Hoe te bellen vanuit de Gmail-app

Inhoudsopgave:

Hoe te bellen vanuit de Gmail-app
Hoe te bellen vanuit de Gmail-app
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Chat, kies een contact en tik vervolgens op Telefoon om te bellen of tik op de Cameraom een videogesprek te voeren.
  • Als je de chatoptie niet ziet, tik je op Menu > Instellingen. Kies je account en tik op Chat om het in te schakelen.
  • Als je niet kunt bellen, update dan de app en zorg ervoor dat Gmail toegang heeft tot je microfoon en camera.

Dit artikel legt uit hoe je kunt bellen vanuit de Gmail-app voor Android en iOS. Deze functie is beschikbaar voor iedereen met een Google Workspace- of persoonlijk Google-account.

Je kunt alleen bellen met de mobiele Gmail-app. Als u uw Gmail-account opent vanuit een andere e-mailapp, wordt u doorgestuurd naar de Gmail-app wanneer u een oproep van een andere Gmail-gebruiker accepteert.

Hoe bel ik vanuit de Gmail-app?

Volg vanuit de Gmail-app deze stappen om spraak- of videogesprekken te voeren:

  1. Tik op Chat onderaan de Gmail-app.

    Als je de chatoptie niet ziet, tik je op Menu > Instellingen. Kies je account en tik op Chat om het in te schakelen.

  2. Kies het contact dat je wilt bellen.
  3. Tik op Telefoon om te bellen of tik op Camera om een videogesprek te voeren.

    Image
    Image

Wanneer de ontvanger accepteert, begint de oproep in de app. Voor spraakoproepen ziet u de gespreksduur bovenaan het scherm. Als de persoon de Gmail-app niet heeft, gaat zijn telefoon niet over, maar hij kan zien dat je hebt geprobeerd te bellen.

Als de persoon niet antwoordt, zien ze een melding in hun chats. Evenzo, als je een oproep mist, ontvang je een melding in je chats.

Image
Image

Je kunt alleen een-op-een bellen in de Gmail-app. Voor groepsgesprekken moet je een vergadering opzetten in Google Meet.

Waarom kan ik niet bellen in Gmail?

Er is een kans dat deze functie niet in uw regio is uitgerold. Probeer de app bij te werken en controleer je app-machtigingen om ervoor te zorgen dat Gmail toegang heeft tot je microfoon en camera.

Als je geen opties voor spraak- en videogesprekken ziet in je Chats, kun je een uitnodiging voor videochatten sturen via Google Meet. Tik in een chat op Plus (+) naast het tekstveld en tik vervolgens op Meet link.

Image
Image

Je kunt ook gratis bellen naar elk telefoonnummer vanuit een webbrowser met Google Voice.

FAQ

    Hoe bel ik vanuit Gmail op een laptop?

    Open Gmail in een browser en selecteer onderaan Nieuwe vergadering. Of open een chatgesprek, selecteer de pijl omlaag en selecteer vervolgens de Camera.

    Hoe kom ik aan een Google-telefoonnummer?

    Als u een Google-telefoonnummer wilt krijgen, gaat u naar de Google Voice-pagina en selecteert u Voor persoonlijk gebruik, zoekt u naar een nummer en koppelt u dit aan uw bestaande telefoonnummer. U kunt ook Voor Bedrijven selecteren en een abonnement kiezen.

Aanbevolen: