Hoe mRemoteNG te gebruiken om externe verbindingen te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe mRemoteNG te gebruiken om externe verbindingen te beheren
Hoe mRemoteNG te gebruiken om externe verbindingen te beheren
Anonim

Net als andere apps voor externe verbindingen, vereenvoudigt open-source mRemoteNG het proces voor externe verbindingen door bijna alle protocollen voor externe verbindingen in één applicatie te verzamelen. Dit omvat de meest populaire verbindingstypen en enkele van de meer obscure.

Ondersteunde verbindingsprotocollen

De volledige lijst met door mRemoteNG ondersteunde verbindingsprotocollen is:

  • RDP (Remote Desktop/Windows Terminal Server)
  • VNC (Virtual Network Computing)
  • ICA (Citrix Independent Computing Architecture)
  • SSH (Secure Shell)
  • Telnet (Telecommunicatienetwerk)
  • HTTP/HTTPS (Hypertext Transfer Protocol)
  • rlogin (UNIX remote login tool via TCP)
  • Raw Socket Connections (niet-uitgepakte pakketten)

Deze lijst dekt zowat elk protocol dat u zou kunnen gebruiken om verbinding te maken met een op het netwerk aangesloten pc, dus mRemoteNG kan uw one-stop-shop zijn voor externe desktopconnectiviteit.

Wat zijn externe verbindingen?

Als je niet bekend bent met externe verbindingen, kan de term vaag zijn. Een externe verbinding is een type netwerkverbinding waarmee een pc toegang heeft tot de gegevens op een andere pc. Net zoals u verbinding maakt met een website om toegang te krijgen tot gegevens, kunt u met externe verbindingen verbinding maken met een pc om toegang te krijgen tot programma's en gegevens op die machine.

Voor de typische gebruiker kunnen externe verbindingen handig zijn. U kunt externe verbindingen gebruiken om vanaf uw kantoor verbinding te maken met uw thuis-pc of omgekeerd. Als je een always-on server hebt, kun je vanaf elke computer verbinding maken met dat apparaat. Je kunt ook verbinding maken met apparaten binnen het lokale netwerk, zodat je bestanden en applicaties kunt delen met vrienden en familie via je wifi-thuisnetwerk.

Voor grote organisaties kunnen externe desktopverbindingen van cruciaal belang zijn voor de kernfunctionaliteit. In sommige bedrijven zijn alle gegevens en applicaties toegankelijk vanaf een centrale server die een specifiek type verbinding vereist. Afhankelijk van het technologische beleid van de organisatie, slaan gebruikers mogelijk zelfs geen gegevens op hun machines op. IT-ondersteuning in organisaties als deze heeft een gebruiksvriendelijke, snelle tool nodig die kan worden aangesloten op externe verbindingen om problemen te diagnosticeren en op te lossen.

mRemoteNG is geweldig voor beide gebruiksscenario's. Of u nu een persoonlijke gebruiker bent die video's probeert te delen via uw wifi of een IT-technicus die werkt om kritieke systemen operationeel te houden, mRemoteNG kan aan uw behoeften voldoen.

Instellen voor externe verbindingen

Voordat u verbinding kunt maken met een computer via mRemoteNG of een ander hulpprogramma voor externe verbinding, moet u de doelmachine voorbereiden.

Externe verbindingen inschakelen in Windows 10, 8 en 7

  1. Open het Startmenu en typ toegang op afstand in het zoekvak.

    Image
    Image
  2. Selecteer Externe toegang tot uw computer toestaan in de zoekresultaten.
  3. Om het gebruik van externe toegang op Windows 10 in te stellen, selecteert u het selectievakje naast Wijzig instellingen om externe verbindingen met deze computer toe te staan.

    Vink in Windows 7 of 8 het selectievakje aan naast Wijzig de instellingen om verbindingen toe te staan vanaf computers waarop elke versie van Extern bureaublad wordt uitgevoerd.

    Image
    Image
  4. Als u Windows 10 gebruikt, schakelt u Externe verbindingen alleen toestaan vanaf computers met Extern bureaublad met verificatie op netwerkniveau uit.

    Image
    Image

Externe verbindingen inschakelen in macOS

Om mRemoteNG op een Mac uit te voeren, moet u eerst Remote Desktop Manager installeren.

  1. Open Systeemvoorkeuren > Delen om opties voor externe verbindingen te bekijken.

    Image
    Image
  2. Vink de vakjes aan voor Aanmelding op afstand en Beheer op afstand.

    Image
    Image

    Schermdeling hoeft niet te worden aangevinkt, omdat beheer op afstand dit mogelijk maakt.

  3. Klik op Computerinstellingen en vink VNC-viewers mogen het scherm aan met wachtwoord. Typ in het tekstvak het wachtwoord dat u VNC-verbindingen wilt gebruiken en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image

mRemoteNG installeren

Zodra uw doelcomputer correct is geconfigureerd, opent u mRemoteNG op uw hostcomputer.

  1. Download het ZIP-bestand met mRemoteNG van de mRemoteNG-website.

    Image
    Image
  2. Pak het ZIP-bestand uit naar een willekeurige locatie.

    Image
    Image
  3. Open de uitgepakte map en dubbelklik op de mRemoteNG applicatie om het programma te starten.

    Image
    Image

Een externe verbinding openen met mRemoteNG

Verbindingen kunnen snel gemaakt worden met mRemoteNG vanuit de werkbalk. Selecteer in het tekstvak in de werkbalk en typ het IP-adres of de hostnaam van uw doelcomputer.

Je hebt het lokale IP-adres van de doelcomputer nodig.

  • Windows 10: Ga naar Instellingen > Netwerk en internet en kies uw netwerkinterface (meestal Wi-Fi of Ethernet).
  • Windows 7: Selecteer het netwerkverbinding pictogram in de taakbalk en selecteer Open Netwerkcentrum. Kies uw actieve netwerkinterface en selecteer Details in de instelling Connections.
  • macOS: Open Systeemvoorkeuren > Delen > Beheer op afstand.
  1. Selecteer in mRemoteNG het verbindingsprotocol in het vervolgkeuzemenu naast het tekstvak. Standaard is Extern bureaublad (RDP) geselecteerd.

    Image
    Image
  2. Om het protocol te wijzigen, selecteert u de vervolgkeuzelijst en selecteert u vervolgens het gewenste protocol in de lijst.

    Image
    Image
  3. Selecteer de groene pijl naast de vervolgkeuzelijst voor het protocol om de verbinding te openen.

    Image
    Image
  4. Om de verbinding te sluiten, selecteert u X in de rechterbovenhoek om het tabblad van de verbinding te sluiten. Zorg ervoor dat u de toepassing zelf niet sluit.

    Image
    Image

Verbindingsdetails opslaan

Als u regelmatig verbinding maakt met dezelfde machine, kunt u de configuratie opslaan voor snelle toegang.

  1. Kies File > Nieuwe verbinding of druk op Ctrl+N.

    Image
    Image
  2. Voer in het Config-paneel in de linkerbenedenhoek het IP-adres of de hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord in onder Connection.

    Image
    Image
  3. Selecteer de verborgen vervolgkeuzelijst naast Protocol om het juiste verbindingsprotocol te selecteren. U kunt ook een nuttige naam opnemen in het Display gedeelte.

    Image
    Image
  4. Om verbinding te maken met een opgeslagen verbinding, klikt u met de rechtermuisknop op de verbinding in het Connections paneel en selecteert u Connect. De verbinding wordt geopend in een nieuw tabblad.

    Image
    Image

Voor meer informatie over geavanceerd gebruik van mRemoteNG, bekijk de documentatie van mRemoteNG op GitHub of bezoek de mRemoteNG subreddit voor technische ondersteuning.

Aanbevolen: