Hoe u agenda-spam op een iPhone kunt stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe u agenda-spam op een iPhone kunt stoppen
Hoe u agenda-spam op een iPhone kunt stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Probleem: een ongewenste agenda die regelmatig meldingen verstuurt of de agendameldingen lijken op phishing-pogingen.
  • Om aan te passen, ga naar Instellingen > Meldingen > Kalender > en zorg ervoor dat de schuifregelaar voor Meldingen toestaan is uitgeschakeld (niet groen).

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat je agenda-spam op je iPhone ontvangt en geeft informatie over het verwijderen van spam-uitnodigingen of spam-agenda's.

Hoe stop ik iCloud-agenda spam en rommel?

Spammers zijn slim en het duurde niet lang voordat ze ontdekten dat ze willekeurige agenda-uitnodigingen naar iPhone-gebruikers kunnen sturen om een phishing-zwendel of andere snode taken te vergemakkelijken. En zo werd agenda-spam geboren. De vraag is nu, hoe krijg je het goed?

Je kunt de spam in je agenda misschien niet helemaal stoppen, maar er zijn zeker een paar strategieën die je kunt gebruiken om de hoeveelheid spam die je in je agenda ontvangt te verminderen.

Eerst moet je weten hoe je moet omgaan met spam-agenda-uitnodigingen. Het is normaal dat je ze wilt openen en op de link wilt klikken om de uitnodiging te weigeren, maar doe het niet. Wanneer u op een reactieknop of koppeling in een agenda-uitnodiging klikt, laat u de spammer weten dat het gebruikte e-mailadres actief is. Dan opeens verdubbelt of verdrievoudigt het spamniveau in je agenda en je e-mail omdat je informatie op een "actieve" lijst wordt gezet en verkocht en doorverkocht. Dus als je een uitnodiging krijgt die je niet herkent, verwijder deze dan onmiddellijk.

Vervolgens, als je zoveel automatische agendameldingen ontvangt dat ze opdringerig zijn geworden, kun je meldingen uitschakelen. Natuurlijk worden hiermee ook legitieme agendameldingen uitgeschakeld, dus het is iets om in gedachten te houden. Maar als u die meldingen toch wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Notifications > Calendar > en zorg ervoor dat de schuifregelaar voor Meldingen toestaan grijs is (groen betekent Aan).

Image
Image

Een andere manier om meldingen voor een agenda uit te schakelen, is in de agenda-app:

  1. Tik op Kalender onderaan het scherm.
  2. Selecteer het informatiepictogram rechts van de specifieke agenda waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen.
  3. Scroll naar beneden en zorg ervoor dat de Even Alerts schakelaar grijs is.

    Image
    Image

Bottom Line

Je kunt ook proberen spammers te faken door een wegwerp-e-mailadres of een honingpotadres te gebruiken om je voor alles aan te melden. Het is een e-mailadres dat u gebruikt wanneer u zich aanmeldt voor nieuwsbrieven, gratis downloads en andere marketingachtige producten of services. Het adres is niet uw primaire adres en u zult het waarschijnlijk niet vaak controleren. Het is ook een adres dat u niet koppelt aan een e-mailtoepassing op uw telefoon, dus u ontvangt geen meldingen, agenda-uitnodigingen of andere communicatie, tenzij u ervoor kiest om de e-mailbox te openen. Elke gratis e-mailserviceprovider is geschikt voor deze optie.

Hoe kan ik me afmelden voor spamkalenders?

Als je je per ongeluk hebt geabonneerd op een agenda die niets anders is dan spam, kun je je ook volledig afmelden voor die agenda om te voorkomen dat er meldingen naar je worden verzonden. Open hiervoor Agenda en tik op de ongewenste agenda-afspraak en tik vervolgens op Afmelden voor deze agenda onderaan het scherm. Mogelijk moet je ook op Afmelden tikken om te bevestigen dat je je wilt afmelden voor de agenda.

Een andere optie is om de kalender uit je aanbiedingen te verwijderen. Volg deze instructies om een agenda te verwijderen:

  1. Ga naar Instellingen op je iPhone.
  2. Tik op Kalender.
  3. Tik op Accounts.
  4. Selecteer het account dat u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Tik op Account verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen van mijn iPhone om te bevestigen dat je het agenda-account van je iPhone wilt verwijderen. Hiermee wordt de agenda niet verwijderd van andere verbonden accounts (zoals iPadOS of macOS).

    Image
    Image

Bottom Line

Het lijkt misschien alsof je een virus in je agenda hebt als je steeds spam-uitnodigingsmeldingen krijgt, maar het is twijfelachtig of je een virus hebt. In plaats daarvan is het waarschijnlijker een probleem met meldingen. Of het is mogelijk dat spammers uw e-mailadres hebben weten te bemachtigen en herhaaldelijk agenda-uitnodigingen sturen. In beide gevallen is er geen virus waar u zich zorgen over hoeft te maken. In plaats daarvan zou het volgen van de bovenstaande instructies voor het uitschakelen van agendameldingen, het afmelden van ongewenste agenda's of het verwijderen van ongebruikte agenda's het probleem dat u ondervindt moeten oplossen.

Hoe kan ik me afmelden voor iPhone-agenda-evenementen?

Als je per ongeluk een agenda-uitnodiging hebt geaccepteerd van iemand voor een evenement waaraan je niet wilt deelnemen, kun je de agenda verwijderen door deze te openen en de Event verwijderen te selecteren keuze. In zeldzame gevallen kunt u de gebeurtenis mogelijk niet verwijderen. Als dat het geval is, kunt u deze alleen negeren, maar pas op dat u niet per ongeluk de uitnodiging accepteert of weigert of op links in de uitnodiging klikt.

FAQ

    Waarom krijgt mijn iPhone-agenda zoveel spam?

    Tenzij je een virus hebt, kun je alleen spam krijgen van agenda's waarop je bent geabonneerd, dus meld je af voor agenda's die je overstelpen met uitnodigingen. Vermijd abonneren op verdachte agenda's met vage beschrijvingen.

    Hoe meld ik spam-uitnodigingen in mijn iPhone-agenda?

    Open de afspraak in de agenda-app en tik op Ongewenste berichten melden. Apple zal de kalender bekijken om te zien of het inderdaad spam is. Hoe dan ook, je ontvangt geen uitnodigingen meer voor evenementen.

    Waarom kan ik een iPhone-agenda-afspraak niet verwijderen?

    Sommige spamagenda's kunnen niet worden verwijderd in de Agenda-app. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts. Selecteer onder Accounts de agenda en tik op Account verwijderen. Als je het nog steeds niet kunt verwijderen, heb je mogelijk een virus.

Aanbevolen: