MAT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MAT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MAT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige MAT-bestanden zijn Microsoft Access Table Shortcut-bestanden.
  • Open er een met Access.
  • Sommige MAT-bestanden kunnen worden geconverteerd, maar niet de bestanden die met dat programma worden gebruikt.

Dit artikel legt de verschillende bestandsindelingen uit die de MAT-bestandsextensie gebruiken. We zullen bekijken hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn om uw bestand naar een ander formaat te converteren.

Wat is een MAT-bestand?

Een bestand met de MAT-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Microsoft Access Table Shortcut-bestand dat wordt gebruikt om snel een tabel te openen zonder eerst het MS Access-programma te hoeven openen.

Image
Image

Het MathWorks MATLAB-programma gebruikt ook MAT-bestanden, maar dan als een container voor gegevens zoals functies en variabelen.

Deze bestandsextensie wordt ook gebruikt in 3D-ontwerpsoftware om een bestand aan te duiden waarin dingen als texturen en afbeeldingen zijn opgeslagen. Dit worden 3ds Max Materials-bestanden, Vue Materials-bestanden of V-Ray Materials-bestanden genoemd.

MAT is ook een afkorting voor sommige technologietermen, zoals mediatoegangstijd en geheugenversnelling, maar ze hebben niets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven.

Hoe een MAT-bestand te openen

MAT-bestanden die Microsoft Access-snelkoppelingsbestanden zijn, kunnen worden gemaakt door een tabel uit Access en naar het bureaublad of naar een andere map te slepen. Microsoft Access moet worden geïnstalleerd om ze te kunnen gebruiken.

MATLAB van MathWorks kan MAT-bestanden openen die door dat programma worden gebruikt.

Als je bestand niet in een van deze formaten is, kan het in plaats daarvan een materiaalbestand zijn dat wordt gebruikt in 3D-ontwerpsoftware. Autodesk's 3ds Max en E-on Vue gebruiken MAT-bestanden. De V-Ray-plug-in van Chaos Software kan er een in 3ds Max en MAXON CINEMA laden.

De Unity-game-engine kan ook bestanden met deze extensie gebruiken.

Gebruik een gratis teksteditor om het te openen als geen van de bovenstaande programma's voor u werkt. Het is mogelijk dat een ander programma het heeft gemaakt en de informatie in een tekstbestand heeft opgeslagen. Dit is niet het geval voor een van de bovenstaande gevallen, maar misschien wel voor de jouwe.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Handleiding voor het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows om die wijziging aan te brengen in Windows.

Een MAT-bestand converteren

Er is geen manier om een Microsoft Access Table Shortcut-bestand te converteren, en er is waarschijnlijk ook geen reden om dit type bestand te willen converteren.

Materiaalbestanden kunnen echter waarschijnlijk worden geconverteerd. Dit is waarschijnlijk mogelijk via het programma dat het bestand gebruikt. Dus als je er een wilt converteren die bijvoorbeeld met E-on Vue wordt gebruikt, moet je het bestand daar kunnen openen en in een ander formaat kunnen opslaan. Dit is normaal gesproken mogelijk via een Save As of Export optie in het File menu.

U kunt 3ds Max Materials-bestanden converteren naar een indeling die wordt ondersteund door eerdere versies van de software.

MATLAB kan MAT naar CSV converteren. Raadpleeg de instructies op MATLAB Answers als je hulp nodig hebt, evenals deze documentatie over csvwrite. Volg diezelfde MATLAB Answers-link om op de site te zoeken als je hulp nodig hebt bij het converteren van MAT naar TXT of een ander op tekst gebaseerd formaat.

Kan het nog steeds niet openen?

MAT-bestanden zijn niet hetzelfde als MATERIAL-bestanden, dit zijn Rigs of Rods Texture Reference-bestanden die worden gebruikt met het Rigs of Rods 3D-simulatorspel.

Atomic Combat is een ander spel dat een vergelijkbare extensie van. MATO gebruikt voor opgeslagen spelbestanden, maar ze worden specifiek met dat spel gebruikt.

Ondanks dat die bestandsextensies eruitzien alsof ze gerelateerd zijn aan MAT-bestanden, hebben ze eigenlijk hun eigen formaat en openen ze daarom met hun eigen programma's.

FAQ

    Hoe krijg ik toegang tot de gegevens van het MAT-bestand in MATLAB?

    U kunt de inhoud van. MAT-bestanden in MATLAB controleren en specifieke gegevens laden met behulp van de functie matfile. Door matObj=matfile(bestandsnaam) in te voeren, wordt een matlab.io. MatFile-object gemaakt dat is verbonden met het MAT-bestand dat is opgegeven door bestandsnaam.

    Hoe sla je een tabel op als een MAT-bestand in Microsoft Access?

    MAT-bestanden zijn Microsoft Access Table (MAT) snelkoppelingsbestanden. U kunt een MAT-bestand maken in Access door op een tabel te klikken en deze naar uw bureaublad te slepen.

Aanbevolen: