Hoe u spam-e-mails kunt stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe u spam-e-mails kunt stoppen
Hoe u spam-e-mails kunt stoppen
Anonim

Hoe hard je ook je best doet, je zult nooit ongewenste e-mails of spam-e-mails vermijden. U kunt de meeste spam-e-mails in een spam-map verbergen met behulp van filters, maar sommige ongewenste e-mails glippen door de kieren. Er is geen gegarandeerde manier om alle spam uit uw inbox te verwijderen, maar hier zijn een paar manieren om de hoeveelheid spam die u ontvangt te verminderen.

Veelvoorkomende oorzaken van ongewenste e-mail

Om te begrijpen hoe u ongewenste e-mail kunt verminderen, moet u rekening houden met de bron van deze e-mails, meestal spammers, en de methoden die ze gebruiken om u te overspoelen met spam-e-mails.

Een van de meest voorkomende vormen van spam die je waarschijnlijk hebt meegemaakt, zijn marketing-e-mails van legitieme retailers en andere bedrijven. Terwijl u zich aanmeldt voor een service of account bij een van deze bedrijven, heeft u zich mogelijk ook aangemeld voor hun wekelijkse nieuwsbrieven/circulaires/of coupons per e-mail. Spam die wordt veroorzaakt doordat u uw e-mailadres aan een legitiem bedrijf verstrekt, kan vervelend zijn, maar is meestal ongevaarlijk.

Er bestaan echter kwaadaardige spam-e-mails. Ze worden meestal verzonden door spammers en niet door gerenommeerde bedrijven. Er zijn verschillende manieren waarop spammers aan uw e-mailadres kunnen komen, waaronder het kopen van (illegale) lijsten met e-mailadressen die zijn gestolen van internetserviceproviders.

Als je het niet kunt vermijden om je e-mailadres te publiceren waar spammers het kunnen pakken, kun je proberen je e-mailadres te maskeren door het als afbeelding in plaats van tekst te plaatsen of een wegwerp-e-mailadresservice te gebruiken.

Afmelden voor e-maillijsten voor advertenties en marketing

Zoals we eerder vermeldden, is commerciële advertentiespam van gerenommeerde retailers of andere bedrijven over het algemeen onschadelijk. Als u al commerciële advertentiespam van een gerenommeerd bedrijf ontvangt en u wilt dat dit stopt, kunt u zich als volgt afmelden.

Om te voorkomen dat u er in de toekomst meer van krijgt, moet u letten op een opt-out-optie voor de marketing-e-mails of nieuwsbrief van dat bedrijf wanneer u zich aanmeldt voor een website of service. Het is meestal een selectievakje dat u kunt selecteren om u wel of niet aan te melden voor promotionele e-mails.

  1. Log in op uw e-mailaccount.
  2. Open een van de marketing-e-mails die u niet langer wilt ontvangen.

  3. Scroll naar de onderkant van het bericht en zoek naar een afmeldlink. Klik er alleen op als je zeker weet dat je je op de lijst hebt geabonneerd.

    Als je je niet hebt geabonneerd op deze promotie-e-mail, verwijder dan het bericht. Als u op de link klikt, wordt u niet afgemeld en kan het een spammer laten weten dat uw e-mailadres geldig en rijp is voor het ontvangen van spam-e-mails.

    Image
    Image

    Sommige e-mailproviders, zoals Gmail, hebben mogelijk hun eigen afmeldknop die u kunt selecteren. In Gmail staat deze meestal rechts van de naam van de afzender.

Blokkeer en rapporteer schadelijke spam

Het interne spamfilter van uw e-mailprovider is de meest effectieve verdediging tegen deze meer kwaadaardige ongewenste e-mails als het gaat om schadelijke spam. Soms hebben die filters wat hulp nodig omdat sommige spam-e-mails door de filters kunnen gaan.

Je kunt die filters leren om kritischer te zijn door hun afzenders te blokkeren en ervoor te zorgen dat je ongewenste e-mails markeert of rapporteert als spam wanneer je merkt dat ze in je inbox druppelen.

Hier leest u hoe u dergelijke berichten als spam kunt melden en specifieke afzenders kunt blokkeren, zodat uw e-mailprovider weet hoe deze berichten eruit moeten filteren.

  1. Log in op uw e-mailaccount.
  2. Open het bericht dat u als spam wilt melden en blokkeer desgewenst de afzender.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bericht vanuit uw inbox of selecteer het drie puntjes pictogram in de e-mail.

    Image
    Image

    Deze stap is afhankelijk van uw e-mailprovider. In Outlook kunt u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op de e-mail klikken; in Gmail en Hotmail, selecteer het drie stippen icoon.

  4. Als u een bericht als spam wilt markeren, selecteert u Spam melden, Markeren als spam of zelfs Markeren als ongewenste e-mail. De namen voor deze opties kunnen per e-mailprovider verschillen.

    Image
    Image
  5. Om een afzender van spam (of een andere persoon die ongewenste e-mails verzendt) te blokkeren, selecteert u Blokkeer afzender. De naam kan per e-mailprovider verschillen.

    Image
    Image

Soorten schadelijke spam

Schadelijke spam kan de veiligheid van uw persoonlijke gegevens en de gezondheid van uw computer in gevaar brengen, omdat ze meestal worden gebruikt om persoonlijke informatie van u te stelen, uw computer te infecteren met malware of beide.

De meest voorkomende soorten schadelijke spam zijn:

  • Geldzwendel: Spam-e-mails bedoeld om nietsvermoedende e-mailgebruikers te misleiden om geld naar de spammer te sturen of persoonlijke financiële informatie te delen in de hoop een betaling van de spammer te ontvangen.
  • Sweepstakes winnaar spam: e-mails die u "op de hoogte stellen" van het winnen van een wedstrijd waaraan u waarschijnlijk nooit heeft deelgenomen. Om je prijs te 'claimen', moet je meestal op een schetsmatige link klikken of persoonlijke informatie verstrekken.
  • E-mailspoofing/phishing-zwendel: e-mails die zijn gemaakt om eruit te zien als officiële e-mails van bedrijven die u vertrouwt. Deze e-mails imiteren zaken als bedrijfslogo's om nietsvermoedende ontvangers te misleiden tot het verzenden van gevoelige, persoonlijke informatie.
  • Antiviruswaarschuwing spam: spam-e-mails die u "waarschuwingen" voor malware-infecties en die u gemakkelijk aanbieden om uw computer te scannen (of een andere antivirushulp) om uw computer te helpen "repareren". Wanneer gebruikers toegang proberen te krijgen tot de ondersteuning via een schetsmatige link, infecteert malware hun machines, of erger nog, de oplichter krijgt toegang tot het systeem van de ontvanger.

Aanbevolen: