Een scherm splitsen met Snap Layout in Windows 11

Inhoudsopgave:

Een scherm splitsen met Snap Layout in Windows 11
Een scherm splitsen met Snap Layout in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg de muisaanwijzer over de Maximaliseer-knop van een venster.
  • Er verschijnt een menu met opties voor Snap Layout. Selecteer de gewenste optie.
  • Selecteer vensters in Snap Flyout om extra vensters vast te leggen.

Windows 11 bevat een multitasking-functie genaamd Snap Layout. Deze functie biedt een nieuwe optie voor het organiseren van open vensters. Hier leest u hoe u een scherm splitst met Snap Layout in Windows 11.

Een scherm splitsen met Snap Layout in Windows 11

Snap Layout is beschikbaar voor alle versies van Windows 11. De onderstaande instructie leert u hoe u Snap Layout gebruikt.

  1. Beweeg de muiscursor over de Maximaliseer knop in een open venster. Deze knop bevindt zich tussen de knoppen Minimize en Close.

    Image
    Image
  2. Beweeg de cursor even over de Maximaliseer knop. Er verschijnt een menu met opties voor Snap Layout onder de knop.

    Image
    Image
  3. Het Snap Layout-menu heeft zes secties. Elk vertegenwoordigt een lay-out die wordt ondersteund door Snap Layout. Elke lay-out is verdeeld in twee tot vier mogelijke locaties.

    Selecteer de gewenste Snap Layout-locatie. Snap Layout zal het venster onmiddellijk naar de geselecteerde locatie verplaatsen.

    Image
    Image
  4. De lege ruimte naast het venster toont een selectie van extra geopende vensters. Dit is Snap Flyout.

    Selecteer een applicatie in Snap Flyout om deze vast te klikken op het onbezette gedeelte van je scherm. Ga hiermee door totdat alle beschikbare locaties bezet zijn.

    U kunt ook buiten Snap Flyout selecteren om Snap Layout af te sluiten. Alle vensters die u tot nu toe hebt geplaatst, blijven waar ze zijn.

    Image
    Image

Een scherm splitsen met Windows Snap Assist

De nieuwe Snap Layout-functie in Windows 11 is een aanvulling op, geen vervanging van, de Windows Snap-functies die in eerdere versies van Windows werden gevonden. Snap Assist is nog steeds een uitstekende manier om een scherm op een Windows-pc te splitsen, vooral als je wilt splitsen om één venster op elke helft weer te geven.

  1. Verplaats je cursor naar de titelbalk van een venster dat je wilt uitlijnen. De titelbalk bevindt zich boven aan een geopend venster en toont de naam van het venster en de knoppen voor minimaliseren, maximaliseren en sluiten.

    Image
    Image
  2. Klik met de linkermuisknop op de titelbalk, houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de muis om het venster te slepen.

    Gebruik je een touchscreen? U kunt een venster verplaatsen door op de titelbalk van een geopend venster te tikken, deze vast te houden en vervolgens te slepen zonder uw vinger op te tillen.

  3. Sleep het venster naar de linker- of rechterkant van uw scherm. Het zal klikken om die helft van het scherm te bezetten.

    U kunt ook het venster naar een hoek van uw scherm slepen. Het zal vastklikken om dat kwart van het scherm in te nemen.

    Image
    Image
  4. Het gebruik van Snap Assist kan ervoor zorgen dat Snap Flyout verschijnt. Dat gebeurt als Windows detecteert dat een groot deel van uw bureaublad niet bezet is. U kunt Snap Flyout gebruiken om de andere delen van het scherm te vullen of buiten Snap Flyout klikken om het te sluiten.

    Image
    Image

Je kunt ook Snap Assist activeren met je toetsenbord. Als u op Windows + Pijl-links of Windows + Pijl-Rechts drukt, wordt het huidige actieve venster respectievelijk aan de linker- of rechterkant van het scherm weergegeven.

FAQ

    Hoe schakel ik snapvensters in Windows 11 in?

    Als je geen snapvensters ziet, ga dan naar Instellingen > System > Multitaskingen schakel Snap windows in. Vanaf hier kunt u uw voorkeuren voor de lay-out van de snap verder aanpassen.

    Hoeveel snaplay-outs heeft Windows 11?

    Windows 11 biedt zes verschillende lay-outopties voor snapvensters. U kunt maximaal vier vensters in een groep vastmaken.

    Hoe zie ik al mijn snap-groepen in Windows 11?

    Druk op Alt+ Tab of beweeg uw muis over de taakbalk om al uw snap-layoutgroepen te zien. U kunt deze functie in- of uitschakelen door naar uw Windows 11 Multitasking-instellingen te gaan.

Aanbevolen: