Hoe u de lopende Windows 10-updates kunt stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe u de lopende Windows 10-updates kunt stoppen
Hoe u de lopende Windows 10-updates kunt stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Beveiliging en onderhoud >Onderhoud > Onderhoud stoppen.
  • Schakel de automatische updates van Windows uit om lopende updates te annuleren en toekomstige updates te voorkomen.
  • Schakel in Windows 10 Pro automatische updates uit in de Windows Groepsbeleid-editor.

Dit artikel legt uit hoe je een Windows-update annuleert die al bezig is. Instructies zijn van toepassing op Windows 10 Home- en Pro-edities.

Een Windows Update annuleren wanneer deze is gedownload

Als je nog niet helemaal het punt hebt bereikt waarop de Windows 10-update wordt geïnstalleerd, maar je pc het bestand heeft gedownload en de opties voor afsluiten en opnieuw instellen zijn gewijzigd in Update en Shut Down en Update en herstart, je kunt deze updates nog steeds stoppen voordat ze van kracht worden. U hoeft alleen maar te voorkomen dat het eigen "onderhoud" van Windows plaatsvindt.

  1. Open het Configuratiescherm en selecteer Systeem en beveiliging in de lijst met menu-opties.

    Image
    Image
  2. Selecteer Beveiliging en onderhoud.

    Image
    Image
  3. Selecteer Onderhoud om de opties uit te breiden.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder het kopje Automatisch onderhoud Onderhoud stoppen.

    Je kunt onderhoud altijd weer inschakelen om het updateproces opnieuw te starten. Volg de bovenstaande stappen, maar in plaats van Onderhoud stoppen te selecteren, selecteer in plaats daarvan Onderhoud starten.

    Image
    Image

Hoe u Windows 10-updates voor onbepaalde tijd kunt annuleren

Als de bovenstaande methode niet werkt of als u er zeker van wilt zijn dat er in de nabije toekomst geen updates worden toegepast, kunt u de automatische updates van Windows volledig uitschakelen. Dat zou ook alle lopende Windows 10-updates moeten annuleren.

Volg de bovenstaande stappen om het proces om te keren en updates automatisch opnieuw te downloaden en te installeren. Maar nadat u Eigenschappen hebt geselecteerd, stelt u het opstarttype in op Automatisch Als u een updatecontrole wilt activeren, selecteert u Startook in het menu.

Windows Update annuleren in Windows 10 Professional

Windows 10 Professional-gebruikers hebben een extra methode die ze kunnen gebruiken om lopende Windows 10-updates te stoppen: de Windows 10 Groepsbeleid-editor. Het kan een alternatieve manier zijn om een update te stoppen die sommigen misschien beter vinden.

Dit is niet beschikbaar in de Windows Home-editie, dus sla dit gedeelte over, tenzij u zeker weet dat u Windows 10 Professional heeft.

  1. Druk op Windows-toets+ R, typ vervolgens gpedit.msc en selecteer vervolgens OK.
  2. Ga naar Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-componenten > Windows Update.
  3. Zoek en selecteer een item genaamd Configure Automatic Updates.
  4. Gebruik de schakelopties aan de linkerkant en selecteer Uitgeschakeld.

    Image
    Image
  5. Selecteer Toepassen en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

Een opmerking over het stoppen van lopende Windows 10-updates

Als je pc al is begonnen met het installeren van de update (d.w.z. hij staat op een blauw scherm met een voortgangspercentage en hij zegt expliciet dat je je computer niet uit moet zetten), luister er dan naar. Hoe verleidelijk het ook is om op de aan/uit-knop te drukken om uw pc weer aan het werk te krijgen en de update te stoppen, u loopt het risico uw Windows-installatie te beschadigen, waardoor uw systeem onbruikbaar kan worden.

Laat de update in plaats daarvan voltooien en verwijder het vervolgens of gebruik de systeemherstelopties van Windows 10 om het terug te zetten naar hoe het was voordat de update begon.

FAQ

    Hoe update ik Minecraft in Windows 10?

    Minecraft zou automatisch moeten worden bijgewerkt in Windows 10. Zo niet, open dan Microsoft Store > Bibliotheek > Update. Als het moet worden bijgewerkt, vermeldt Minecraft Update available.

    Hoe update ik Windows 10-stuurprogramma's?

    Open Apparaatbeheer en klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u wilt bijwerken. Selecteer Update driver > Zoek automatisch naar bijgewerkte driversoftware > Update Driver.

Aanbevolen: