Hoe u uw foto's van een watermerk kunt voorzien

Inhoudsopgave:

Hoe u uw foto's van een watermerk kunt voorzien
Hoe u uw foto's van een watermerk kunt voorzien
Anonim

Wat te weten

  • Een watermerk op een foto is een logo of woord dat over een afbeelding wordt geplaatst om te voorkomen dat anderen de foto zonder toestemming gebruiken.
  • Je kunt een watermerk aan een foto toevoegen met software zoals Photoshop of apps zoals Marksta.
  • Je kunt watermerken toevoegen aan foto's in batches of als individuele bestanden.

Dit artikel legt uit hoe je digitale foto's kunt beschermen door ze van een watermerk te voorzien, en behandelt het watermerken van desktopsoftware, telefoonapps en algemene tips.

Een watermerk op uw afbeeldingen plaatsen

Volg deze stappen om het watermerk op uw foto's te plaatsen.

  1. Selecteer de foto's. U hoeft alleen foto's van een watermerk te voorzien die op een openbare locatie op internet verschijnen, waar anderen ze gemakkelijk kunnen downloaden. Bovendien hoeft u alleen foto's van een watermerk te voorzien waarvan u niet wilt dat anderen ze nemen en gebruiken zonder uw toestemming. Dus heb niet het gevoel dat je elke afbeelding die je ooit hebt gemaakt een watermerk moet geven. Bespaar jezelf in plaats daarvan wat tijd door alleen specifieke foto's te kiezen voor watermerken.
  2. Maak kopieën. Je wilt natuurlijk geen watermerk op het origineel plaatsen en alleen een kopie van je foto. Maak kopieën van de afbeeldingen die u van een watermerk wilt voorzien en plaats het watermerk op de kopieën om zo de originele foto's te beschermen.
  3. Selecteer de methode. Selecteer het type watermerksoftware dat u wilt gebruiken en beslis of u al uw foto's tegelijk van een watermerk wilt voorzien of de foto's afzonderlijk van een watermerk wilt voorzien. Als u elke foto afzonderlijk een watermerk geeft, kunt u ervoor zorgen dat elk watermerk wordt geplaatst waar u maar wilt en eruitziet zoals u wilt dat het eruitziet. Dat proces kost echter meer tijd dan een groep afbeeldingen tegelijk van een watermerk te voorzien.

  4. Selecteer het type en de grootte van het watermerk. Kies het type watermerk dat u wilt gebruiken. Bovendien moet u de grootte van het watermerk selecteren. Een groot watermerk bedekt een groter deel van de foto, waardoor het bijna onmogelijk is voor iemand om het watermerk uit de afbeelding bij te snijden.
  5. Pas het watermerk toe. Gebruik de software die je eerder hebt gekozen om het watermerk op je foto's toe te passen. Deze stap vereist meestal de minste tijd.
  6. Upload de foto's. Als je foto's online deelt, zorg er dan voor dat je de juiste kopie van je afbeelding uploadt met het watermerk. Misschien wilt u een specifieke map maken die alleen foto's met een watermerk bevat om verwarring te voorkomen.
Image
Image

Watermerk-apps voor uw telefoon

Er zijn verschillende apps beschikbaar om watermerken te beheren met een smartphone. Overweeg deze opties.

A+ Signature Lite. U kunt een watermerk, een annotatie of een artistieke rand aan uw foto's toevoegen met behulp van de A+ Signature-app die beschikbaar is via de App Store.

Marksta. Je hebt een verrassend aantal opties om je watermerk aan te passen met de Marksta-app die beschikbaar is via de App Store.

iWatermark. Betaalbaarder dan de desktop Pro-versie, iWatermark voor Android-apparaten is beschikbaar in de Google Play Store. Voeg een tekst of grafisch watermerk toe aan een foto of kunst.

Watermerken toevoegen op een bureaublad

Het watermerken van foto's is een eenvoudig proces, op voorwaarde dat u over de juiste software beschikt. Binnen een paar minuten kunt u waarschijnlijk het watermerk op tientallen van uw foto's voltooien. Hier zijn enkele software-opties voor watermerken:

  • Adobe Photoshop. Een tekstwatermerk toevoegen in Photoshop is eenvoudig. Gebruik gewoon de Type tool en plaats een tekststring over de foto in grijs. Bewerk de tekst zodat deze eruitziet zoals u wilt.
  • Microsoft Paint 3D Het toevoegen van een tekstwatermerk in dit programma is vergelijkbaar met het doen in Photoshop. Selecteer het gereedschap Tekst, kies een kleur in de tekstinstellingen, teken het tekstvak, typ het woord watermerk en klik of tik op het scherm om de tekst op de afbeelding op te slaan. Sleep het waar je wilt.
  • Plum Amaxing's iWatermark Pro voor Windows. Voor ongeveer $ 30 kun je een Windows Pro-versie van de iWatermark-watermerksoftware downloaden van PlumAmazing.com. De site heeft ook Mac-, iPhone/iPad- en Android-versies van de software.
  • EasyBatchPhoto. Voor ongeveer $ 20 biedt deze Mac-app een manier om afbeeldingen in één keer te verkleinen en te converteren. Met de app kun je ook een watermerk op de hele reeks afbeeldingen plaatsen, met ingebouwde transparantie en pixel-offset-functies.

Watermerktips om te weten

Image
Image

Er zijn verschillende opties waarmee u rekening moet houden bij het toevoegen van een watermerk aan uw foto's.

  • Copyright. Plaats een copyright-symbool in het watermerk, en het lijdt geen twijfel dat anderen de afbeelding niet kunnen kopiëren zonder uw toestemming. In tekstverwerkingssoftware is het copyrightsymbool meestal beschikbaar via het menu Invoegen en de opdracht Symbool.
  • Image. U kunt een afbeelding maken die u vervolgens over de foto plaatst. Als je bijvoorbeeld een logo hebt, gebruik dan een afbeeldingswatermerk.
  • Text. Gebruik een tekenreeks als watermerk. U kunt bijvoorbeeld uw naam, uw bedrijfsnaam of een beschrijving van de afbeelding als watermerk plaatsen.

Aanbevolen: