Een watermerk toevoegen aan een foto in Corel Photo-Paint

Inhoudsopgave:

Een watermerk toevoegen aan een foto in Corel Photo-Paint
Een watermerk toevoegen aan een foto in Corel Photo-Paint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het tekstgereedschap en stel vervolgens het lettertype, de tekstgrootte en de opmaak van het watermerk in. Selecteer het gebied waar u de markering wilt hebben en typ de tekst.
  • Ga naar Effecten > 3D Effects > Emboss en stel de diepte, het niveau, Richting en reliëfkleur. Selecteer OK.
  • Ga naar Window > Inspectors > Objects en verander de samenvoegmodus inHard Licht . Gebruik Effects > Blur > Gaussiaans vervagen om het vloeiender te maken.

Het plaatsen van een watermerk op afbeeldingen die u op internet wilt plaatsen, identificeert die afbeeldingen als uw werk en ontmoedigt mensen om uw werk te kopiëren of te claimen als hun eigen werk. Hier is een eenvoudige manier om een watermerk toe te voegen in Corel Photo-Paint 2020 op macOS 10.15 (Catalina) en zou vergelijkbaar moeten zijn in andere versies en platforms.

Een watermerk maken in Corel

Hoewel er geen optie is om met één klik een watermerk te maken, zijn de onderstaande stappen eenvoudig en bieden ze veel opmaakopties.

  1. Open een afbeelding.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Text tool op de werkbalk aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Stel in de eigenschappenbalk het lettertype, de tekstgrootte en de opmaak van het watermerk in.

    Image
    Image
  4. Klik op het gebied waarin u uw watermerk wilt plaatsen.
  5. Typ de tekst van het watermerk.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Object Pick Tool en pas de tekstpositie indien nodig aan.

    Image
    Image
  7. Ga naar Effecten > 3D Effects > Emboss.
  8. In de reliëfopties, stel de Diepte naar wens in, de Level op 100, Richting naar wens, en de Emboss kleur naar Gray. Klik op OK.

    Image
    Image
  9. Geef de object-docker weer door naar Window > Inspectors > Objects. te gaan

    Image
    Image
  10. Selecteer de reliëftekst of het object en verander de samenvoegmodus in Hard Light in het objectdocker. (De samenvoegmodus is het vervolgkeuzemenu in het objectdocker dat standaard is ingesteld op Normal.)

    Image
    Image
  11. Maak het effect glad door naar Effects > Blur > Gaussiaans vervagen te gaan. Een vervaging van 1 pixel werkt goed.

    Image
    Image

Tips voor het aanbrengen van uw watermerk

Als je het watermerk wat beter zichtbaar wilt maken, gebruik dan een aangepaste kleur in de Reliëf opties en stel deze in op een grijze kleur die iets lichter is dan 50% grijs.

Het schalen van de tekst na het toepassen van het effect kan ervoor zorgen dat deze er rafelig of korrelig uitziet. Een beetje meer Gaussiaanse vervaging zal dit probleem verhelpen.

Je kunt de tekst bewerken door erop te klikken met het tekstgereedschap, maar je verliest de effecten en moet ze opnieuw toepassen.

Je bent voor dit effect niet beperkt tot tekst. U kunt een logo of symbool als watermerk gebruiken. Als je hetzelfde watermerk vaak gebruikt, sla het dan op in een bestand dat je op elk gewenst moment in een afbeelding kunt neerzetten.

De Windows-sneltoets voor het copyright-symbool is Alt+ 0169 (gebruik het numerieke toetsenbord om de cijfers te typen). De macOS-snelkoppeling is Option+ G.

Aanbevolen: