Waarom iedereen dol zou zijn op een 15-inch MacBook Air

Inhoudsopgave:

Waarom iedereen dol zou zijn op een 15-inch MacBook Air
Waarom iedereen dol zou zijn op een 15-inch MacBook Air
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Analyst Ming-Chi Kuo voorspelt eind volgend jaar een MacBook Air met groot scherm.
  • Een 15-inch Air zou minstens $ 1.000 minder moeten kosten dan de 16-inch MacBook Pro.
  • Een groter scherm is perfect voor telewerkers.
Image
Image

Apple werkt aan een nieuwe, grotere 15-inch versie van de MacBook Air. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Apple dat het een niet-professionele laptop met een groot scherm maakt.

Een rapport van de schijnbaar helderziende analist Ming-Chi Kuo zegt dat de nieuwe MacBook eind 2023 klaar zal zijn voor de verkoop, dezelfde stroomadapter zal gebruiken als de huidige MacBook Air en misschien niet eens een " MacBook Air." Hoe dit ook afloopt, één ding is zeker: een laptop met een groot scherm zonder het lef (en de kosten) van de professionele modellen van Apple zou inderdaad zeer welkom zijn.

"MacBook Airs zijn lange tijd de meer betaalbare opties geweest in vergelijking met MacBook Pro's", vertelde technologieschrijver Kristen Bolig aan Lifewire via e-mail. "Een 15-inch MacBook Air zou waarschijnlijk veel mensen aanspreken die hoogwaardige laptops met een groot scherm willen, maar ook wat geld willen besparen."

MacBook Waar?

De draagbare line-up van Apple is het afgelopen decennium voor een groot deel verwarrend geweest, tot aan de huidige M1 Apple Silicon-modellen. De MacBook Pro's boden heel weinig meer dan het instapmodel Air: nog een paar USB-C-poorten, meer gewicht, meer warmte van de energieverslindende Intel-chips erin en een verschrikkelijke batterijduur.

En de MacBook Air zelf was aanvankelijk een upgrade-optie, een onmogelijk lichte en slanke versie van de MacBook. Apple probeerde de Air te vermoorden, maar mensen bleven hem kopen - vermoedelijk omdat het de goedkoopste MacBook in de reeks werd en toch geweldig was.

En begin niet eens aan de low-end M1 MacBook Pro, die niets meer is dan een MacBook Air in een dikkere schaal met een ventilator erin.

Nu zijn de zaken coherenter nu Apple zijn Apple Silicon-assortiment langzaam uitrolt. De MacBook Pro's zijn nu duidelijk krachtiger, hebben geweldige schermen, meer poorten, en dat alles terwijl ze koel blijven en de lange batterijduur van de Air behouden.

Vernieuwde MacBook Airs worden dit jaar verwacht, waarschijnlijk iets dat het uiterlijk van de kleurrijke en slanke 24-inch iMac combineert met de draagbaarheid van een iPad. En als je je een raster voorstelt van Apple's laptopopstelling, gebaseerd op pro-ness (dat is nu een woord) en schermgrootte, dan is er een grote kloof.

Groot scherm

De 14-inch MacBook Pro is geweldig, grotendeels vanwege het scherm, dat even groot is als dat van de oude 15-inch MacBook Pro's, met verkleinde schermranden om het hele apparaat kleiner te maken. Je kunt je voorstellen dat veel mensen het alleen voor het grotere scherm kopen, wat echt een verschil maakt in comfort (ik heb beide geprobeerd, en de 13-inch Air voelt in vergelijking krap aan).

Maar hoeveel mensen zijn bereid om $ 1.000 extra te betalen, een verdubbeling van hun aankoopprijs, alleen voor een groter scherm? Sommige duidelijk, maar niet allemaal. Een 15-inch Air is misschien gewoon het ticket. Het prijsverschil tussen de 14- en 16-inch MacBook Pro's is $ 500. Dus een 15-inch Air kan beginnen bij $1.500, of misschien zelfs minder.

Image
Image

Wie heeft een groter scherm nodig? Nou, iedereen. Een groot scherm is leuk, waar je het ook gebruikt, omdat er meer tegelijk op het scherm past. Twee werkvensters naast elkaar, meer ruimte voor films en de mogelijkheid om op alles in te zoomen, waardoor het gemakkelijker te zien is zonder iets van de randen te verliezen.

Voor draagbaar gebruik is het nog beter. Thuis kan men eenvoudig een M1 Mac aansluiten op een monitor met een enkele USB-C- of Thunderbolt-kabel. Onderweg kunnen gebruikers een groter mobiel virtueel kantoor waarderen, maar dan zonder - vermoedelijk - het extra gewicht van de 16-inch MacBook Pro.

"Ik heb een MacBook Air", vertelde kenniswerker en MacBook Air-gebruiker Ian Sells via e-mail aan Lifewire."In mijn thuisopstelling is het verbonden met een 24-inch monitor. Als je een externe werker bent, is een groter scherm een must. Iedereen, vooral degenen die buitenshuis werken, wil iets draagbaars en lichtgewichts."

En als Apple een 5G-gegevensoptie toevoegt aan zijn MacBook Air, zoals je zou verwachten nu zijn interne mobiele modemchips bijna klaar zijn voor gebruik, dan zal een 15-inch Air nog aantrekkelijker zijn voor externe werk.

Of dit nu wel of niet een MacBook Air wordt genoemd, maakt niet echt uit. Apple lijkt zijn laptopreeks te ontwarren, en wat de naam ook is, een lichte, draagbare, krachtige MacBook met een groot scherm en een batterij die de hele dag meegaat, klinkt echt als een ongelooflijke machine.

Aanbevolen: