Hoe contacten van iPhone te exporteren

Inhoudsopgave:

Hoe contacten van iPhone te exporteren
Hoe contacten van iPhone te exporteren
Anonim

Wat te weten

  • Gemakkelijkste optie: Download de Export Contact app en geef deze toegang tot je contacten. Selecteer een bestandsformaat > tik op Doorgaan > Exporteren.

  • Volgende makkelijkste: Instellingen > uw naam > iCloud > inschakelen Contacten > afsluiten. Ga naar iCloud > Contacten > Selecteer alles > Export vCard.
  • Sla het bestand op of deel het om te gebruiken in Excel of hoe je maar wilt.

Dit artikel legt uit hoe je contacten van iPhone exporteert met de Export Contact-app of iCloud op iPhones met iOS 10 en hoger. Instructies zijn ook voor macOS Catalina (10.15) via OS X Yosemite (10.10).

Contacten exporteren van iPhone naar Excel/CSV-formaat

Hoewel er verschillende apps zijn ontworpen om deze taak uit te voeren, is Export Contact gratis en goed beoordeeld door gebruikers.

  1. Download en start de Export Contact-app op je iPhone.
  2. Tik op OK om de app toegang te geven tot uw iPhones-contact.
  3. Selecteer de bestandsindeling waarin u uw contacten wilt exporteren: vCARd, CSV of Excel. In dit voorbeeld selecteren we CSV.

  4. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Tik nogmaals op Doorgaan om te accepteren dat de gratis versie van Contact Pro alleen uw eerste 100 contacten kan exporteren. (Tik op Meer informatie als u wilt upgraden naar Export Contact Pro.)

    De gratis versie Export Contact wordt door advertenties ondersteund, dus u kunt gedurende het hele proces advertenties zien.

  6. Je ziet een bericht dat 100 contacten zijn voorbereid. Tik op Exporteren om door te gaan.
  7. Het tekstdocument van uw contacten is voorbereid en klaar om te downloaden. Tik op Opslaan in bestanden, e-mail het bestand naar uzelf of gebruik een andere methode om het bestand te delen of op te slaan.

    Image
    Image
  8. Het CSV-bestand dat u opslaat, kan worden geïmporteerd in elk programma dat bestanden in CSV-indeling accepteert, inclusief Excel.

Exporteer contacten van iPhone naar vCard met iCloud

Als je geen app van derden wilt gebruiken, exporteer dan je iPhone-contacten naar het vCard VCF-formaat via je iCloud-account. Het VCF-formaat van een vCard is vergelijkbaar met het uiterlijk van een online visitekaartje en is een standaard adresboekformaat.

  1. Tik op je iPhone Instellingen > je naam > iCloud.
  2. Zet de Contacten tuimelschakelaar aan. Als deze instelling is uitgeschakeld, worden contacten op het apparaat niet gesynchroniseerd met uw iCloud-account en kunnen ze niet naar een bestand worden geëxporteerd.

    Image
    Image
  3. Op een computer opent u een webbrowser, gaat u naar iCloud en logt u in bij iCloud met uw Apple ID.

    Mogelijk moet je de tweefactorauthenticatie van Apple gebruiken om in te loggen.

  4. Kies Contacten.

    Image
    Image
  5. Op het Contacts scherm, in de linker benedenhoek, selecteer het Settings icoon (gear) > Selecteer alles.

    Als u specifieke contacten wilt selecteren om te exporteren, drukt u op Shift of Ctrl om de contacten één voor één te selecteren.

    Image
    Image
  6. Nadat de contacten zijn geselecteerd, tikt u nogmaals op Instellingen en kiest u Export vCard.

    Image
    Image
  7. De geselecteerde contacten worden op uw computer opgeslagen als een.vcf-bestand.

Gebruik het VCF-bestand of converteer het naar CSV

Een vCard-bestand is een industriestandaard bestandsformaat voor contacten. Veel programma's, waaronder Microsoft Outlook, ondersteunen vCards. vCards worden op natuurlijke wijze in de meeste contactlijsten geladen, waardoor het formaat ideaal is voor het overbrengen van contactgegevens met een minimum aan complexiteit.

Als de applicatie die je je contacten wilt importeren het VCF-formaat niet ondersteunt, gebruik dan een online converter om het VCF-bestand naar een CSV-bestand te converteren, zoals de AConvert online conversietool. Om het te gebruiken, kiest u het VCF-bestand dat u uit iCloud hebt geëxporteerd en selecteert u CSV als het doelformaat. Selecteer Nu converteren en download vervolgens het CSV-bestand.

Image
Image

FAQ

    Hoe exporteer ik contacten van Android naar iPhone?

    Gebruik de Move to iOS-app van Google Play om contacten over te zetten van Android naar iPhone. Een andere optie is om de Android-simkaart te gebruiken: Open op Android Contacts, tik op Settings > Import/Export> Export > SIM-kaart > plaats de SIM-kaart in uw iPhone.

    Hoe exporteer ik contacten van iPhone naar Gmail?

    Ga op je iPhone naar Instellingen > Mail > Accounts > selecteer je Gmail account en schakel Contacts in. Als u uw Gmail-account niet op uw iPhone hebt ingesteld, gaat u naar Instellingen > Mail > Accounts > Account toevoegen > Google > voer het Gmail-adres en wachtwoord in en schakel Contacten in

Aanbevolen: