Hoe zaden te planten in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe zaden te planten in Minecraft
Hoe zaden te planten in Minecraft
Anonim

Voordat je gewassen gaat verbouwen, moet je weten hoe je zaden plant in Minecraft. Met de juiste grond, irrigatie en groeiomstandigheden kun je een tuin hebben die het hele jaar door gewassen produceert.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft voor alle platforms, inclusief Windows, PS4 en Nintendo Switch.

Hoe zaden te planten in Minecraft

De algemene stappen voor het planten in Minecraft zijn hetzelfde, ongeacht wat je probeert te kweken:

  1. Zoek de zaden die je wilt planten. Zie de tabel in het volgende gedeelte voor hulp bij het vinden van wat u nodig heeft om specifieke gewassen te telen.
  2. Maak een schoffel. Plaats 2 Wood Planks, 2 Iron Bars, 2 Stone Blocks, of 2 Ruiten in de eerste twee blokken van de bovenste rij. Plaats vervolgens 2 Sticks in het midden van de tweede en derde rij.

    Om het 3X3 knutselrooster te ontgrendelen, maak je een knutseltafel met 4 houten planken (elke houtsoort is voldoende),

    Image
    Image
  3. Rust je schoffel uit en gebruik hem op de grond om de grond te bewerken. Je hebt één blok bewerkte grond per zaadje nodig.

    Image
    Image
  4. Maak je zaden klaar en gebruik ze op de bewerkte grond om ze te planten.

    Plant je gewassen naast water - binnen 4 tegels wordt het vuil goed genoeg geïrrigeerd om ze sneller te laten groeien.

    Image
    Image
  5. Wacht 10-30 minuten (maar tijden kunnen variëren). Je zou moeten kunnen zien wanneer ze klaar zijn als je ze uit de grond ziet steken. Oogst de gewassen met je schoffel om gewassen en meer zaden te verzamelen.

    Image
    Image

Welke materialen gebruik je om zaden te planten in Minecraft?

Verschillende zaden laten verschillende gewassen groeien. Je kunt sommige gewassen planten om nog meer van hetzelfde gewas te maken. Als je bijvoorbeeld 1 Wortel plant, krijg je meerdere Wortels. Deze tabel legt uit wat je nodig hebt om elk gewas te planten:

Gewas Zaad Waar te vinden Speciale vereisten
Bieten Bietenzaden Mijnschachten, bosrijke herenhuizen, besneeuwde vlaktes N/A
Cactus Cactus Woestijnen Vereist een bloempot
Wortelen Wortelen Dorpen, Buitenposten, Schipbreuk N/A
Cacaoboon Cacaoboon Jungle Wood Moet worden geplant aan de zijkant van een Jungle Log
Bloemen Bloemen Overal Kan alleen worden overgedragen van het ene blok naar het andere
Melonen Melon Seeds Jungles N/A
Paddestoelen Paddestoelen Moerassen, grotten, Nether Groeit alleen in het donker, tenzij geplant op Mycelium- of Padzol-blokken
Nederland Nederland Netherfort N/A
Aardappelen Aardappelen Dorpen, Buitenposten, Schipbreuk N/A
Pompoen Pompoenpitten Overal N/A
Jong boompje Sapling Seeds Bomen N/A
Tarwe Zaden Overal N/A
Suikerriet Suikerriet Rivers Groeit alleen in de buurt van water
Bomen 4 jonge boompjes Overal Plaats vier jonge boompjes naast elkaar in een vierkant zonder aangrenzende blokken
Wijnstokken Wijnstokken Overal Moet geoogst worden met een schaar

Wat voor soort vuil gebruik je om zaden te planten in Minecraft?

Elk type gras of vuil (behalve zand) kan worden bewerkt en omgezet in aarde met een schoffel. Alle gewassen groeien op bewerkte grond, maar sommige planten kunnen op andere soorten blokken worden gekweekt. Als je niets in je grond plant, zal het uiteindelijk weer gewone aarde worden, tenzij het naast een waterblok staat.

Jonge boompjes, paddenstoelen en suikerriet groeien op elk blok, maar suikerriet groeit alleen in de buurt van water. De meeste gewassen hebben geen water nodig, maar ze zullen sneller groeien als ze dicht bij een waterbron staan.

Hoe je planten sneller kunt laten groeien in Minecraft

Voeg een meststof toe zoals koolzuurhoudend water, visemulsie, beendermeel of supermest om het groeiproces te versnellen. Om Super Fertilizer te maken, combineer Ammonia en Phosphorus op een laboratoriumtafel. De Lab Table is alleen beschikbaar in de Education Edition-modus, die u kunt inschakelen in uw Wereldinstellingen.

Image
Image

Planten groeien het snelst in warme biomen met veel licht en water. Om je grond te irrigeren, graaf je een greppel langs de zijkant van je gewassen en vul je deze met wateremmer. Het begint een donkerdere kleur te krijgen, wat aangeeft dat je gewassen water hebben gekregen.

Image
Image

Waterblokken irrigeren alle omliggende blokken in een bereik van vier tegels, zodat je een gat kunt graven dat één blok diep is, het met water vult en er dan overal zaden omheen plant.

Image
Image

Hoe start je een tuin in Minecraft?

Zo begin je een eenvoudige tuin die automatisch gewassen produceert:

  1. Zoek een vrij vlak stuk land en bouw er een muur omheen om vijanden buiten te houden. Plaats houten blokken op de grond en plaats de omheiningsblokken erop.

    Image
    Image
  2. Graaf greppels en vul ze met water.

    Image
    Image
  3. Bewerk de grond en voeg je zaden toe.

    Image
    Image
  4. Wacht 10-30 minuten (maar de tijden kunnen variëren) en kom dan terug om je gewassen te oogsten.

    Image
    Image

Waarom kan ik mijn zaden niet in Minecraft planten?

Je gewassen hebben de juiste grond en voldoende licht nodig. Zorg ervoor dat de grond bewerkt is en plant altijd in goed verlichte gebieden (tenzij je paddenstoelen plant). Als je in de creatieve modus speelt, kun je geen gewassen oogsten, maar dat maakt niet uit, want je kunt elk item dat je nodig hebt oproepen.

FAQ

    Hoe plant ik glimmende bessen in Minecraft?

    Je kunt glimbessen oogsten van grotwijnstokken, die groeien vanaf de plafonds in weelderige grotten. Zodra je de wijnstok breekt of ermee in aanraking komt om de bessen te oogsten, kun je ze op de bodem van een blok planten (dat wil zeggen ondergronds) om meer wijnstokken te laten groeien. De nieuwe planten zullen naar beneden groeien zolang het blok lege ruimte eronder heeft en zullen tot 26 blokken lang worden.

    Hoe maak ik een plantenpot in Minecraft?

    In Java Edition 1.4.2 en hoger kun je, samen met alle consoleversies van Minecraft, een bloempot maken met drie stenen. Om het te maken, plaats je de stenen in een "V" -patroon op twee rijen van je werktafel.

Aanbevolen: