Hoe het te repareren als een Windows 11-microfoon niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een Windows 11-microfoon niet werkt
Hoe het te repareren als een Windows 11-microfoon niet werkt
Anonim

Een microfoon is een van de meest essentiële randapparatuur op een Windows 11-pc. Hier leest u hoe u dit kunt oplossen wanneer een Windows 11-microfoon niet werkt.

Waarom werkt mijn Windows 11-microfoon niet?

Uw Windows 11-microfoon werkt mogelijk niet om verschillende redenen. De meest voorkomende zijn:

  • Microfoon is niet of losjes aangesloten.
  • Microfoon is uitgeschakeld.
  • Audio-invoer is gedempt op uw Windows 11-pc.
  • Audio-invoer is gedempt op uw headset of microfoon.
  • De verkeerde microfoon is geselecteerd in Windows.
  • Ontbrekende stuurprogramma's.
  • Defecte microfoonhardware.

Hoe het te repareren als een Windows 11-microfoon niet werkt

Volg deze stappen om problemen met je microfoon op te lossen.

  1. Controleer of uw microfoon of headset niet is gedempt door een knop of instelling fysiek op het apparaat.

    Microfoons hebben vaak een mute-knop op de microfoon zelf (als het een externe microfoon is) of op het toetsenbord van je pc (als het een geïntegreerde microfoon is).

    Headsets hebben mogelijk een knop. Sommige kunnen automatisch dempen wanneer de ingebouwde microfoon wordt ingeklapt of ingetrokken.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram op de Windows-taakbalk en selecteer vervolgens Geluidsinstellingen. U kunt dit ook openen via de app Instellingen van Windows 11.

    Er wordt een venster geopend. Zoek naar de sectie Input en bekijk de lijst met beschikbare ingangsmicrofoons. Controleer of de microfoon die u wilt gebruiken is geselecteerd. Zo niet, selecteer het.

    Image
    Image
  3. Als de microfoon nog steeds niet werkt, selecteert u deze in het Geluidsinstellingen menu dat in de vorige stap is geopend. Dit opent extra opties.

    Controleer onder General of de microfoon is toegestaan. Als er Niet toestaan staat, dan is het ingeschakeld.

    Controleer ook of het Invoervolume open staat.

    Image
    Image
  4. Controleer de machtigingsinstellingen voor de app die je met de microfoon wilt gebruiken.

  5. Als het probleem zich blijft voordoen, klikt u opnieuw met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram op de Windows-taakbalk. Tik vervolgens op Problemen met geluidsproblemen oplossen. Hiermee start u de geautomatiseerde probleemoplosser voor geluid. Volg de instructies van de probleemoplosser.
  6. Controleer of de Windows-update actief is en dat alle huidige updates zijn geïnstalleerd. Installeer eventuele updates die in behandeling zijn.
  7. Open Apparaatbeheer en open Audio-ingangen en -uitgangen. De microfooningang die u wilt gebruiken, moet worden vermeld. Als dit het geval is, probeer dan deze oplossingen. Controleer na elke oplossing of de microfoon werkt.

    • Klik met de rechtermuisknop op het invoerapparaat dat u wilt gebruiken en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Volg de instructies op het scherm.
    • Klik met de rechtermuisknop op het invoerapparaat en selecteer Apparaat uitschakelen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het invoerapparaat en selecteer Apparaat inschakelen.
    • Klik met de rechtermuisknop op het invoerapparaat en selecteer Apparaat verwijderen. Tik vervolgens op Actie in het menu Apparaatbeheer en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen. Hiermee wordt het apparaat opnieuw geïnstalleerd.
    Image
    Image
  8. Verbind en gebruik een andere microfoon.

Deze stappen voor probleemoplossing zouden het probleem in de meeste situaties moeten oplossen.

Als het probleem aanhoudt, zelfs nadat een andere microfoon is aangesloten, is het probleem hoogstwaarschijnlijk een fout diep in Windows of een fout in de audiohardware op uw pc.

U kunt Windows opnieuw instellen in een laatste poging om het probleem op te lossen, maar zoals altijd moet u een back-up van Windows maken voordat u doorgaat.

Waarom werkt mijn headset maar niet mijn microfoon?

Dit komt waarschijnlijk omdat de microfoon niet is geselecteerd in Windows. Het oplossen van problemen met de stappen twee tot en met vier, die in het bovenstaande gedeelte worden vermeld, helpen u bij het vinden en selecteren van de microfoon.

Als de microfoon niet als optie wordt weergegeven, is deze waarschijnlijk niet aangesloten op uw Windows 11-pc, is de verbinding defect of is de microfoon defect.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Re altek-microfoon niet werkt?

Re altek is een bedrijf dat audiohardware maakt die op veel Windows-pc's te vinden is. Een computer met een Re altek-audio-oplossing heeft een Re altek-audio-ingang die in Windows wordt vermeld. Dit regelt de 3,5 mm audio-ingang van de pc.

Als de Re altek-audio-ingang niet in Windows verschijnt, of niet werkt, zelfs niet met een microfoon die stevig is aangesloten op de 3,5 mm audio-ingang, is een probleem met het stuurprogramma het meest waarschijnlijke probleem. Voer Windows Update uit om te controleren op bijgewerkte audiostuurprogramma's.

Nog steeds problemen? Bekijk ons artikel over de nieuwste update van het audiostuurprogramma van Re altek.

FAQ

    Waarom werkt mijn microfoon niet in Windows 10?

    Als je microfoon niet werkt in Windows 10, kan dit te wijten zijn aan defecte hardware, ontbrekende stuurprogramma's, gedempt audio-invoer en meer. Enkele oplossingen voor wanneer je microfoon niet werkt in Windows 10 zijn onder meer het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows 10, het controleren van de mute-knop van je microfoon, het controleren van Apparaatbeheer om ervoor te zorgen dat je pc je microfoon kan detecteren, het uitschakelen van andere Bluetooth-apparaten en meer.

    Waarom werkt mijn microfoon niet op Discord?

    Als je microfoon niet werkt op Discord, kunnen er problemen zijn met instellingen en verbindingen. Probeer uw pc opnieuw op te starten om het probleem op te lossen; wanneer Discord opnieuw opstart, ga naar Gebruikersinstellingen > Voice & Video en klik op Reset Voice Settings If dit lost het probleem niet op, ga naar Spraakinstellingen en verander het invoerapparaat van Standaard naar uw specifieke microfoon. Probeer ook je Discord-steminstellingen Input Mode te veranderen van Spraakactiviteit naar Push to Talk

    Waarom werkt mijn microfoon niet op Xbox?

    Als je microfoon niet werkt op Xbox, kan er een softwareprobleem zijn of fysieke schade aan de microfoon. Als u een microfoon wilt repareren die niet werkt op Xbox, probeert u de Xbox-microfoon los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Zorg er ook voor dat de microfoon niet is gedempt of dat teamleden je niet hebben gedempt. Probeer het microfoonvolume te verhogen, de microfoon te testen met andere apparaten en de controllerfirmware van de Xbox One bij te werken.

Aanbevolen: