Hoe het te repareren als een Windows 10-microfoon niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een Windows 10-microfoon niet werkt
Hoe het te repareren als een Windows 10-microfoon niet werkt
Anonim

Er zijn een aantal oplossingen die u kunt proberen als uw Windows 10-microfoon niet werkt. De eerste stap is om erachter te komen of het probleem bij uw computer of de microfoon zelf ligt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op interne en externe microfoons voor pc's met Windows 10. De stappen zijn hetzelfde, ongeacht de fabrikant van uw apparaat. De stappen voor het oplossen van microfoonproblemen in Windows 11 zijn een beetje anders.

Oorzaken van een computermicrofoon die niet werkt op Windows 10

Als je pc-microfoon niet werkt, kan dit verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Defecte hardware
  • Slechte fysieke verbindingen
  • Ontbrekende apparaatstuurprogramma's
  • Interferentie van andere Bluetooth-apparaten
  • Conflicten tussen een externe microfoon en de interne microfoon
  • Audio-invoer is gedempt op uw computer.
  • Audio-invoer is gedempt op uw headset.

Voordat u begint, helpt het om uw Windows 10-microfoon te testen om de oorzaak te achterhalen. U zult waarschijnlijk de oplossing ontdekken zodra u de reden voor uw probleem identificeert.

Veel stappen voor het oplossen van problemen met een microfoon zijn hetzelfde als het oplossen van problemen met een hoofdtelefoon die niet werkt.

Een Windows 10-microfoon repareren die niet werkt

Probeer deze oplossingen op volgorde totdat je computermicrofoon goed werkt:

  1. Voer de probleemoplosser voor Windows 10 uit. Windows 10 heeft een aantal ingebouwde hulpprogramma's voor probleemoplossing. Als je microfoonproblemen hebt, klik dan met de rechtermuisknop op het Speakers-pictogram in de taakbalk en kies Problemen met geluidsproblemen oplossen om Windows naar mogelijke oplossingen te laten zoeken.

    Image
    Image
  2. Zoek naar een Mute-knop. Externe microfoons kunnen fysieke volumeknoppen hebben, dus zorg ervoor dat je apparaat niet is gedempt of te laag staat.
  3. Controleer de apparaatbeheerder. Om ervoor te zorgen dat uw pc uw microfoon kan detecteren, opent u Windows Apparaatbeheer en vouwt u de sectie Audio-ingangen en -uitgangen uit, selecteert u vervolgens uw microfoon en kijkt u onder de Apparaatstatussectie.

    Als je je microfoon niet in de lijst ziet staan, koppel je hem los en sluit je hem weer aan. Als het nog steeds niet verschijnt, ligt het probleem bij de verbinding.

  4. Controleer je verbindingen. Gebruik indien mogelijk een andere audio-aansluitkabel en probeer de microfoon op een andere USB-poort van hetzelfde apparaat aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan met een andere computer.

    Als je microfoon met andere apparaten werkt, kan het probleem de poorten op je Windows-pc zijn. Als het echter geen verbinding kan maken met andere computers, heb je waarschijnlijk een nieuwe microfoon nodig.

  5. Controleer de individuele app-instellingen. Bepaalde apps, zoals Skype, hebben hun eigen audio-invoeropties. Als je audioproblemen hebt in een specifieke app, zoek dan naar een instellingenmenu waar je de audio-invoer kunt kiezen.
  6. Wijzig uw Windows-geluidsinstellingen. Kijk onder Input in de geluidsinstellingen van Windows 10 om te controleren of de microfoon die je wilt gebruiken is geselecteerd en ingeschakeld.

  7. Verhoog het microfoonvolume. Selecteer in de geluidsinstellingen Apparaateigenschappen onder je microfoonselectie om ervoor te zorgen dat het volume van je microfoon is ingeschakeld.

    Image
    Image
  8. Schakel andere Bluetooth-apparaten uit. Bij gebruik van een draadloze microfoon kunnen andere Bluetooth-verbindingen het signaal verstoren. Als je Bluetooth niet werkt onder Windows, schakel dan Bluetooth één voor één uit op andere verbonden apparaten om te zien of dat helpt.
  9. Update de hardwarestuurprogramma's. Als je je microfoon kunt zien in Apparaatbeheer, maar nog steeds geen geluid detecteert, controleer dan of de stuurprogramma's up-to-date zijn. De meeste externe pc-microfoons hebben geen stuurprogramma's nodig, maar u kunt de handleiding raadplegen om te zien of er aanvullende software is die u moet installeren. U kunt ook op Google zoeken naar stuurprogramma's of een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's gebruiken.

  10. Controleer je app-machtigingen. Windows-updates kunnen soms app-instellingen resetten. Als je microfoonproblemen hebt met een bepaalde app, ga dan naar de instellingen voor app-machtigingen van Windows 10 en zorg ervoor dat de app toestemming heeft om toegang te krijgen tot je microfoon.

Aanbevolen: