Waarom we zo dol zijn op koffers, standaards en accessoires

Inhoudsopgave:

Waarom we zo dol zijn op koffers, standaards en accessoires
Waarom we zo dol zijn op koffers, standaards en accessoires
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Accessoires laten ons onze gadgets personaliseren.
  • Eenvoudige accessoires zijn vaak het beste.
  • De meeste van onze telefoons zien er precies hetzelfde uit als ze naakt zijn.
Image
Image

Twelve South's BackPack is niets meer dan een plank die aan de voet van je iMac wordt bevestigd, en toch is hij zo populair dat er nu een nieuwe versie is voor de nieuwste 24-inch iMac.

Het zou niet moeilijk zijn om te zeggen dat we opnieuw een aanzienlijk percentage van de prijs van onze gadgets uitgeven aan hoesjes, kabels, adapters, standaards en andere accessoires. Van iMac-planken tot draagbare Apple Watch-hoesjes tot cozies van golfclubs, we zijn geobsedeerd door het kopen van cadeaus voor onze apparaten. Waarom vinden we ze zo leuk?

"Je kiest je eigen achtergrond als je een nieuwe iPhone krijgt, toch?" Andrew Green, mede-oprichter van Twelve South, vertelde Lifewire via een direct bericht. "Bij elk nieuw gadget is er de mogelijkheid om het aan te passen - of je nu je persoonlijkheid laat zien of het aan je specifieke behoeften of werkruimte aanpast. De accessoires die je kiest helpen je dit te bereiken."

Reguliere expressie

Accessoires hoeven niet luxe of technisch te zijn om populair te zijn. Simpeler is misschien nog wel beter. Het kopen van accessoires lijkt een beetje op nesten, je huis inrichten of kleding kopen. Het gaat evenzeer om het vaststellen van uw identiteit als om functionaliteit of bescherming.

We denken dat we een telefoonhoesje kopen om onszelf te plezieren, en dat is ook zo. Maar we kiezen ook welk beeld we aan de wereld presenteren.

"Bij elk nieuw gadget is er de mogelijkheid om het aan te passen - of je nu je persoonlijkheid laat zien of het aan je specifieke behoeften of werkruimte aanpast."

Zelfs die mensen die beweren dat ze niet om design of mode geven, zijn hetzelfde als iedereen. Ik vroeg eens een machotype op een gitaarforum, die beweerde dat het ze niet kon schelen hoe een gitaar eruitzag als hij maar goed speelde, of ze een Hello Kitty-gitaar zouden kopen. Het antwoord was niet overtuigend.

"Mensen hebben de neiging om hun gadgets om twee redenen te personaliseren: of ze houden ervan om hun individualiteit uit te drukken of om te voorkomen dat hun gadgets in de war raken met de mensen om hen heen", vertelde technologieschrijver Kristen Bolig aan Lifewire via e-mail. "Voor degenen die graag hun individualiteit uitdrukken, kunnen ze door hun gadget aan te kleden, iets praktisch, zoals een telefoon of een horloge, in een accessoire veranderen."

Het gaat niet alleen om persoonlijkheid. Soms gaat het echt om bescherming. Of tenminste, de noodzaak om bescherming te kopen voor een gadget kan zijn eigen venster op onze psyche bieden.

Het is één ding om een polycarbonaat hoes van $ 50 te kopen om je gloednieuwe drummachine van $ 800 te beschermen tegen vallen en morsen, en heel iets anders om een beschermende siliconen hoes te kopen voor je toch al bijna onverwoestbare AirPods-hoes. Het is het gadget-equivalent van de plastic hoes op de bank houden tot de dag dat je hem verkoopt.

BackPacking

Dat brengt ons bij de BackPack, mogelijk het eenvoudigste accessoire ooit. Hij klikt op het gat in de standaard van de iMac en voegt een plankje aan de achterkant toe. Je kunt er alles op zetten wat je wilt, tot een limiet van drie pond.

De meest voor de hand liggende optie is een externe SSD-schijf, maar deze zijn zo dun en licht dat je hem nu net zo goed aan de achterkant van de Mac of aan de binnenkant van de standaard kunt klitten. Voor harde schijven of iets dat heet wordt, zullen koelgaten helpen. Of u kunt die gaten samen met de meegeleverde spanbanden gebruiken om uw lading vast te zetten.

Image
Image

Misschien wil je daar een potplant neerzetten? Of een doos met paperclips. Of een USB-audio-interface die u niet altijd hoeft te zien.

"BackPack is een van die producten waarvan mensen waarschijnlijk denken: 'waarom heb ik daar niet aan gedacht?'", zegt Twelve South's Green. "Het is een eenvoudig product, maar wel doordacht ontworpen om nog meer opties voor je installatie te creëren: een plek om back-upschijven en hubs op te slaan, een plek om onhandelbare kabels te verbergen of zelfs een plek om kunstwerken, bureauplanten of beeldjes weer te geven."

Het is gebruikelijk om gadgets als noodzakelijkerwijs elektronisch te beschouwen, maar enkele van de nuttigste gadgets die we gebruiken, zijn eenvoudige hulpmiddelen. Misschien is het zoiets als de BackPack of de kaarthouder die aan de achterkant van je telefoon plakt, zodat je je identiteitsbewijs en vaccinatiestatuskaart kunt dragen om winkels binnen te gaan tijdens de lockdown.

Maar hightech is natuurlijk net zo populair. Je kunt een iPad volledig transformeren door het Magic Keyboard met trackpad, enkele AirPods en een Apple Pencil toe te voegen.

Het punt is dat we met deze accessoires niet alleen onze persoonlijkheid op onze uitrusting kunnen afstempelen, maar ze ons ook in staat stellen om het te personaliseren om het nuttiger te maken. In sommige opzichten zijn de accessoires dus belangrijker dan het hoofdevenement.

Aanbevolen: