FSB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FSB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
FSB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een FSB-bestand is een FMOD Sample Bank Format-bestand.
  • Extract geluidsbestanden van een met FSB Extractor of Game Extractor.
  • Gebruik een audio-omzetter zoals Zamzar op de uitgepakte bestanden om te converteren naar MP3, WAV, OGG, enz.

Dit artikel legt twee indelingen uit die de FSB-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u beide soorten kunt openen en hoe u uw bestand naar een ander bestandsformaat kunt converteren.

Wat is een FSB-bestand?

Een bestand met de FSB-bestandsextensie is een FMOD Sample Bank Format-bestand. Deze bestanden slaan geluidsinformatie op, zoals muziek en spraak, voor videogames die zijn ontworpen voor populaire consolesystemen zoals de Xbox, PlayStation en andere.

Een FSB-bestand wordt gemaakt naast een FMOD Audio Events-bestand (. FEV) wanneer een FMOD Project-bestand (. FDP) wordt gebouwd.

Image
Image

Als je bestand niet wordt gebruikt met videogames, is het waarschijnlijk een Form-Z Compiled Script-bestand. In dit formaat worden plug-ins opgeslagen die zijn gecompileerd vanuit een Form-Z Script-bestand (. FSL). Ze komen normaal gesproken als een ZIP-archief.

FSB staat ook voor file selection box en fast super bus, maar geen van beide termen heeft iets te maken met de bestandsformaten die op deze pagina worden beschreven.

Hoe een FSB-bestand te openen

De meeste FSB-bestanden die je in een game tegenkomt, zijn waarschijnlijk gemaakt met FMOD Studio of de nu stopgezette FMOD Designer. Pak de geluiden in het bestand uit met een programma zoals FSB Extractor of Game Extractor.

FSB Extractor wordt gedownload als een RAR-bestand. Je hebt een programma als PeaZip nodig om het te openen. Selecteer vervolgens het bestand FsbExtractor.exe om de tool te openen.

Als je er liever niet de audiogegevens uit wilt halen, maar in plaats daarvan rechtstreeks naar de bestanden wilt luisteren, gebruik dan Music Player Ex. Mogelijk hebt u 7-Zip nodig om dit programma te openen, aangezien ten minste één versie ervan beschikbaar is als 7Z-bestand.

Form-Z opent FSB-bestanden die gecompileerde scripts zijn. Kopieer het bestand naar de scripts map van de installatiemap van het Form-Z programma. De plug-in zou klaar moeten zijn voor gebruik nadat je het programma opnieuw hebt opgestart.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma FSB-bestanden opent, raadpleeg dan Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen, zodat u deze kunt wijzigen welk programma het bestand standaard opent.

Een FSB-bestand converteren

Je kunt FSB "converteren" naar MP3 of WAV met de hierboven genoemde extractors. Hierdoor speel je de audio af met een standaard muziekspeler. Als het uiteindelijke audioformaat niet het formaat is waarin je het bestand wilt hebben, gebruik dan een gratis audioconversietool.

Het is mogelijk dat Form-Z-scripts kunnen worden geconverteerd naar een ander op tekst gebaseerd formaat, zoals TXT of HTML. Als Form-Z het niet ondersteunt, heb je misschien geluk met een teksteditor.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet wordt geopend, is de kans groot dat je niet met een FSB-bestand te maken hebt. Dit kan gebeuren als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen en een ander bestand aanziet voor een bestand dat eindigt op. FSB. Dit is eigenlijk vrij eenvoudig om te doen.

Misschien heb je bijvoorbeeld echt een FSS-bestand. Hoewel het lijkt alsof het verband houdt met FSB-bestanden, zijn dit gedeeltelijke archieven die worden gebruikt door een programma met de naam Splitty.

Er kunnen ook andere voorbeelden worden gegeven, zoals FXB, FS (Visual F Source) of SFB (PlayStation 3 Disc Data).

Als je geen FSB-bestand hebt, begin dan je onderzoek helemaal opnieuw, met de daadwerkelijke bestandsextensie die aan het einde van de bestandsnaam staat. Dit is de beste manier om te leren in welk formaat het is en welk programma je nodig hebt om het te openen.

Aanbevolen: