De 8 beste T-shirtontwerpsoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste T-shirtontwerpsoftware van 2022
De 8 beste T-shirtontwerpsoftware van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste online ontwerptool: DesignAShirt op designashirt.com

"De overzichtelijke interface helpt zelfs mensen zonder ontwerpvaardigheid om snel en gemakkelijk aantrekkelijke overhemden te maken."

Beste voor snelheid: Spoedbestelling Tees op rushordertees.com

"Het is snel, gebruiksvriendelijk en biedt een groot aantal aanpasbare opties."

Beste voor mobiel: Snaptee op snaptee.co

"Met deze iOS- en Android-app kun je kiezen uit een reeks ontwerpen die zijn geüpload en waarop is gestemd door de gebruikers van de app."

Beste voor Mockups: Plaats het op placeit.net

"Het is een van de gemakkelijkste en best uitziende online hulpmiddelen voor het ontwerpen van overhemden, met honderden aantrekkelijke sjablonen om u op weg te helpen."

Beste voor gratis mockups: Printful op printful.com

"Bruikbaar voor alle soorten kleding, samen met accessoires, posters en meer."

Beste voor professionals: Adobe Illustrator op adobe.com

"Illustrator is het ideale hulpmiddel voor het maken van professionele shirtontwerpen."

Beste gratis ontwerptool: Inkscape op inkscape.org

"Met de app kun je bestaande bitmapafbeeldingen omzetten in vectoren via een traceerfunctie."

Beste alternatieve gratis ontwerptool: GIMP op gimp.org

"Het is net zo handig voor het maken van T-shirts als voor elke andere grafische ontwerptaak."

Met de beste software voor het ontwerpen van T-shirts kun je je creaties tot leven brengen. Wanneer u op zoek bent naar uw nieuwe software, zorg er dan voor dat deze compatibel is met uw computer of laptop en zorg ervoor dat deze eenvoudig te gebruiken is.

Als je een beginner bent, zal een online platform zoals DesignAShirt op designashirt.com het proces als een fluitje van een cent laten lijken. Terwijl meer doorgewinterde professionals die een gratis mockup willen, een website als Printful op printful.com zullen waarderen. De beste software voor het ontwerpen van T-shirts is gebruiksvriendelijk en geschikt voor uw behoeften.

Beste online ontwerptool: DesignAShirt

Image
Image

Een van de toonaangevende online T-shirtontwerp- en printservices, DesignAShirt heeft miljoenen T-shirts ontworpen en verzonden naar klanten overal ter wereld. De ervaring van het bedrijf laat zien, met een eenvoudige, overzichtelijke interface die zelfs mensen zonder ontwerpvaardigheden helpt om snel en gemakkelijk aantrekkelijke overhemden te maken.

Nadat je het shirttype, de stijl en de kleur hebt gekozen uit tientallen opties, is het creëren van een aantrekkelijk ontwerp eenvoudig. Kies uit de reeds bestaande clipart of upload je eigen foto, voeg tekst toe in een grote verscheidenheid aan lettertypen, pas kleuren, grootte en effecten zoals nood en omtrek aan, en je bent klaar.

Als je geen ontwerp kunt bedenken waar je blij mee bent, biedt DesignAShirt ook een betaalbare conciërgeservice waarbij een productconsulent het voor je doet. Ondanks de naam zijn T-shirts niet de enige optie: hoodies, petten, polo's en meer zijn ook beschikbaar.

Met zijn eenvoudige tools, gratis verzending binnen 10 dagen en concurrerende prijzen, is DesignAShirt onze beste keuze voor een online tool voor het ontwerpen van T-shirts.

Beste voor snelheid: Rush Order Tees

Image
Image

Het maken van aangepaste T-shirtontwerpen op de Rush Order Tees-site is een fluitje van een cent. Het is snel, gebruiksvriendelijk en biedt een groot aantal aanpasbare opties.

De site begint met een van de vele T-shirtkleuren, -stijlen en -fabrikanten en leidt u door een eenvoudige reeks stappen, zodat u een ontwerp krijgt waar u blij mee bent. Het toevoegen van afbeeldingen en tekst duurt slechts een paar seconden en er zijn tal van aanpassingsopties om u te helpen precies de look te krijgen die u zoekt.

Met meer dan 50.000 clipartafbeeldingen om uit te kiezen, zou je geweldige afbeeldingen voor je ontwerp moeten kunnen vinden. Maar je hebt iets specifieks in gedachten, je kunt in plaats daarvan altijd je eigen afbeeldingen uploaden.

Het interne team van het bedrijf beoordeelt elk ontwerp en corrigeert eventuele duidelijke fouten voordat het wordt verzonden om te worden afgedrukt, en er is zowel livechat als telefonische ondersteuning indien nodig. Voeg supersnelle leveringsopties toe (inclusief de volgende dag), en Rush Order Tees zorgt voor een geweldige, snelle T-shirtontwerp- en printservice.

Beste voor mobiel: Snaptee

Image
Image

Hoewel de meeste apps en sites voor het ontwerpen van T-shirts het beste werken op een laptop of desktop, is dat bij Snaptee niet het geval. Deze iOS- en Android-app is speciaal ontworpen voor mobiel en laat je kiezen uit een reeks ontwerpen die zijn geüpload en waarop is gestemd door de gebruikers van de app, en deze vervolgens op verschillende manieren opnieuw mixen.

Nadat je het ontwerp hebt geselecteerd waarmee je wilt beginnen, kun je met de app je T-shirtstijl en basislay-out kiezen. Van daaruit kun je de bestaande afbeelding van het ontwerp gebruiken of je eigen afbeelding uploaden via de filmrol van je telefoon, Instagram en andere bronnen.

Het duurt een paar minuten om aan de interface te wennen, maar het is eenvoudig en krachtig genoeg voor de meeste eenvoudige ontwerpen. Het aanpassen van kleuren, effecten, lettertypen en meer wordt allemaal binnen de app afgehandeld, en als je eenmaal tevreden bent met het eindresultaat, hoef je je meesterwerk gewoon naar Snaptee te sturen om het af te drukken.

Betaling wordt afgehandeld via creditcard, Apple Pay of Google Pay, of PayPal op je telefoon, en het bedrijf, dat is gevestigd in Hong Kong, verzendt overal ter wereld tegen een vast bedrag. Als u denkt dat uw ontwerp bijzonder goed is, kunt u het met anderen delen en een commissie ontvangen wanneer andere klanten het bestellen.

Beste voor Mockups: Placeit

Image
Image

Placeit richt zich op het maken van realistische ontwerpmodellen voor allerlei producten, waaronder T-shirts. Het is een van de gemakkelijkste en best uitziende online hulpmiddelen voor het ontwerpen van overhemden die we zijn tegengekomen, met honderden aantrekkelijke sjablonen om u op weg te helpen.

In plaats van een galerij met duizenden niet-gerelateerde clipartafbeeldingen om door te zoeken, biedt Placeit een samengestelde selectie van afbeeldingen voor elke sectie van de sjabloon. Hoewel je met deze aanpak wat flexibiliteit verliest, versnelt het het ontwerpproces en leidt het vaak tot een beter eindresultaat.

Achtergronden, lettertypen en kleuren kunnen ook worden aangepast, en als u wijzigingen aanbrengt in uw ontwerp, wordt dit weerspiegeld in een verscheidenheid aan lifestyle-mockups. Als u op een van de gemodelleerde afbeeldingen klikt, krijgt u een grotere versie, samen met verschillende vergelijkbare alternatieven om uit te kiezen.

Je kunt ook een bestaand ontwerp uploaden als je alleen de mockup-afbeeldingen zelf nodig hebt. Alle ontwerpen en mockups kunnen worden gedownload voor een paar dollar per stuk, of als onderdeel van een onbeperkt maandelijks abonnement.

Beste voor gratis mockups: Printful

Image
Image

In tegenstelling tot Placeit, brengt Printful geen kosten in rekening voor het downloaden van mockups met hoge resolutie van de ontwerpen die met zijn tools zijn gemaakt. Bruikbaar voor alle soorten kleding, samen met accessoires, posters en meer, het is niet zo glad als de tool van Placeit, maar is flexibeler.

Nadat je je shirtstijl en kleur hebt gekozen, kun je je eigen ontwerp uploaden of je eigen ontwerp maken met behulp van de standaard clipart- en lettertype-opties van het bedrijf. Enigszins ongebruikelijk, maar je bent niet beperkt tot het ontwerpen van alleen de voor- en achterkant van je shirts - aan beide mouwen kan tekst worden toegevoegd, samen met een label aan de buitenkant.

Zodra je shirt eruitziet zoals je wilt, kun je het shirt opsturen om af te drukken of de mockup-bestanden downloaden om het te gebruiken zoals jij dat wilt. Printful fungeert ook als een marktplaats waar u uw ontwerp kunt verkopen, of als een print-on-demand-service als u uw T-shirts elders verkoopt.

Beste voor professionals: Adobe Illustrator

Image
Image

Hoewel we nooit zouden aanraden om de high-end grafische software van Adobe te gebruiken om af en toe een T-shirt te ontwerpen, is Illustrator het ideale hulpmiddel voor het maken van professionele shirtontwerpen als je er al voor beta alt.

De focus van de software op vectorafbeeldingen zorgt ervoor dat logo's en tekst gemakkelijk kunnen worden vergroot of verkleind zodat ze op elk T-shirtformaat passen zonder kwaliteitsverlies. Uw ontwerp ziet er net zo goed uit op een visitekaartje als een billboard, of iets daartussenin, en als u van plan bent uw T-shirtontwerp te zeefdrukken, maakt Illustrator het gemakkelijk om het gelaagde, steunkleurige bestand te maken dat uw drukkerij nodig heeft.

Zoals bij elke professionele software, is er een steile leercurve die bij Illustrator hoort, hoewel Adobe op zijn minst zelfstudies publiceert, compleet met voorbeeldbestanden om je op weg te helpen. Tientallen sites bieden ook sjablonen aan, al dan niet gratis, die rechtstreeks in de software kunnen worden geïmporteerd.

Beste gratis ontwerptool: Inkscape

Image
Image

Kun je de vraagprijs voor de ontwerptools van Adobe niet betalen, maar toch op zoek naar iets krachtigs en flexibels? Kijk eens naar Inkscape, een open-source tool voor vectorgrafisch ontwerp met veel van dezelfde functies als Illustrator, zonder kosten.

Hoewel er geen specifieke T-shirt-sjablonen of tutorials bij de software zelf zijn inbegrepen, zijn veel ontwerpers en andere gebruikers in de bres gesprongen door hun expertise en bestanden gratis aan de gemeenschap aan te bieden. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je Inkscape moet gebruiken, is het dus gemakkelijk om je kennis toe te passen op het ontwerpen van aantrekkelijke T-shirts zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

Beschikbaar op MacOS, Windows en Linux, met de app kun je bestaande bitmapafbeeldingen omzetten in vectoren via een traceerfunctie. Dit stelt u in staat om de afbeelding op en neer te schalen als dat nodig is voor uw ontwerp, en deze te exporteren in het juiste formaat voor zeefdruk. Als u echter een rasterafbeeldingsindeling nodig heeft, zoals-p.webp

Beste alternatieve gratis ontwerptool: GIMP

Image
Image

Net als Inkscape versus Illustrator, is het niet nodig om grote hoeveelheden geld (of eigenlijk alles) te betalen om een professioneel alternatief voor Photoshop te krijgen. Open-source grafische bewerkingssoftware GIMP bestaat al meer dan twee decennia en heeft zichzelf bewezen als een levensvatbaar alternatief voor serieus ontwerpwerk bij veel ontwerpers met weinig geld.

Net als andere high-end tools, kost het enige moeite om een stevige grip op GIMP te krijgen. Maar als je toch een reden hebt om jezelf hierin bij te scholen, is het net zo handig voor het maken van T-shirts als voor elke andere grafische ontwerptaak.

Net als bij de andere hierboven genoemde apps, zijn er gratis sjablonen en YouTube-tutorials beschikbaar om u op weg te helpen, samen met betaalde cursussen die erop gericht zijn u te helpen mooie ontwerpen te maken en deze in een geschikt formaat te exporteren om af te drukken.

Beschikbaar voor MacOS, Windows en Linux, en met een breed scala aan bewerkings- en lay-outopties voor zowel tekst als afbeeldingen, kun je met de krachtige tools van GIMP bijna elk T-shirtontwerp maken dat je maar kunt bedenken.

Ons proces

Onze schrijvers besteedden 10 uren aan het onderzoeken van de meest populaire T-shirtontwerpsoftware op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 15 verschillende software in het algemeen, gescreende opties van 14 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 20 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 6 van de software zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: