Netflix zou in een betere positie kunnen zijn dan je denkt

Inhoudsopgave:

Netflix zou in een betere positie kunnen zijn dan je denkt
Netflix zou in een betere positie kunnen zijn dan je denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix kondigde onlangs het verlies van bijna een miljoen abonnees aan.
  • Het pakt ook het delen van wachtwoorden aan en ontwikkelt een advertentie-ondersteund plan.
  • Ondanks deze veranderingen hoeven leden zich niet al te veel zorgen te maken over de toekomst van Netflix.
Image
Image

Netflix heeft de laatste tijd moeilijke tijden doorgemaakt, maar abonnees zouden zich niet al te veel zorgen moeten maken over het platform, althans nog niet.

Hoe je het ook snijdt, Netflix is niet langer de streaming-krachtpatser die het een paar jaar geleden was. Het bloedt abonnees, kraakt huishoudens die wachtwoorden delen, en is zelfs van plan om een advertentie-ondersteunde laag te introduceren, iets dat in 2020 ondenkbaar was. Netflix voelt absoluut de druk van een gediversifieerde markt en rivalen zoals Hulu en Amazon Prime, maar er is nog geen reden voor huidige abonnees om het schip te verlaten.

"Nee, abonnees hoeven zich geen zorgen te maken", vertelde Jason Ruiz, een universitair hoofddocent aan de Notre Dame en een Netflix-expert, aan Lifewire in een e-mail. "Netflix is de wereldleider in het streamen van televisie en gaat voorlopig nog nergens heen. We zullen in de toekomst misschien een verschuiving zien in programmering of distributiedeals, maar ik denk dat de plaats van Netflix in de streaminghiërarchie voorlopig veilig is."

Wees niet bang voor het verlies van abonnees

Legioenen leden zijn al geschrokken van de laatste ontwikkelingen bij Netflix, aangezien het platform in het tweede kwartaal van 2022 970.000 leden verloor. Dat is een duizelingwekkend aantal, maar het is iets wat Netflix verwachtte. In feite was het verlies van abonnees minder dramatisch dan verwacht.

"Q2 was beter dan verwacht wat betreft ledengroei", leest de aandeelhoudersbrief van Netflix van 19 juli. "We hebben de wereldwijde betaalde netto-toevoegingen in het tweede kwartaal iets onder de prognose gezet (-1,0 miljoen versus -2,0 miljoen voorspelling)."

Veel jongere kijkers werden meerderjarig na de ondergang van tv-uitzendingen en hebben nog nooit tv-advertenties [moest] kijken.

Benji-Sales, een onafhankelijke gaming-analist, zei op Twitter dat het "bedrijf nog steeds voor uitdagingen staat, maar [dit] is een positief teken."

In de aandeelhoudersbrief staat dat het bedrijf zich in een "sterke positie" bevindt en zal proberen "zijn kernservice te verbeteren" in 2022. De aandelen van Netflix zijn zelfs gestegen na de aankondiging van het verlies van leden, wat een goed teken is van zijn financiële kracht en uithoudingsvermogen.

Het probleem met het delen van wachtwoorden

Het afnemende aantal abonnees is misschien niet van belang voor de gemiddelde kijker, maar het hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden is een ander verhaal. Het bedrijf experimenteert met unieke strategieën voor het delen van wachtwoorden in bepaalde regio's, zoals leden een extra huishouden aan hun account laten toevoegen voor een extra $ 2,99 per maand.

Het is onduidelijk hoe dit hardhandig optreden met wachtwoorden zich in 2023 in de VS zal manifesteren, maar Ruiz denkt dat het een impact zal hebben op abonnees en hun portemonnee.

"Ik denk dat het ons aan de kant van de consument zal beïnvloeden. Het bedrijf maakte altijd grapjes over het delen van wachtwoorden, maar het is tijd voor hen om serieus te worden over wat het hen werkelijk kost. Aan de kant van de consument zullen we allemaal moeten beslissen hoe waardevol Netflix voor ons is. Veel mensen die Netflix al jaren op een 'geleend' account kijken, zullen moeten beslissen of ze willen betalen. Dit heeft ook te maken met de programmeerproblemen, zoals een gebrek aan buzzy originele shows zullen velen ontmoedigen hun portemonnee te trekken om te blijven kijken."

Image
Image

Netflix zou er verstandig aan doen om de komst van het delen van wachtwoorden aan te kondigen naast een sterke reeks nieuwe programma's. Dit zou leden die op het hek staan kunnen verleiden om voor de service te blijven betalen, hoewel de prijsstelling nog steeds een belangrijke factor zou zijn. Dus als je een heleboel geweldige shows voor volgend jaar ziet onthuld, wees dan voorbereid op een ongelukkige vervolgaankondiging.

Voorlopig is het echter de normale gang van zaken voor Amerikaanse abonnees.

Advertenties op Netflix zijn een jokerteken

Niemand houdt van advertenties, maar sommige leden kunnen er baat bij hebben als ze naar Netflix worden gebracht. Aangezien de abonnementskosten blijven stijgen (een Netflix Premium-abonnement kost nu $ 20 per maand), kunnen zuinige kijkers op zoek gaan naar alternatieven die gemakkelijker voor hun portemonnee zijn. Netflix kondigde eerder deze zomer aan dat de aankomende advertentie-ondersteunde laag "lager geprijsd" zal zijn dan de huidige plannen, hoewel het stopte met het aanbieden van een specifiek aantal.

Als dat aantal radicaal lager is dan de huidige opties, kan het vervallen klanten terug lokken. Advertenties waren misschien niet in de oorspronkelijke plannen van Netflix, maar als ze goed worden gedaan, zullen ze een grote overwinning zijn voor de streaminggigant en een deel van zijn gemeenschap.

Maar als ze verkeerd worden gedaan, laten kijkers het aan Netflix weten.

"Advertenties lijken mij de volgende logische stap", vertelde Ruiz aan Lifewire. "Netflix zal profiteren van advertenties, maar het zal ze ook kosten, omdat veel consumenten het kijken naar advertenties niet langer kunnen tolereren. Veel jongere kijkers zijn volwassen geworden na de teloorgang van tv-uitzendingen en hebben nog nooit tv-advertenties hoeven te kijken. zijn misschien bereid meer te betalen om ze niet te zien. Anderen zullen de handdoek in de ring gooien en weglopen van Netflix."

Aanbevolen: