Hoe Chrome te gebruiken om extensierechten te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe Chrome te gebruiken om extensierechten te beheren
Hoe Chrome te gebruiken om extensierechten te beheren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Chrome het menu met drie stippen. Selecteer Meer tools > Extensions > Details.
  • In de Permissions sectie, beperk waar een extensie actief mag zijn door On click, Op specifieke sites te kiezen , of Op alle sites.
  • Selecteer een van de extra Extensie-opties die van toepassing zijn.

Dit artikel legt uit hoe je Chrome kunt gebruiken om de extensierechten van de browser te beheren. Het bevat informatie over het doel van extensies.

Toestemmingen voor Chrome-extensies bekijken en beperken

Net zoals mobiele besturingssystemen manieren hebben om de toegang van elke app te beperken, heeft Google Chrome een duidelijk menu voor machtigingenbeheer om de toegang tot extensies te beperken.

Chrome heeft een menu voor het bekijken en beperken van de machtigingen voor al uw geïnstalleerde extensies op één plek.

  1. Selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de browser.

    Image
    Image
  2. Beweeg de muis over Meer tools.

    Image
    Image
  3. Selecteer Extensies.

    Image
    Image
  4. Selecteer Details voor de extensie waarvan u de rechten wilt wijzigen, en Chrome zal een pagina openen met alle instellingen voor de extensie.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden naar de Permissions sectie en je ziet een lijst met opsommingstekens van de rechten die de extensie nodig heeft, evenals een extensie-specifieke configuratie-interface eronder. Selecteer het vervolgkeuzemenu om te beperken op welke websites de extensie actief mag zijn en selecteer vervolgens Bij klikken, Op specifieke sites of Op alle sites

    Image
    Image

    Niet alle extensies hebben een lijst met opsommingstekens van hun rechten.

  6. Scroll iets verder naar beneden en selecteer Extensie-opties Er verschijnt een pop-upmenu of er wordt een nieuw tabblad geopend met het volledige instellingenpaneel van de extensie. Hoe dan ook, het gepresenteerde menu biedt opties voor het beheren van functionaliteit, gebruikersinterface en machtigingen die Chrome niet presenteerde op de detailpagina van de extensie.

    Image
    Image
  7. Zodra de extensie-instellingen naar wens zijn, is dat alles. U bent klaar en u kunt beide tabbladen sluiten.

Hoe werken machtigingen voor Chrome-extensies?

Elke "toestemming" is een onderdeel in de Chrome API. Elke toestemming behandelt slechts één aspect van hoe Chrome gebruikmaakt van uw besturingssysteem en de gegevens erop. Om toegang te krijgen tot alle API-elementen die het nodig heeft om te functioneren, moet een extensie voor elke toestemming afzonderlijk goedkeuring vragen en krijgen.

Extensies zijn ook vereist om alle machtigingen die ze nodig hebben op te sommen in het "manifest"-bestand, dat Chrome vertelt wat te downloaden en in te stellen bij de installatie, en een legitieme rechtvaardiging voor elke machtiging te geven. Hierdoor kan Chrome eenvoudig alle toegangspunten bijhouden die de extensie gebruikt.

Niet al deze machtigingen zijn zichtbaar voor de gebruiker, aangezien het aanpassen van bepaalde machtigingen op laag niveau de extensie volledig zou verbreken. Chrome onthult echter veel van de meest relevante privacyoverwegingen die gebruikers kunnen bekijken.

Aanbevolen: