Waar moet je je digitale films kopen?

Inhoudsopgave:

Waar moet je je digitale films kopen?
Waar moet je je digitale films kopen?
Anonim

In 2000 was het moeilijk voor te stellen dat de muziek-cd verouderd en nog gekker zou worden, vervangen door… niets. In 2001 bracht Apple zijn eerste iPod uit. Vinyl heeft de cd overleefd, misschien op dezelfde manier waarop het Nintendo Entertainment System (NES) meer dan 30 jaar na de oorspronkelijke release een bestverkochte console werd. Zelfs digitale muziek ziet zijn vervanging opdoemen als abonnementsdiensten links en rechts opduiken. En binnenkort zal de digitale wereld onze filmcollectie opeten. Maar waar moeten we onze digitale films en tv-programma's kopen?

Image
Image

In 2001 bracht Apple de iPod uit en bracht digitale muziek op de wereld los. Dus toen de iTunes Music Store twee jaar later werd gelanceerd, was het een gemakkelijke beslissing om voor Apple te gaan. Maar met digitale video concurreren Apple, Amazon en Google allemaal om onze provider te zijn. Zelfs Microsoft komt laat in de mix. Ze hebben allemaal hun voordelen, maar één verontrustend feit blijft waar bij al deze providers: je kunt je film niet zomaar downloaden en gebruiken op elk gewenst apparaat. U bent vastgebonden aan het gebruik van de app van dat specifieke bedrijf, die mogelijk niet op elk apparaat beschikbaar is.

Welk bedrijf is het goedkoopst? Met winkelprijzen die door de studio's zijn vastgesteld, zijn ze allemaal ongeveer hetzelfde qua prijs. Je kunt echter nog steeds een aantal films in de uitverkoop vinden, dus het is mogelijk om de deals te shoppen. Helaas splitst dit je bibliotheek, wat betekent dat je meerdere apps en zelfs meerdere apparaten moet gebruiken om je collectie te bekijken.

Dus welke provider moet je kiezen voor je digitale filmbibliotheek? Het antwoord op die vraag kan worden bepaald door welke apparaten je gebruikt en welk bedrijf je het leukst vindt, dus we zullen de voor- en nadelen van elke provider bespreken.

Vudu

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je kunt films en tv-programma's downloaden naar zowel pc's als mobiele apparaten om ze offline te bekijken.
  • Vudu is platformneutraal, dus het is beschikbaar op de meeste apparaten.
  • Ondersteunt zowel UltraViolet als Movies Anywhere.
  • Heeft hun eigen 'HDX'-formaat dat de HD-kwaliteit (iets) verbetert.
  • Grote selectie van 4K/UHD-titels.
  • De verzameling films 'gratis met advertenties' is een leuke bonus.

Wat we niet leuk vinden

  • De interface is niet zo soepel als de concurrentie.
  • Niet zo bekend als Amazon, Apple en Google.

We beginnen met degene waar je misschien nog nooit van hebt gehoord voordat je dit las. Vudu dook op in 2007, dus ze bestaan al een tijdje. Maar wie zijn ze? Een van de belangrijkste dingen die u nodig hebt van uw leverancier van digitale films, is vertrouwen. Je wilt geen films kopen en het bedrijf binnen twee jaar sluiten, en met Amazon, Google en Apple heb je die zorgen niet.

Je hebt die zorgen ook niet met Vudu. In 2010 werden ze overgenomen door Wal-Mart. En hoewel Vudu geen huismerk is, is Wal-Mart dat zeker. Vudu biedt films in SD, HD en hun eigen HDX-formaat, wat een iets superieure weergave van HD is. Sommige films zijn ook beschikbaar in Ultra HD (UHD).

Een leuk voordeel van Vudu is de mogelijkheid om de film naar je pc te downloaden. De meeste videoproviders bieden nu offline downloads voor mobiel aan, maar Vudu en Apple bieden dezelfde service voor desktop- en laptop-pc's. Je moet nog steeds hun respectievelijke apps gebruiken, maar het is een mooi voordeel.

Vudu ondersteunt UltraViolet, een digitaal kluisje dat je toegang geeft tot digitale kopieën van dvd- en Blu-ray-titels. Dit was een geweldige manier om je online collectie op te bouwen en toch dvd's en Blu-ray-schijven te kopen.

UltraViolet is gestopt, maar je kunt nog niet verlopen codes blijven inwisselen bij Vudu.

Vudu biedt ook gratis enkele films met advertenties aan.

Compatibiliteit? Vudu heeft misschien wel het breedste scala aan ondersteuning voor apparaten. Je kunt het krijgen op je Roku, iPhone, iPad, Android-smartphone of -tablet, Chromecast, Xbox, PlayStation en een aantal smart-tv's.

Google Play

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beschikbaar op een groter aantal apparaten dan Apple en Amazon.
  • Goede selectie van 4K/UHD-video.
  • U kunt video downloaden naar uw mobiele apparaat.
  • Biedt een introductiehuur van $ 0,99 aan.
  • Ondersteunt films overal.

Wat we niet leuk vinden

  • Er is geen speciale app voor gameconsoles.
  • Geen offline downloads voor de pc.

Hoewel deze lijst niet als best-to-worst moet worden geïnterpreteerd, krijgt Google Play de tweede vermelding, voornamelijk op basis van de mogelijkheid om hun aanbod op een breder scala aan apparaten te streamen dan Amazon Video of Apple's iTunes-films en televisie.

Het is gemakkelijk om te vertrouwen op Vudu's neutraliteit in de oorlog over onze digitale videolockbox, omdat ze geen apparaat hebben dat ze proberen te pushen. Google's Android-, Chrome- en Chromecast-platforms maken ze niet bepaald Zwitserland, maar ze hebben in de oorlog goed gespeeld voor onze huiskamers. De filosofie van Google is meer om de mogelijkheid te bieden om op het grootste aantal apparaten te kijken dan om te strijden voor platformdominantie.

Google Play biedt een aantal titels in UHD aan, maar deze titels zijn niet gemarkeerd in de winkel, dus het kan moeilijk zijn om te weten of een bepaalde film beschikbaar is in UHD totdat u deze gaat kopen. Google Play biedt wel een huurprijs van $ 0,99 aan nieuwe klanten, dus het is de moeite waard om eens te kijken als je maar een paar dollar wilt besparen op een filmavond.

Je kunt Google Play streamen op je iPhone, iPad, Android, pc, Roku, veel slimme televisies of via Chromecast. Er is geen app voor gameconsoles, maar zolang je Xbox of PlayStation YouTube kan openen, kun je je gehuurde en gekochte items bekijken in de YouTube-app.

Google Play is (nog?) niet beschikbaar voor Apple TV, maar als je een Apple TV hebt, kun je YouTube of AirPlay gebruiken om je Google Play-verzameling te streamen.

Apple iTunes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de eersten die streaming video, films, tv-shows en verhuur aanbiedt en nog steeds een leider op het gebied van stabiliteit en prestaties.
  • Werkt geweldig met de iOS TV-app, waarmee je films en programma's uit verschillende bronnen kunt bladeren en selecteren, naast je eigen digitale collectie, waaronder Hulu, HBO Max, Starz, enz.
  • Laat offline downloads toe naar zowel pc als mobiele apparaten.
  • Ondersteunt films overal.

Wat we niet leuk vinden

Compatibiliteit beperkt tot het ecosysteem van Apple (iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV) en Macs en Windows-machines.

Als je een iPhone, iPad en Apple TV hebt, lijkt het misschien een simpele beslissing om je boodschappen in iTunes te doen. Zoals je je kunt voorstellen, werkt het ecosysteem van Apple geweldig samen. De TV-app op Apple TV en iPad brengt je collectie samen met verschillende abonnementsdiensten zoals Hulu, wat het browsen naar wat je kunt kijken veel gemakkelijker maakt. Je kunt films ook downloaden naar je desktop of laptop en ook naar je iPhone of iPad, zodat je offline van je collectie kunt genieten.

Wat je niet kunt doen, is iets bekijken op Android. Of je Smart-tv. Of die Blu-ray-speler met alle streaming-apps. Of eigenlijk overal behalve een pc of een Apple-apparaat.

Dat is genoeg om zelfs Apple Watch-bezitters aan het twijfelen te brengen over het al dan niet leggen van al die eieren in de mand van Apple.

Er is een Roku-kanaal voor iTunes-aankopen, toepasselijk genoeg Apple TV genoemd.

Apple biedt ook 4K-streaming. Hoewel digitale 4K-films duur zijn in vergelijking met HD en de titels beperkt zijn, is het een absolute must als je een filmcollectie van topkwaliteit wilt opbouwen.

Apple is geen slechte keuze voor mensen die van hun producten houden. Maar over tien jaar zouden we allemaal slimme apparaten kunnen gebruiken van een bedrijf dat nog niet eens bestaat. En kunnen we onze filmcollectie meenemen?

Ondanks zijn beperkingen is Apple in zowat elke andere categorie de beste. Ze bieden een geweldige streamingservice, je kunt je films downloaden naar elk apparaat dat ze echt kan afspelen, ze hebben altijd een soort deal, en wat nog beter is, die deals zijn gemakkelijk te vinden dankzij een behoorlijk fatsoenlijke interface.

Amazon Prime Video

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De koppeling met Amazon Prime-video maakt het gemakkelijk om door beschikbare films en tv te bladeren van zowel Prime als je digitale lockbox.
  • Veel 4K-titels.
  • U kunt downloaden naar uw mobiele apparaat voor offline weergave.
  • Ondersteunt films overal.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen downloads voor de pc.
  • Amazon staat erom bekend dat het niet aardig speelt met anderen.

Amazon Prime bevat naast de vele andere voordelen een streamingdienst in Netflix-stijl. Het biedt ook een selectie van 4K-video en maakt downloads naar mobiele apparaten mogelijk voor offline weergave.

Amazon speelt niet altijd goed met anderen: een tijdlang zou het geen Apple TV of Chromecast verkopen, omdat geen van beide apparaten met zijn streamingdienst werkte. Het bedrijf keerde uiteindelijk van koers, Amazon Prime Video is nu beschikbaar op een breed scala aan apparaten, waaronder Apple TV en Chromecast. Amazon ondersteunt ook iOS-apparaten, Roku, XBOX, PlayStation, pc, de meeste smart-tv's en (natuurlijk) Amazon's Fire-apparaten, die bovenop Android draaien.

Waar u NIET uw films en tv-programma's kunt kopen

Het is allemaal goed en wel om de verschillende opties voor uw digitale videolockbox op te sommen, maar hoe zit het met die bedrijven die u ten koste van alles moet vermijden?

Het is duidelijk dat als je nog nooit van het bedrijf hebt gehoord, je ze je filmcollectie niet moet toevertrouwen. We hebben allemaal gehoord van Apple en Google en Amazon, waardoor we gemakkelijker zaken met hen kunnen doen.

Maar hoe zit het met uw kabelbedrijf? Het lijkt misschien eenvoudig om films rechtstreeks bij uw kabelaanbieder te kopen, maar het wordt echt nog een ding dat u vasthoudt aan de service. Hoewel sommige bedrijven manieren bieden om uw aankopen te bekijken nadat u de service hebt beëindigd, is het veel beter om met een bedrijf te gaan dat meer duurzaamheid biedt.

Films Overal

Houdt u er niet van dat uw digitale bibliotheek aan één enkel bedrijf gebonden is? Movies Anywhere ook niet. Het grote verschil is dat Movies Anywhere er echt iets aan kan doen. En de grote verrassing is dat ze dat ook echt deden.

Met Movies Anywhere kun je films kopen van iTunes, Prime Video, Google Play, Vudu, YouTube, Microsoft, XFINITY en Verizon FIOS.

Aanbevolen: