Hoe AI mensen snel veiliger thuis kan krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe AI mensen snel veiliger thuis kan krijgen
Hoe AI mensen snel veiliger thuis kan krijgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AI kan helpen om schoolbusroutes efficiënter te maken en de effecten van chauffeurstekorten te verlichten.
  • Onderzoekers hebben een algoritme ontwikkeld om de meest kosteneffectieve routes voor de bussen van Boston Public School te vinden.
  • Bedrijven zoals Uber of Lyft gebruiken AI-systemen om het aantal auto's op de weg en hun routes te optimaliseren.

Image
Image

Schoolbuschauffeurs zijn tegenwoordig schaars, maar AI-gestuurde software zou kunnen helpen.

MIT-onderzoekers hebben een algoritme ontwikkeld om de meest efficiënte en kosteneffectieve routes te identificeren voor de vloot van 650 bussen van Boston Public School; Met andere software kunnen schooldistricten flexibele ophaal- en wegbrengschema's maken. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning om kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken om mensen sneller op hun plek te krijgen.

"De naam van het spel is optimalisatie", vertelde Virtual CTO Vaclav Vincalek aan Lifewire in een e-mailinterview. "Je hebt een systeem nodig dat zichzelf in re altime kan aanpassen op basis van de verkeersomstandigheden, zodat de verkeerslichten de doorstroming kunnen verbeteren en het openbaar vervoer, inclusief schoolbussen, kunnen bevorderen."

Kinderen sneller naar school brengen

Het personeel van de openbare school in Boston had vroeger weken nodig om busroutes te bouwen, maar de oplossing van MIT berekent routes in ongeveer 30 minuten.

MIT-onderzoekers gebruikten gegevens van Google Maps om verkeerspatronen tijdens de ochtend- en middagspits te analyseren. Ze gebruikten kaartsoftware en optimalisatietechnieken om een algoritme te bedenken dat het aantal busroutes zou verminderen, bush altes zou herconfigureren, het aantal studenten dat per bus zou rijden zou maximaliseren en de tijd zou verkorten dat lege bussen op de weg zijn.

De naam van het spel is optimalisatie.

Ze waren ook van mening dat sommige studenten rolstoelvriendelijke bussen nodig hebben en anderen thuis moeten worden opgehaald.

“Dit spreekt tot de kracht van optimalisatie en grote datasets”, zei Dimitris Bertsimas, een MIT-professor, in het persbericht.

Een ander programma genaamd TravelTracker wordt door scholen gebruikt om betere routes te plannen. Het automatiseert het proces van het maken van busroutes en laat ouders en personeel weten wanneer bussen te laat komen. Derrick Campbell, directeur transport van het Del Norte Unified School District in Noord-Californië, zei dat de software busroutes zo veilig en efficiënt mogelijk maakt.

AI vergemakkelijkt het verkeer

Schoolbussen zijn niet de enige voertuigen die sneller op hun plaats komen, dankzij AI.

In Duitsland werken onderzoekers aan een model dat voetgangersoversteekplaatsen tot 15 procent zou versnellen. Het systeem gebruikt LiDAR-sensoren en AI om de snelheid te meten waarmee de voetganger het kruispunt oversteekt, zodat de voetganger niet in het midden van het zebrapad wordt achtergelaten als het licht verandert.

Bedrijven zoals Uber of Lyft gebruiken al systemen om het aantal auto's op de weg en hun routes te optimaliseren, benadrukte Vincalek. Maar een van de grotere voordelen is hoe AI-verkeersbeheer zelfs levens kan redden.

"Stel dat een re altime navigatiesysteem via AI een routebeslissing neemt tijdens een zware regenachtige dag die resulteert in minder reistijd, minder files, minder kans op een ongeval en uiteindelijk een hogere kwaliteit van leven, " Stevens Institute of Technology AI & transportexpert Yeganeh Hayeri vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "In dat geval kunnen we zeggen dat een AI-gestuurde besluitvorming de kortzichtigheid van een individu heeft verslagen, wat resulteert in een betere mobiliteit en toegankelijkheid."

In een e-mailinterview steunde Jai Ranganathan, chief product officer van het transportbedrijf KeepTruckin, ook het idee dat AI wegen veiliger kan maken. KeepTruckin produceert AI-dashcams die de weg en het gedrag van de bestuurder kunnen volgen en re altime waarschuwingen geven die de veiligheid verbeteren. De AI kan ook automatisch chauffeurscoaching opvolgen om hun veiligheidsrecord in de loop van de tijd te verbeteren.

Image
Image

AI zou een heel eind kunnen komen bij het aanpassen van een paar ongelukkige statistieken. Zo steeg het sterftecijfer voor de eerste negen maanden van 2021 tot 1,36 doden per 100 miljoen afgelegde voertuigkilometers. Verder zijn vrachtwagenchauffeurs verantwoordelijk voor het verplaatsen van 72 procent van alle goederen die we consumeren, en 74 procent van alle dodelijke gevallen van personenauto's omvat een grote vrachtwagen.

“Als gevolg hiervan kunnen onze klanten hun aantal ongevallen met gemiddeld 36% verminderen,” zei Ranganathan.

Een ander gebruik van AI in transport is voorspellend onderhoud, zei Ranganathan.

"Denk aan de keren dat je het "check engine" -lampje in je auto hebt zien knipperen of waarschuwingen voor wanneer je je olie moet verversen," voegde hij eraan toe. “Het gebruik van AI als software voor voorspellend onderhoud om potentiële storingen en geplande reparaties te meten, verlengt de levensduur van uw voertuig en verlaagt de bedrijfskosten.”

Aanbevolen: