De app Bestanden gebruiken om bestanden op uw iPhone/iPad te beheren

Inhoudsopgave:

De app Bestanden gebruiken om bestanden op uw iPhone/iPad te beheren
De app Bestanden gebruiken om bestanden op uw iPhone/iPad te beheren
Anonim

De app Bestanden voor de iPhone en iPad biedt iOS- en iPadOS-gebruikers meer controle over bestanden dan eerdere versies van het mobiele besturingssysteem.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iPadOS 14, iPadOS 13 en iOS 14 tot en met iOS 11.

Wat is de app Bestanden?

De Bestanden-app is een gecentraliseerde hub voor beschikbare cloudgebaseerde opslagopties zoals Dropbox, Google Drive en iCloud Drive. Het bevat ook documenten die zijn opgeslagen op iOS-apparaten die zijn gemaakt in andere apps.

Voorheen was de enige manier om bij deze lokale bestanden te komen, door de iPhone of iPad op je pc aan te sluiten en iTunes te starten. Met de app Bestanden kunt u deze documenten naar elke opslaglocatie kopiëren.

Hoe documenten in bestanden te verplaatsen met slepen en neerzetten

De functie voor slepen en neerzetten die Apple in iOS 11 introduceerde, biedt eenvoudigere manieren om bestanden op iPad of iPhone te manipuleren. Hoewel het mogelijk is om bestanden handmatig te selecteren en te verplaatsen met behulp van knoppen op het scherm, is het sneller om bestanden op te halen en te verplaatsen.

  1. Open de Files app.

    Het is gemakkelijker om bestanden over te zetten als beide handen vrij zijn. Plaats de iPad op een vlakke ondergrond, zoals een tafel, of leg hem op schoot. Tik op het Files pictogram in het dock. Zoek op een iPhone de app Bestanden en tik erop.

    Image
    Image
  2. In de Locaties lijst, zichtbaar in het paneel aan de linkerkant van de app, tik je op de locatie van het bestand. Tik op Op mijn iPad om de app-gelabelde mappen weer te geven die bestanden bevatten die op het apparaat zijn opgeslagen.

    Als de bestemmingsapp die je wilt gebruiken (bijvoorbeeld Dropbox) niet in de lijst staat, ga dan naar het linkerdeelvenster en tik op Bewerken in iOS.(Tik in iPadOS op het pictogram met de drie stippen bovenaan het paneel en selecteer Zijbalk bewerken) Zet de tuimelschakelaars voor de beschikbare apps aan en tik vervolgens op Gereed

    Image
    Image
  3. Tik op het bestand dat u wilt verplaatsen en houd het vast. Het springt uit zijn plaats op het scherm en een doorschijnende kopie verschijnt onder je vinger.

    Image
    Image
  4. Om meerdere items uit dezelfde map te verplaatsen, tikt u met een andere vinger op de bestanden om ze aan de stapel bestanden toe te voegen.

    Het aantal bestanden in de stapel wordt weergegeven in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Gebruik een andere vinger om op de bestemming van de stapel bestanden te tikken.

    Verschuif de groep bestanden van de ene vinger naar de andere als uw handen zich in een ongemakkelijke positie bevinden. Tik met de andere vinger op en houd vast naast de vinger die de stapel bestanden bestuurt, en laat vervolgens de eerste vinger los.

    Image
    Image
  6. Sleep de items naar een nieuwe bestemming, dit kan een map of een menu zijn. Het blauwe nummer in de rechterbovenhoek wordt groen wanneer de bestanden zich op een geldige locatie bevinden.

    Image
    Image
  7. Til uw vinger op om de bestanden over te brengen naar de geselecteerde map.

Hoe documenten te verplaatsen met knoppen

Je kunt bestanden ook verplaatsen met de knoppen op het scherm. Deze methode kan sneller en handiger zijn dan het beheren van documenten en foto's met meerdere vingers en handen.

  1. Open de map met de items die u wilt verplaatsen en tik vervolgens op Select.

    Image
    Image
  2. Tik op de items die je wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje in de cirkel om aan te geven dat het bestand is geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Tik op Verplaatsen om items over te zetten naar een ander cloudopslagapparaat of uw iPad.

    Image
    Image
  4. Tik op de bestemming en tik vervolgens op de map (indien beschikbaar).

    Image
    Image
  5. Tik op Copy om het bestand te verplaatsen.

    Image
    Image
  6. De bestanden worden naar de bestemming gekopieerd. De bestanden verschijnen nog steeds op de oorspronkelijke locatie.

Tags gebruiken in bestanden

Tags markeren individuele documenten of mappen voor snelle toegang later. De sectie Tags bevat kleurgecodeerde tags (rood, oranje, blauw en andere kleuren) en gespecialiseerde tags zoals werk, thuis en belangrijk. Om een label aan een document of map toe te voegen, sleept u een bestand of een stapel bestanden en zet u de bestanden op een label.

Image
Image

Als je een bestand tagt, wordt het niet verplaatst.

Tik op een individuele tag om een lijst met bestanden en mappen met die tag weer te geven. U kunt vanuit deze map ook slepen en neerzetten naar een andere tag of de stapel geselecteerde bestanden en mappen naar een andere locatie in Bestanden verplaatsen.

Slepen en neerzetten buiten de app Bestanden

Als je een stapel documenten selecteert in Bestanden, ben je niet beperkt tot het neerzetten in een ander gedeelte van de Bestanden-app. Gebruik multitasking om een andere app als bestemming te openen of sluit de app Bestanden door op de startknop te klikken voordat u de nieuwe app start.

De vereisten zijn dat je de originele vinger die de stapel bestanden vasthoudt tegen het scherm houdt en dat de bestemming die bestanden moet kunnen accepteren. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding naar de Foto's-app slepen en deze op een album neerzetten, maar u kunt een Pages-document niet naar Foto's slepen.

Aanbevolen: