemt en toegang krijgt tot het vastgelegde bestand.

  1. Open het programma dat je wilt opnemen en selecteer het zodat het scherp is.
  2. Open de Xbox Game Bar en selecteer de record knop. Je kunt er komen door op je computer ernaar te zoeken of door de WIN+G snelkoppeling te activeren.

    Image
    Image

    Is de opnameknop grijs? Als u het niet kunt selecteren, komt dit waarschijnlijk omdat de cursor op het bureaublad of een Verkenner-venster is gericht. Selecteer in plaats daarvan het programmavenster dat u wilt opnemen en probeer het opnieuw.

  3. Bekijk de tijd die verstrijkt naast de rode cirkel en selecteer vervolgens het vierkant om de schermopname te stoppen.

    Image
    Image
  4. Open de Xbox Game Bar nogmaals en selecteer Show all captures om de opname te bekijken, te verwijderen of de map te openen waarin deze zich op je computer bevindt.

Hoe u uw scherm kunt opnemen met PowerPoint

Hoewel de Xbox Game Bar is ingebouwd in Windows 11, hebben de meeste mensen ook PowerPoint geïnstalleerd, dat een eigen hulpprogramma voor schermopname bevat voor het opslaan van opnamen in een diavoorstelling. Met deze methode kunt u de video van de diavoorstelling naar elke map op uw computer exporteren, zodat u de opname net als elk ander videobestand kunt gebruiken.

  1. Open een lege presentatie, of een bestaande, als deze zich in de diavoorstelling bevindt, sla je uiteindelijk de opname op.
  2. Zoek op het tabblad Insert het gebied Media en kies Schermopname.

    Image
    Image
  3. Kies Select Area in het vak bovenaan het scherm en teken vervolgens direct over het gebied dat u wilt opnemen. U kunt dit menu ook gebruiken om audio-opname in/uit te schakelen en de zichtbaarheid van de cursor te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Zodra de selectie is gemaakt, kiest u Record om de schermopname te starten.

    Image
    Image
  5. Gebruik de pauzeknop wanneer je maar wilt en selecteer vervolgens Opnemen om de schermopname te hervatten.

    Als je helemaal klaar bent met het opnemen van het Windows 11-scherm, druk je op de stop-knop of voer je WIN+Shift+Q in.

    Image
    Image
  6. De opname wordt automatisch ingevoegd in de diavoorstelling. Om het ergens anders op te slaan, klikt u met de rechtermuisknop op de video en kiest u Save Media as, en kiest u vervolgens waar op uw computer de MP4-opname moet worden opgeslagen.

    Image
    Image

Hoe u uw scherm opneemt met ShareX

ShareX is een gratis programma voor het vastleggen van schermen dat het opnemen van uw scherm ondersteunt en opslaat in een MP4 of GIF.

  1. Selecteer Capture gevolgd door Schermopname (om een MP4 te maken) of Schermopname (GIF).

    Je kunt ook Shift+Print Screen invoeren voor een MP4 of Ctrl+Shift+Print Screen voor een GIF.

    Image
    Image
  2. Selecteer het gebied dat u wilt opnemen. De opname begint kort nadat de selectie is gemaakt.

    Je kunt klikken en slepen om een kader over het gebied te maken. Om een enkel venster vast te leggen, beweegt u de muis erover zodat het wordt gemarkeerd en klikt u vervolgens eenmaal. Om je hele scherm op te nemen, selecteer je het bureaublad.

    Image
    Image
  3. Kies ervoor om de schermopname te stoppen en op te slaan of om deze volledig te verlaten (d.w.z. te stoppen en niet op te slaan).

    Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de rode stip in de taakbalk en selecteer Stop. Een andere optie is om Shift+Print Screen in te voeren. Als de onderkant van de selectie zichtbaar is, zie je ook een Stop-knop. Gebruik Abort om de opname te beëindigen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de opname in ShareX om deze te openen, of klik er met de rechtermuisknop op en ga naar Open > Folder om het in Bestand te zien Explorer (waar u het vervolgens met andere software kunt bewerken, delen, enz.).

    Image
    Image

Andere manieren om op te nemen wat er op uw computerscherm staat

De hierboven beschreven methoden komen niet eens in de buurt van al uw opties. Er zijn veel andere softwareprogramma's die speciaal zijn ontworpen voor schermopname, in tegenstelling tot PowerPoint.

  • Snagit laat je bijvoorbeeld individuele frames uit de video halen en zelfs de schermopname opslaan als een geanimeerde GIF.
  • Een programma voor schermopname dat je misschien al op je computer hebt staan, is VLC. Het staat vooral bekend als een mediaspeler, VLC kan ook worden gebruikt om uw scherm vast te leggen in een videobestand.

FAQ

    Hoe neem ik het scherm op Windows 10 op?

    Om je scherm op Windows 10 op te nemen, druk je op Windows-toets + G om de overlay van de spelbalk te openen. Klik op de knop record om uw scherm vast te leggen en druk vervolgens op de knop Stop als u klaar bent met opnemen.

    Hoe neem ik het scherm op een iPhone op?

    Om het scherm op een iPhone op te nemen, navigeert u naar het iOS Control Center door vanaf de bovenkant naar beneden of naar boven te vegen, afhankelijk van uw apparaat. Tik op de opnameknop en tik vervolgens op Opname starten als daarom wordt gevraagd. Tik op de rode balk of timer om de opname te stoppen. Als je de opnameknop niet ziet, ga dan naar Settings > Control Center > Customize Controls en Schermopname inschakelen

    Hoe neem ik het scherm op een Mac op?

    Om het scherm op een Mac op te nemen, drukt u op Command + Shift + 5 om de Screenshot-app te openen. Selecteer de Record Hele scherm knop om alles op te nemen wat zichtbaar is op uw scherm, of selecteer de Record Selected Portion knop om het gebied te tekenen dat u wilt opnemen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, drukt u op Record; selecteer de Stop knop in de menubalk als je klaar bent.

Aanbevolen: