Hoe bijlagen op Google Drive op te slaan vanuit Gmail

Inhoudsopgave:

Hoe bijlagen op Google Drive op te slaan vanuit Gmail
Hoe bijlagen op Google Drive op te slaan vanuit Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg in een e-mail over de bijlage en selecteer Toevoegen aan Drive. Kies Organiseren als u een doelmap wilt selecteren.
  • Om een opgeslagen bijlage te openen, beweegt u de muisaanwijzer over het item en kiest u de map (My Drive) om de locatie te openen waar het item is opgeslagen.

Je kunt e-mailbijlagen die naar je Gmail-account zijn verzonden, opslaan in Google Drive. U kunt deze bestanden vervolgens openen en delen met elk apparaat met een internetverbinding. Leer hoe u bijlagen opslaat in Google Drive en hoe u een opgeslagen bijlage opent in Drive met de webversie van Gmail.

Hoe bijlagen op Google Drive op te slaan vanuit Gmail

Bestanden die bij een e-mail zijn gevoegd, opslaan in uw Google Drive-account vanuit het bericht in Gmail:

  1. Open de e-mail met de bijlage.

    Image
    Image
  2. Beweeg de cursor over de bijlage die u wilt opslaan in Google Drive. Er verschijnen twee pictogrammen: een pijl omlaag (Download) en een driehoek met een plusteken (Add to Drive).
  3. Selecteer Toevoegen aan Drive om de bijlage op te slaan in Google Drive. Als u meerdere mappen heeft ingesteld op Google Drive, selecteert u Organiseren om de juiste map te kiezen.

    Image
    Image
  4. Als u de bestanden die bij een e-mail zijn bijgevoegd in één keer op Google Drive wilt opslaan, selecteert u het Download alle bijlagen pictogram in de rechterbovenhoek van het gedeelte met bijlagen en aangegeven door een pijl naar beneden over een horizontale lijn.

    Je kunt individuele bestanden niet naar bepaalde mappen verplaatsen als je alle bestanden tegelijk opslaat, maar je kunt de opgeslagen documenten wel afzonderlijk verplaatsen in Google Drive.

Een opgeslagen Gmail-bijlage openen in Drive

Een bijlage openen die u zojuist in Google Drive hebt opgeslagen:

  1. In de e-mail met het bijlagepictogram beweegt u de cursor over de bijlage die u in Google Drive heeft opgeslagen en die u wilt openen.
  2. Selecteer het folder icoon (Organiseren in Drive).

    Image
    Image
  3. Selecteer in het menu dat verschijnt de map (meestal My Drive) om Drive te openen naar de locatie waar het item is opgeslagen. Als je in Gmail wilt blijven, selecteer je Verplaats dit item en kies je een doelmap.

    Image
    Image

Aanbevolen: