De satelliet-sms-berichten van de iPhone 13 kunnen letterlijk een redder in nood zijn

Inhoudsopgave:

De satelliet-sms-berichten van de iPhone 13 kunnen letterlijk een redder in nood zijn
De satelliet-sms-berichten van de iPhone 13 kunnen letterlijk een redder in nood zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende iPhone heeft mogelijk noodfuncties via satelliet.
  • Stuur noodberichten, locatie en zelfs uw medische ID.
  • Het zou overal kunnen werken, wat de plot van horrorfilms zou verpesten.
Image
Image

De volgende iPhone houdt je misschien veilig in de wildernis en verpest horrorfilmplots.

Apple voegt twee satellietgebaseerde veiligheidsfuncties toe aan toekomstige iPhones, volgens inside-info gepubliceerd door Bloomberg. Een daarvan is voor het melden van noodgevallen, een soort van een meer gerichte 911-oproep, alleen zonder het spraakgedeelte. De andere laat iPhone-gebruikers een nood-sms sturen naar een vooraf geselecteerd contact. Omdat dit via satelliet gaat, kan het overal op de planeet werken, niet alleen in bevolkte gebieden met mobiele dekking.

"Dit is ideaal voor regio's waar geen signaal is, zoals de wildernis en andere afgelegen, geïsoleerde locaties. Als je weet dat hulp slechts een telefoontje verwijderd is, voel je je een stuk veiliger", James Leversha, de directeur van IT-ondersteuning en website-ontwikkelingsbedrijf Top Notch I. T, vertelde Lifewire via e-mail.

"Bovendien zou de functie het mogelijk maken om contact op te nemen met eerstehulpverleners op locaties met een slechte dekking. Als er geen signaal is, kunnen gebruikers nooddiensten en contactpersonen voor noodgevallen sms'en via de satelliet."

Noodgeval

De nieuwe functie heet Noodbericht via satelliet en werkt in de bestaande Berichten-app. Berichten hebben een beperkte lengte en verschijnen in grijze berichtballonnen, niet blauw of groen.

Als er geen signaal is, kunnen gebruikers nooddiensten en contactpersonen voor noodgevallen sms'en via de satelliet.

Het idee is dat je een contactpersoon voor noodgevallen kunt aanwijzen, en als je in de problemen komt, kun je ze sms'en. Het mooie van dit systeem is dat er geen netwerkverbinding nodig is om te werken. Je kunt dus in de wildernis of op zee zijn, weg van alle wifi- en mobiele netwerken, en toch een bericht sturen.

Het bericht zou zelfs worden afgeleverd als de telefoon van de ontvanger was ingesteld op de modus Niet storen.

Met de tweede functie kun je een noodgeval melden aan de juiste autoriteiten. In dit geval kan het bericht ook uw locatie bevatten en uw medische ID bezorgen als u dit op uw eigen iPhone hebt ingesteld.

Privacy

In tegenstelling tot GPS, een eenrichtingscommunicatie van satelliet naar telefoon of ander apparaat, zou noodbericht via satelliet een dataverbinding tot stand moeten brengen met een bovengrondse satelliet. GPS werkt als een vuurtoren - GPS-satellieten zenden voortdurend radiosignalen uit, die uw apparaat kan detecteren.

Image
Image

Met behulp van de unieke signalen van verschillende satellieten, trianguleert het uw positie. Er wordt nooit enige verbinding tot stand gebracht (daarom is de "GPS"-tracking door tv-agenten vaak onmogelijk - een GPS-satelliet kan u niet volgen).

Noodbericht via satelliet is daarentegen speciaal ontworpen om gegevens door te geven en uw positie te onthullen. Dit maakt het onmogelijk om "off the grid" te gaan, wat goed en slecht kan zijn.

We gaan ervan uit dat er geen verbinding tot stand wordt gebracht totdat u, de gebruiker, een noodbericht moet verzenden. Een constante verbinding zoals we die gebruiken met 4G en 5G zou onpraktisch zijn via zulke netwerken met lage bandbreedte.

Waar is het goed voor?

De meest voor de hand liggende use-case is voor mensen die op avontuur zijn, hetzij op het water of op afgelegen locaties zonder regelmatige telefoondekking, zoals bergen of wildernis. Je zou ook kunnen aannemen dat deze buitenmensen slim genoeg zijn om deze noodfunctie te gebruiken wanneer deze uiteindelijk beschikbaar komt.

"Noodoproepen via satelliet zouden een groot pluspunt zijn voor mijn bedrijf", vertelde organisator van backpacken en fitnessavontuur Steve Silberberg via e-mail aan Lifewire. "We nemen mensen mee op backpacktochten in de wildernis waar er geen signaal is, dus de mogelijkheid om een noodoproep te plaatsen zou zeer nuttig zijn."

Dit is ideaal voor regio's waar geen signaal is, zoals de wildernis en andere afgelegen, geïsoleerde locaties.

Maar echt, iedereen kan vast komen te zitten zonder enige manier om contact op te nemen met mensen in een noodgeval. Het kan zo simpel zijn als een lekke band op een afgelegen woestijnweg of zo barok als een afgelegen hut diep in het bos, waar een onbekende, mogelijk bovennatuurlijke entiteit vreemd bekende beeltenissen achterlaat die zijn gemaakt van twijgen en vogelskeletten, buiten op de veranda elke nacht.

Als je nu zoiets als dit wilt, kun je Garmin's inReach proberen, dat GPS-navigatie combineert met tweerichtings-sms'en en SOS via het Iridium-satellietnetwerk. Daarvoor heb je een maandelijks abonnement nodig.

We zijn volledig afhankelijk geworden van onze alomtegenwoordige internetverbindingen, in de mate dat we vaak zouden willen dat ze werden afgesneden. Dat is een van de redenen om "off-grid" te gaan op een avontuurlijke vakantie.

Maar uit de problemen komen, vooral op deze beperkte manier, doet geen afbreuk aan dat gevoel van vredige ontkoppeling. Sterker nog, wetende dat er een noodplan B is, kan je misschien helpen om nog meer te ontspannen en tot rust te komen, tenminste totdat die spookheks buiten je tent begint rond te hangen.

Aanbevolen: