De 7 beste huisontwerpsoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste huisontwerpsoftware van 2022
De 7 beste huisontwerpsoftware van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: SketchUp Pro

"Ongetwijfeld de beste software voor huisontwerp die er is."

Beste voor doe-het-zelvers: Home Designer Pro

"Het beste voor doe-het-zelvers."

Beste voor gebruiksgemak: Sweet Home 3D

"Je kunt rechte, ronde of schuine wanden maken met precieze afmetingen, met alleen je muis en toetsenbord."

Beste budget: Total 3D Home, Landscape & Deck Premium Suite

"Upload uw eigen schetsen of kies uit 14.000 voorbeelden om uw planning op gang te brengen."

Beste online: Space Designer 3D

"Een webgebaseerde app waarmee u uw ideale huis kunt plannen en visualiseren met alleen uw webbrowser."

Beste voor mobiel: Homestyler

"Homestyler is een gratis app en beschikbaar op zowel mobiele iOS- als Android-platforms."

Beste uitgave: Chief Architect Premier

"Als budget geen probleem is, is het het beste dat er is, punt uit."

Beste algemeen: SketchUp Pro

Image
Image

Met zijn uitgebreide functieset, geavanceerde 3D-modelleringstools en online forums met alles van tutorials tot discussies, is SketchUp Pro zonder twijfel de beste huisontwerpsoftware die er is.

Met SketchUp Pro kun je moeiteloos zeer nauwkeurige 3D-modellen van huizen (en andere soortgelijke constructies) ontwerpen, allemaal met behulp van eenvoudige muisacties met klikken en loslaten. Kies gewoon uit een van de vele voorgeladen sjablonen, selecteer een weergave en je bent klaar om te gaan. Naast 3D-modellen kunt u ook plattegronden, aanzichten, details, titelblokken en nog veel meer maken met de tool "LayOut". Het is ook geweldig voor het maken van presentatiedocumenten en ondersteunt alles, van het opstellen tot vectorillustraties. Het programma maakt het gemakkelijk om modellen om te zetten in geanimeerde walkthroughs en flyovers die elk detail uitleggen.

Je kunt ook elementen zoals lijnwerk, texturen en schaduwen toevoegen aan 2D-documenten. Dan zijn er de maatvoeringstools, die aan de randen van modellen vastklikken en u in staat stellen om snel het formaat, de schaal en het precisieniveau van de weergegeven metingen in te stellen. Van architecten en bouwers tot ingenieurs en stedenbouwkundigen, SketchUp kan door iedereen worden gebruikt. De gemaakte ontwerpdocumenten kunnen worden geëxporteerd als PDF's, afbeeldingen en CAD-bestanden.

Een van de meest indrukwekkende functies van SketchUp Pro is 3D Warehouse, een enorme bibliotheek met gratis 3D-modellen. U kunt kiezen uit een breed scala aan 3D-objecten en deze gebruiken in het ontwerp van uw huis.

Beste voor doe-het-zelvers: Home Designer Professional

Image
Image

Wilt u geen architect inhuren en ontwerpt u liever zelf uw perfecte woning? Zoek niet verder dan Home Designer Pro, het beste voor doe-het-zelvers.

Afkomstig uit de stal van Chief Architect, biedt Home Designer Pro een vrachtwagen vol tools voor interieurontwerp, verbouwing, buitenleven en kostenraming. Deze hebben algemeen aanvaarde standaardwaarden voor de meeste bouwpraktijken, en maken het maken van uw eigen project dus een makkie. Of je nu een enkele kamer of een heel huis wilt creëren, Home Designer Pro kan het allemaal. Hiermee kun je kasten toevoegen, meubels plaatsen en zelfs muren schilderen.

De software heeft een uitgebreide bibliotheek met 3D-architectuurobjecten die aan ontwerpen kunnen worden toegevoegd. U kunt symbolen in verschillende vlakken roteren en ervoor kiezen om het CAD-blok automatisch te laten vernieuwen als objecten worden gewijzigd. Het is mogelijk om hoogtes in te stellen op absolute of relatieve posities, en het programma laat je verwijzen naar aangrenzende verdiepingen voor het ontwerpen van meerlaagse decks. U kunt kamerlabels aanpassen, meerdere elementen (bijv. alle kasten) samen met één opdracht bewerken en architecturale blokken maken die als één kunnen worden verplaatst en in de bibliotheek kunnen worden opgeslagen. Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om plannen te roteren en om te keren, aangepaste watermerken, live lay-outweergaven en gelabelde toelichtingen.

Met Home Designer Pro kun je een back-up maken van het hele plan om gemakkelijk te delen, zon- en schaduwbediening in te stellen, walkthroughs op te nemen en meer. Er wordt ook veel CAD-functionaliteit in de mix gegooid.

Beste voor gebruiksgemak: Sweet Home 3D

Image
Image

De meeste huisontwerpprogramma's zijn behoorlijk ingewikkeld en hebben een beetje een leercurve. Dat gezegd hebbende, er zijn er enkele die vrij eenvoudig te gebruiken zijn, zoals Sweet Home 3D en het is gratis.

Met Sweet Home 3D kun je rechte, ronde of schuine wanden maken met precieze afmetingen, met alleen je muis en toetsenbord. Met de software kunt u deuren en ramen in muren invoegen door ze eenvoudig in de plattegrond te slepen. U kunt meubels aan uw model toevoegen met behulp van een uitgebreide, doorzoekbare catalogus, die is geordend op categorieën zoals keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Voor elk toegevoegd element (bijv. muur, vloer) is het mogelijk om de kleur, textuur, grootte, dikte, locatie en oriëntatie te wijzigen.

Terwijl je het huis in 3D ontwerpt, kun je het tegelijkertijd in 3D bekijken vanuit een luchtperspectief, of navigeren vanuit een virtueel bezoekersperspectief. Met Sweet Home 3D kun je het plan annoteren met kamergebieden, maatlijnen, teksten en pijlen. Het programma kan zelfs fotorealistische afbeeldingen en video's maken met de mogelijkheid om de lichten aan te passen. U kunt bestaande huisblauwdrukken importeren om ze toe te voegen en gemaakte ontwerpen exporteren als PDF's en vectorafbeeldingen.

De functies van Sweet Home 3D kunnen worden verbeterd met behulp van verschillende plug-ins. Het programma draait op Windows, macOS, Linux en Solaris.

Beste budget: Total 3D Home, Landscape & Deck Premium Suite

Image
Image

De Home, Landscape & Deck Premium Suite-software van Total 3D zit boordevol opties en biedt bijna grenzeloze ruimte voor creativiteit bij het ontwerpen van kamers en tuinen, en dat alles voor slechts $ 29,99. U kunt uw eigen schetsen van uw droomhuis uploaden of kiezen uit 14.000 voorbeelden om uw planning op gang te brengen. Om te zien hoe uw eigen meubels eruit zouden zien in verschillende ontwerpen, kunt u digitale afbeeldingen van uw huidige stukken en textiel importeren of een catalogus van 20.000 merkproducten gebruiken. Visualiseer bijna elke mogelijkheid met op maat gemaakte ramen, deuren, vloeren, tapijten, daken, apparaten, verfkleuren en behang. Een instructievideobibliotheek biedt stapsgewijze instructies voor het navigeren door de software, en meer dan 2.500 foto's van huizen en landschappen kunnen inspiratie of begeleiding bieden. In vergelijking met andere programma's die honderden dollars kunnen kosten, heeft dit programma veel te bieden voor een fractie van de prijs.

Beste online: Space Designer 3D

Image
Image

Als je denkt dat alleen desktopprogramma's geweldig zijn voor het ontwerpen van je huis, heb je het mis. Space Designer 3D is een webgebaseerde app waarmee u uw ideale huis kunt plannen en visualiseren met alleen uw webbrowser.

Aan de slag met Space Designer 3D is een wandeling in het park en je hebt alleen een account nodig. Met de app kun je plattegronden tekenen van kelders tot daken, en je kunt je interieurontwerp aanpassen met meer dan 5.000 verschillende meubels en materialen, geschikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik. De web-app maakt het eenvoudig om uw gemaakte project in re altime te visualiseren, zowel in 2D als in 3D. Space Designer 3D kan natuurlijke verlichting realistisch simuleren, afhankelijk van de GPS-coördinaten en het tijdstip van de dag. De rendering-engine kan 3D-objecten met slechts één klik omzetten in fotorealistische afbeeldingen, en niveaus kunnen onafhankelijk worden bewerkt via de 2D-plattegrondvisualisatie. Het is mogelijk om meerdere opties te hebben voor het ontwerp van de plattegrond of het interieur. Daarom bevat Space Designer 3D verschillende versies van een enkel project, met de mogelijkheid om snel tussen meerdere ontwerpen te schakelen.

Space Designer 3D biedt meerdere plannen en u kunt degene kiezen die het beste bij uw (of uw organisatie) behoeften past.

Beste voor mobiel: Homestyler

Image
Image

Wilt u uw huis plannen als u onderweg bent? Je hoeft niet met een laptop te sjouwen, want je smartphone doet het prima. Installeer gewoon Homestyler en ga aan de slag.

Een krachtige app voor huisontwerp, Homestyler biedt een groot aantal functies. Maak gewoon een foto van je ruimte en probeer meerdere muurkleuren, decoratieartikelen en meubelproducten van echte merken. U kunt niet alleen hoogwaardige 3D-modellen van verschillende items in de virtuele ruimte plaatsen, maar zelfs lampen aan het plafond hangen. De app maakt het buitengewoon eenvoudig om verschillende productcombinaties te visualiseren en laat je zien hoe realistische modellen van vloerkleden, schilderijen, spiegels en meer er in jouw ruimte uitzien. Omdat Homestyler een community-gebaseerde app is, kun je bladeren door de ontwerpen die door andere gebruikers zijn ingediend om inspiratie op te doen. Je kunt natuurlijk ook je eigen creaties posten en deze delen via e-mail en Facebook.

Homestyler is een gratis app en beschikbaar op zowel mobiele iOS- als Android-platforms.

Beste uitgave: Chief Architect Premier

Image
Image

Voornamelijk gericht op professionele architecten en huisplanners, is Chief Architect Premier misschien wel de meest uitgebreide software voor huisontwerp die je tegenkomt. Als budget geen probleem is, is het het beste dat er is, punt uit.

Chief Architect Premier is volledig in staat om alle soorten residentiële en licht commerciële ontwerpprojecten aan te pakken. Terwijl u elementen tekent (bijv. muren), maakt de software automatisch een 3D-model. Het kan een lijst met materialen genereren en krachtige bouwtools gebruiken om constructiedocumenten te produceren, compleet met bouwplaats- en kaderplannen, sectiedetails en verhogingen. Met de 3D-weergave- en visualisatiefuncties van Chief Architect Premier kunt u gemaakte modellen vanuit verschillende hoeken bekijken. U kunt ook lokaal en in de cloud 360-graden sferische weergaven verkennen en deze in websites insluiten voor interactieve navigatie. Voor dwarsdoorsneden en aanzichten kan de software automatische labels toevoegen en camera-oproepen vullen met lay-outinformatie. Met bijna onbeperkte opties voor alles, van kamers en muren tot funderingen en zelfs elektrische/HVAC-systemen, stelt Chief Design Premier u in staat om met minimale inspanning de meest ingewikkelde huisontwerpen te maken.

De software heeft een uitgebreide catalogus van 3D-objecten en laat je gegevens exporteren/exporteren in een groot aantal verschillende formaten. Chief Architect Premier is beschikbaar voor zowel pc als Mac.

Objectbibliotheek - De beste softwarepakketten voor huisontwerp bevatten bibliotheken met gratis objecten, zoals meubels en armaturen, die in de duizenden lopen. Zoek voor meer flexibiliteit naar huisontwerpsoftware die het importeren van nog meer objecten uit 3D Warehouse van SketchUp ondersteunt. Met sommige software kunt u ook extra objecten kopen als aanvullende aankopen.

Cost estimator - Met software voor woningontwerp kunnen uw dromen gemakkelijk uw realistische budgetbeperkingen overtreffen. Zoek naar software met een ingebouwde kostenramer die het verwachte prijskaartje van uw bouw of renovatie kan bijhouden.

Dakwizard - Wanneer u een huis vanaf de grond af aan ontwerpt, speelt het dak een grote rol in het algehele uiterlijk van de constructie. Sommige software voor huisontwerp vereist dat u veel gespecialiseerde kennis heeft of een ingewikkeld proces doorloopt om het dak te ontwerpen. Zoek naar software met een geweldige dakwizard die in staat is om het proces van het ontwerpen van een dak te automatiseren dat aan uw esthetische doelen voldoet en tegelijkertijd structureel gezond blijft.

Aanbevolen: