Waarom de nieuwe accessoires van Logitech zo roze en pluizig zijn

Inhoudsopgave:

Waarom de nieuwe accessoires van Logitech zo roze en pluizig zijn
Waarom de nieuwe accessoires van Logitech zo roze en pluizig zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Logitech's nieuwe Aurora-reeks streeft naar genderinclusiviteit voor gamers.
  • Ja, sommige gadgets zijn roze en pluizig.
  • Inclusiviteit gaat niet alleen over kleuren.

Image
Image

Logitech's nieuwe "gender-inclusive" Aurora-collectie gamingaccessoires is een welkome afwisseling van de gebruikelijke agressieve esthetiek van LED's en roosters, maar… roze?

Het bedenken van ontwerpen die vrouwen aanspreken is een lastige taak. Moet een goed ontwerp immers niemand aanspreken, ongeacht geslacht? Een persoon houdt misschien niet van het uiterlijk van de iPhone of zoiets als de slanke aluminium OP-1 Field van Teenage Engineering, maar niemand zou zeggen dat ze "voor jongens" of "voor meisjes" zijn." Maar de markt voor gamingaccessoires is beslist "mannelijke tiener" in zijn ontwerpkarakter, wat veel mensen kan afschrikken, inclusief de jongens.

"Wat we weten is dat vrouwen bijna 50% van de gaminggemeenschap vertegenwoordigen en dat ze productervaringen verdienen waarin rekening wordt gehouden met hen", vertelde Tania Alvarez Moreno, hoofd gaming-design bij Logitech G, via e-mail aan Lifewire. "Voor de Aurora Collection hebben we tijd met ze doorgebracht om hun game-ervaringen te begrijpen, wat hen dreef en wat hun behoeften waren. Het lijkt misschien een heleboel kleine dingen, maar het wordt een geweldige ervaring."

Roze en pluizige

Maak een wandeling door de gangpaden van een speelgoedwinkel en je weet dat je in de meisjesafdeling bent, want alles is roze. Of, sinds Disney's Frozen, roze, ijsturkoois en paars. Misschien staat er ergens op een speeltje "Girl Power" geschreven.

Image
Image

De meest luie manier om geld te verdienen op de "vrouwelijke" volwassen markt is om hetzelfde te doen. Neem gewoon een product en geef het weer in een pastelkleur. De gedachte lijkt te zijn dat vrouwen zich niets aantrekken van de specificaties en mogelijkheden van een gadget. Ze kopen het gewoon voor de kleur. Het is neerbuigend en het was ouderwets voordat ons moderne begrip van gender en genderrollen zich opende in iets dat veel dubbelzinniger en genuanceerder was dan jongens versus meisjes.

"Ingebouwde of aanpasbare opties voor stijlen en kleuren zijn altijd leuk voor consumenten, zelfs als designpuristen zullen beweren dat een echt geweldig product perfect zou moeten zijn zonder dergelijke toeters en bellen", ontwerpjournalist en curator Henrietta Thompson vertelde Lifewire via e-mail. "Dat gezegd hebbende, het is in deze tijd niet nodig om het als genderspecifiek te bestempelen. Doe in ieder geval een roze, maar laat het zijn voor wie van roze hints houdt, het zijn niet altijd de meisjes (en vice versa)."

Inclusief ontwerp

Design gaat niet alleen over hoe dingen eruitzien. Om Steve Jobs te parafraseren: design is hoe het werkt. En er zijn fysieke en culturele verschillen tussen geslachten waarmee rekening moet worden gehouden.

"Genderneutraal zou niet moeten betekenen dat je moet ontwerpen voor een bepaald publiek, aangezien de definitie van gender steeds vloeiender wordt en smaken per persoon verschillen", vertelde Brittney Seals, chief operations officer bij esports-technologiebedrijf Esposure, aan Lifewire via e-mail. "Goede gender-inclusieve randapparatuur zal een scala aan kleurenspectrum bevatten (zelfs als het alleen wit en zwart is) tegen gelijke prijzen (geen roze belasting) en zorgen voor opties of geschiktheid voor handen en hoofden van verschillende groottes."

Image
Image

Nogmaals, we kunnen naar Apple kijken voor inspiratie. De iPhone, en elke smartphone op de planeet die het heeft gekopieerd, is een plaat van glas met een gewoon frame. Het is volkomen neutraal, de kleuren veranderen elk jaar en je kunt de huidige modellen kopen in small, medium en large.

"Voor de Aurora-collectie hebben we voornamelijk voor vrouwen ontworpen en hebben we pijnpunten vastgesteld rond esthetiek, langer haar, het ongemak van het dragen van een bril, oorbellen en algemene pasvormongemakken voor kleinere maten. Hierdoor konden we onze inspanningen concentreren bij het oplossen van deze belangrijke problemen die niet uniek zijn voor vrouwen en daarom hebben we het aanbod van productoplossingen die we aanbieden buiten een specifieke gendergroep vergroot", zegt Alvarez Moreno.

De roze en donzige delen van de Aurora-collectie dragen misschien niet bij aan de boodschap, maar ontwerpen voor inclusiviteit, of het nu gebaseerd is op geslacht, grootte of toegankelijkheid, is goed voor iedereen. Niet alle computerapparatuur hoeft een monoliet te zijn voor schoonheid (iPhone) of gericht op kerels en bros (elke andere gaming-randapparatuur ooit). Bovendien heeft het Aurora-assortiment ook niet-roze kleuren.

En de roze kleurstellingen van Logitech? Gebruikersvoorkeur:

"En ja", zegt Alvarez Moreno, "deze collectie bevat een aanpassingsset met Pink Dawn en Green Flash-kleurstellingen, die op basis van uitgebreide tests de voorkeurskleuropties van ons doelwit waren."

Aanbevolen: