Een microfoon instellen en testen in Windows

Inhoudsopgave:

Een microfoon instellen en testen in Windows
Een microfoon instellen en testen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Win 11: Sluit de microfoon aan en ga naar Start > Settings > Sound > Microfoon. Kies apparaat > selecteer pijl naar rechts ernaast.
  • Win 10: Sluit de microfoon aan, klik met de rechtermuisknop speaker icon > Sounds. Stel het in als standaardapparaat onder Recording.
  • Als je een USB-microfoon met stuurprogrammasoftware gebruikt, installeer die dan eerst en start vervolgens je pc opnieuw op.

Dit artikel legt uit hoe je een microfoon installeert in Windows (inclusief Bluetooth-microfoons) en hoe je de microfoon test. De instructies zijn van toepassing op Windows 11 en 10.

Een microfoon instellen en testen in Windows 11

Als je een USB-microfoon hebt gekocht die met stuurprogrammasoftware is geleverd, moet je die eerst installeren en daarna je pc opnieuw opstarten. Anders begint u met het aansluiten van uw microfoon op de juiste poort op uw computer.

Er kunnen wat extra stappen nodig zijn als je microfoon een Bluetooth-apparaat is. Zie in plaats daarvan de volgende sectie.

  1. Ga naar het Start Menu en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer System in de zijbalk en selecteer vervolgens Sound.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Input Kies een apparaat om te spreken of op te nemen.

    Image
    Image
  4. Kies een apparaat en selecteer vervolgens de pijl naar rechts ernaast om de microfooninstellingen te openen.

    Image
    Image
  5. Naast Instellen als standaardapparaat, selecteer Is standaard voor audio.

    Image
    Image
  6. Selecteer Ook als standaard gebruiken voor communicatie.

    Image
    Image
  7. Selecteer Start Test om je microfoon te testen. U kunt ook het opnameformaat wijzigen, de gevoeligheid aanpassen en verbeterde audio inschakelen. Wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch opgeslagen.

    Image
    Image
  8. Als u spraakherkenning voor uw microfoon wilt instellen, gaat u naar Instellingen > Tijd en taal > Spraak.

    Image
    Image
  9. Selecteer onder Microphone Aan de slag.

    Image
    Image

Een Bluetooth-microfoon instellen in Windows 11

Als je een draadloze microfoon of een headset met een Bluetooth-microfoon hebt, moet je deze eerst koppelen met je Windows 11-pc.

  1. Selecteer het Action Center pictogram op uw taakbalk (netwerk-, geluids- en stroompictogrammen) links van de tijd en datum om het menu Snelle instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Als het Bluetooth-pictogram grijs wordt weergegeven, selecteert u het om het on. in te schakelen

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop Bluetooth en selecteer Ga naar Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Bluetooth.

    Image
    Image
  6. Selecteer uw Bluetooth-apparaat in de lijst. Controleer of je apparaat is ingeschakeld en klaar is om te koppelen als het niet verschijnt.
  7. Zodra het apparaat is gekoppeld, ziet u een bevestigingsvenster dat uw microfoon klaar is voor gebruik. Selecteer Klaar om het scherm te verlaten.
  8. Volg de stappen in het vorige gedeelte om uw microfoon te testen en de instellingen aan te passen.

Een bedrade microfoon instellen in Windows 10

De stappen voor het instellen van een microfoon in Windows 10 zijn een beetje anders:

  1. Nadat de microfoon is aangesloten, klikt u met de rechtermuisknop op het speaker-pictogram in de taakbalk en selecteert u Sounds.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Geluiden het tabblad Opname om alle aangesloten microfoons te zien. Als het nog niet is geselecteerd als het standaardapparaat, klikt u met de rechtermuisknop op de microfoon die u hebt aangesloten (u kunt het herkennen aan het vermelde merk) en selecteert u Instellen als standaardapparaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Microphone en selecteer vervolgens Configure om het venster Spraakherkenning te openen.
  4. Selecteer Microfoon instellen om de wizard Microfoon instellen te openen.

    Image
    Image
  5. Selecteer het type microfoon dat je op je computer hebt aangesloten en selecteer Next om door de wizard te gaan. Lees de instructies en selecteer vervolgens Next opnieuw.

    Image
    Image
  6. Spreek in het volgende scherm van de wizard Microfoon instellen in de microfoon terwijl u de tekst op het scherm leest. Als de microfoon werkt, zou je de onderste soundbar moeten zien bewegen terwijl je praat.

    Image
    Image
  7. Selecteer Volgende opnieuw. U zou een bevestigingsvenster moeten zien dat uw microfoon is ingesteld. Selecteer Finish om de wizard Microfoon instellen af te sluiten.

    Image
    Image

Een Bluetooth-microfoon instellen in Windows 10

Als je een Bluetooth-microfoon of een headset met een Bluetooth-microfoon hebt gekocht, moet je dat apparaat koppelen met je Windows 10-pc.

  1. Zorg ervoor dat uw Bluetooth-microfoon is ingeschakeld, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in de Windows-taakbalk en selecteer Een Bluetooth-apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  2. In het Bluetooth & andere apparaten venster, zorg ervoor dat de Bluetooth tuimelschakelaar aan staat. Selecteer vervolgens Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  3. In het Een apparaat toevoegen venster, selecteer Bluetooth als het type apparaat dat u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  4. U zou uw Bluetooth-apparaat in de lijst in het volgende venster moeten zien. Controleer of uw apparaat is ingeschakeld en klaar is om te koppelen als dit niet wordt weergegeven. Selecteer het apparaat in de lijst om het koppelingsproces te starten wanneer het wordt vermeld.

    Image
    Image
  5. Zodra het apparaat is gekoppeld, ziet u een bevestigingsvenster dat uw microfoon klaar is voor gebruik. Selecteer Klaar om het scherm te verlaten.

    Image
    Image
  6. Terug in het Bluetooth & andere apparaten venster, zou je je Bluetooth-microfoon moeten zien verschijnen in de lijst met Audio apparaten. Als de microfoon correct werkt, zou u een "Verbonden stem"-tag onder het apparaat moeten zien.

    Image
    Image
  7. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het sound-pictogram in de Windows-taakbalk en selecteer Sounds > RecordingJe zou nu je Bluetooth-microfoon in de lijst moeten zien staan. Als dit nog niet het standaardapparaat is, klikt u met de rechtermuisknop op de microfoon en kiest u Als standaardapparaat instellen

    Image
    Image
  8. Test je Bluetooth-microfoon door te praten. De soundbar aan de rechterkant van de microfoon zou groene balken moeten weergeven om aan te geven dat hij werkt en klaar is voor gebruik.

Een microfoon testen in Windows 10

Als je microfoon heeft gewerkt maar stopt, kun je de microfoon in slechts een paar stappen testen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het speaker-pictogram in de taakbalk en selecteer vervolgens Sounds > Recording. Je zou een lijst met microfoons moeten zien met een verticale geluidsmeter rechts van je ingeschakelde microfoon.

    Image
    Image
  2. Als de microfoon grijs wordt weergegeven en is gemarkeerd als Uitgeschakeld, kan dit verklaren waarom de microfoon niet werkt. Klik met de rechtermuisknop op de microfoon en selecteer Enable.

    Image
    Image
  3. Spreek in de microfoon. Je zou de geluidsmeter rechts van de microfoon groene balken moeten zien weergeven, afhankelijk van hoe hard je spreekt.

    Image
    Image
  4. Uw microfoon is nu aangesloten en getest op correct functioneren. Selecteer OK of Annuleren om het venster Geluid te sluiten.

FAQ

    Hoe stel ik een condensatormicrofoon in Windows in?

    Als je een condensatormicrofoon met je pc wilt gebruiken, heb je een audio-interface (zoals een mixer) nodig die fantoomvoeding ondersteunt. Zodra u uw computer op de interface aansluit en fantoomvoeding inschakelt, sluit u de condensatormicrofoon aan op de interface via een XLR-kabel. Als u de fantoomvoeding niet inschakelt, kan dit uw batterij beschadigen.

    Hoe zet ik de microfoon op mijn pc uit?

    Om uw microfoon in Windows 11 uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Systeem > Geluid, kies je microfoon en selecteer Niet toestaan in het gedeelte Audio. Selecteer in Windows 10 Beheer geluidsapparaten, kies uw microfoon en selecteer vervolgens Uitschakelen

    Hoe los ik het op als mijn Windows-microfoon niet werkt?

    Als je Windows-microfoon niet werkt, zorg er dan voor dat de microfoon niet is gedempt en controleer je app-toestemmingsinstellingen. Als het probleem zich blijft voordoen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram speaker op de Windows-taakbalk en selecteert u Problemen met geluidsproblemen oplossen om een automatische probleemoplosser uit te voeren.

Aanbevolen: