Hoe de HTC Vive op tv weer te geven

Inhoudsopgave:

Hoe de HTC Vive op tv weer te geven
Hoe de HTC Vive op tv weer te geven
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je gaming-pc met een HDMI-kabel aan op je tv en start hem op.
  • Start SteamVR en zorg ervoor dat je headset is aangesloten en correct werkt.
  • Selecteer in het menu SteamVR-opties DisplayVR View.

Deze gids helpt je bij het opzetten van een spiegel van wat je ziet in een HTC Vive-headset op een tv, zodat anderen het ook kunnen zien.

Kunt u de HTC Vive op de tv aansluiten?

Dat kan je absoluut. Op dezelfde manier waarop u uw weergave naar een pc-monitor kunt spiegelen, kunt u dit ook op een tv doen. Het is gewoon een kwestie van de headset en je tv op dezelfde pc aansluiten.

  1. Sluit je gaming-pc aan op de tv waarop je de beelden wilt weergeven via een HDMI-kabel.

    Als je niet genoeg HDMI-poorten op je grafische kaart hebt, kun je een DisplayPort-naar-HDMI-converter gebruiken.

  2. Start je pc en stel je HTC Vive-headset in.

    Als je je pc hiervoor naar een aparte ruimte verplaatst, zorg er dan voor dat je je HTC Vive Lighthouse-trackers op de juiste plaatsen instelt en voer Room Setup opnieuw uit om in kaart te brengen uit je nieuwe speelruimte.

  3. Start Steam en SteamVR en controleer of virtual reality correct werkt op de HTC Vive-headset.
  4. Selecteer in het SteamVR-menu het optiemenu met drie regels en selecteer Display VR View. Er wordt een klein venster geopend op alle aangesloten schermen (in dit geval uw tv) en laat zien wat u kunt zien in de VR-headset.

    Image
    Image
  5. Je kunt de hoek van het venster selecteren en slepen om het groter te maken en elke beeldverhouding. U kunt ook Volledig scherm selecteren om het tv-scherm te laten vullen.

    De Menu linksboven heeft ook opties voor het weergeven van beide ogen of het kiezen van één oog in het bijzonder - de standaardinstelling is Right.

    Image
    Image
  6. Het is ook een goed idee om de audio te spiegelen, zodat iedereen kan horen wat er gebeurt. Het kan automatisch gebeuren, maar als dat niet het geval is, open dan het SteamVR-instellingenmenu en ga naar Audio om het mirror-uitvoerapparaat te kiezen.

    Image
    Image

Bottom Line

De HTC Vive maakt verbinding met een host-pc via een HDMI-kabel, maar de headset zelf maakt rechtstreeks verbinding met de linkbox. Die linkbox wordt vervolgens met een HDMI-kabel op de pc aangesloten.

Hoe geef ik VR weer op mijn tv?

Het weergeven van een live VR-feed op je tv is voor elke VR-headset anders. Sommige laten je ze direct aansluiten, terwijl andere, zoals de HTC Vive, eerst via een gaming-pc moeten. Volg de bovenstaande stappen om een HTC Vive- of HTC Vive Pro-headset via Steam op je tv aan te sluiten.

FAQ

    Hoe stel ik de HTC Vive in?

    Om het HTC Vive VR-systeem in te stellen voor een ervaring op kamerschaal, maak je eerst ruimte vrij voor een speelruimte en monteer je vervolgens de Lighthouse-volgsensoren in tegenovergestelde hoeken met ongeveer 2,5 meter ertussen. Download vervolgens Steam, log in op uw Steam-account en installeer SteamVR. Sluit uw headset aan op de linkbox, sluit de linkbox aan op uw computer, schakel uw controllers in en volg de aanwijzingen.

    Hoe stel ik een HTC Vive Cosmos in?

    De HTC Vive Cosmos is een nieuwere en verbeterde versie van het HTC Vive VR-systeem. Om een HTC Vive Cosmos in te stellen, heb je een Viveport-account nodig. Installeer de Vive- en SteamVR-software en ga vervolgens naar de instellingenpagina van Vive. Download, installeer en voer het installatiebestand uit en volg de installatieaanwijzingen. U moet de installatie opnieuw uitvoeren als u het Cosmos-systeem naar een andere kamer verplaatst.

    Hoe krijg ik een gratis HTC Vive?

    Hoewel de HTC Vive niet gratis is, biedt HTC soms speciale aanbiedingen met gratis VR-toegang bij de aankoop van een HTC Vive. Ook biedt HTC bij aanschaf van een HTC Vive Cosmos soms een beperkte gratis proefversie van een Viveport-abonnement aan, met toegang tot meer games. Er zijn ook gratis Vive-games en -ervaringen beschikbaar.

Aanbevolen: