Hoe Gmail externe afbeeldingen weer te geven voor veilige afzenders

Inhoudsopgave:

Hoe Gmail externe afbeeldingen weer te geven voor veilige afzenders
Hoe Gmail externe afbeeldingen weer te geven voor veilige afzenders
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het tandwiel Instellingen, ga naar Bekijk alle instellingen > Algemeen en blader naar de Images sectie.
  • Kies Externe afbeeldingen altijd weergeven of Vraag voordat u externe afbeeldingen weergeeft en selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan.
  • Berichten van adressen die in je Gmail-lijst met veilige afzenders staan, zullen automatisch afbeeldingen weergeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u altijd afbeeldingen in Gmail-berichten kunt weergeven. Instructies zijn van toepassing op de webversie van Gmail in elke browser.

Laat Gmail externe afbeeldingen automatisch weergeven voor veilige afzenders

Gmail externe afbeeldingen laten weergeven en automatisch laten weergeven in e-mails van afzenders die betrouwbaar worden geacht:

  1. Selecteer Instellingen (het tandwielpictogram ⚙).

    Image
    Image
  2. Kies Alle instellingen bekijken.

    Image
    Image
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte Afbeeldingen en selecteer Externe afbeeldingen altijd weergeven om externe afbeeldingen in alle berichten in te schakelen, ongeacht van de afzender.

    Als u afbeeldingen per bericht wilt weergeven, selecteert u Vraag voordat u externe afbeeldingen weergeeft. Externe afbeeldingen worden automatisch weergegeven in berichten van afzenders die u handmatig goedkeurt.

    Image
    Image
  4. Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

Nu zal Gmail altijd automatisch afbeeldingen weergeven voor e-mails van afzenders die het veilig acht.

Bottom Line

Als je een e-mail opent die afbeeldingen bevat, worden die afbeeldingen mogelijk niet weergegeven totdat je Gmail machtigt om die afbeeldingen weer te geven. Als de afzenders van die berichten in uw Gmail-lijst met veilige afzenders staan, geeft Gmail de afbeeldingen automatisch weer. Je kunt Gmail afbeeldingen in die e-mails laten weergeven en beschermd worden tegen malware en inbreuk op de privacy.

Zijn mijn computer en privacy nog steeds veilig met automatisch laden van afbeeldingen in Gmail?

Afgelegen afbeeldingen in e-mails kunnen worden gebruikt voor tracking, zodat ze mogelijk uw geschatte locatie kunnen onthullen en malware kunnen installeren. Dit zijn redenen om het automatisch downloaden van afbeeldingen in willekeurige e-mails niet in te schakelen.

Gmail heeft verschillende veiligheidsmaatregelen om je tegen deze risico's te beschermen, zelfs wanneer automatisch downloaden is ingeschakeld:

  • Gmail scant alle berichten op mogelijke bedreigingen voor privacy en gegevens. Als een e-mail afkomstig is van een bron die niet betrouwbaar is, of als Gmail kwaadwillende bedoelingen vermoedt, wordt externe inhoud niet geladen.
  • De afbeeldingen in e-mails van gerenommeerde afzenders worden niet gedownload van de server van de afzender naar uw computer. In plaats daarvan voegt Gmail zichzelf toe als een afbeeldingsproxy. Het vraagt de afbeelding op, slaat het op en toont vervolgens de kopie aan u. De afzender leert alleen dat Gmail de afbeelding heeft gedownload.
  • Afzenders kunnen geen afbeeldingen gebruiken om cookies in uw browser in te stellen of uw locatie te bepalen. Ze kunnen echter weten dat je een bericht hebt geopend wanneer een afbeelding die uniek is voor je e-mail door Gmail wordt gedownload.

Deze beveiligingsmaatregelen beschermen je gegevens en privacy alleen als je Gmail in een browser gebruikt. E-mailprogramma's die verbinding maken met Gmail via IMAP of POP, hebben echter privacy-instellingen voor externe afbeeldingen, en u profiteert nog steeds van het scannen van Gmail op malware.

Aanbevolen: