Super Bowl TV- en thuisbioscoopopstellingstips

Inhoudsopgave:

Super Bowl TV- en thuisbioscoopopstellingstips
Super Bowl TV- en thuisbioscoopopstellingstips
Anonim

De Super Bowl is een geweldig excuus om je home-entertainmentsysteem te upgraden. Of je nu een kabelknipper, kabel- of satellietabonnee of over-the-air (OTA) kijker bent, hier zijn enkele manieren om het meeste uit de Super Bowl-uitzending van dit jaar te halen.

Voor 2023 wordt de 56e Big Game gehouden op zondag 12 februari en uitgezonden op FOX. De wedstrijduitzending begint om 15.30 uur. PST / 18:30 uur EST van State Farm Stadium in Glendale, AZ, met enkele uren pre-game tv-programma's. The Big Game wordt uitgezonden via de ether en de meeste kabel-/satellietdiensten in 1080i-resolutie. Er kunnen ook beperkte 4K-weergave-opties zijn.

Image
Image

Hoe de Super Bowl in HD te bekijken

Als je kabel- of satelliet-tv hebt, heb je een abonnementspakket nodig met HD-inhoud. Neem contact op met uw provider voor prijzen en opties voor HD-content.

Als je de game via een OTA-signaal bekijkt, heb je een antenne nodig. Om de OTA-uitzending in HD te bekijken, moet uw tv een ATSC-tuner hebben (alle HDTV's die na 2009 zijn gemaakt komen hiervoor in aanmerking).

Als je de game liever live streamt, heb je daar ook veel opties voor. Je hebt een snelle internetverbinding nodig om inhoud in HD te streamen.

Wat je kijkmethode ook is, om HD-content te ontvangen, heb je een HDTV nodig. Als je geen HDTV hebt en er op tijd een wilt kopen voor de Super Bowl, zijn LED/LCD-flatpanelsets de meest betaalbare opties. Bekijk onze suggesties voor 1080p LED/LCD TV's en 4K Ultra HD TV's, inclusief LED/LCD en OLED.

Hoewel ze in 2014 stopgezet werden, bieden plasma-tv's een betere bewegingsrespons dan led-/lcd-tv's, waardoor ze ideaal zijn voor sport.

Hoe de Super Bowl te bekijken in 4K Ultra HD

Zoals hierboven kort vermeld, kunnen er 4K-weergave-opties zijn via over-the-air of streaming-bronnen, maar die informatie is nog steeds beschikbaar en wordt mogelijk pas in januari 2021 aangekondigd. De informatie zal hier worden toegevoegd wanneer deze beschikbaar is.

Voor degenen die niet in 4K kijken, zal een 4K Ultra HD-tv je kijkervaring nog steeds verbeteren. Deze sets kunnen signalen opwaarderen, meer waargenomen details van HD-uitzendingen toevoegen, en ze kunnen uw installatie voor de komende jaren toekomstbestendig maken.

Een andere weergave-optie is een OLED-tv. LG en Sony zijn de enige merken die deze vrij dure tv's maken, maar ze ondersteunen 4K-resolutie en een kristalhelder, contrastrijk beeld.

Wees op je hoede voor gebogen schermen wanneer je winkelt voor je Super Bowl-tv. Hoewel deze sets er chique uitzien, moet je er rekening mee houden dat als je een grote groep hebt, de mensen die aan de zijkanten zitten misschien niet een volledig beeld hebben van alle actie.

Hoe de Super Bowl te bekijken op een videoprojector

Videoprojectoren kunnen een enorm schermformaat leveren, wat uitstekend is voor een grote groep, maar de installatievereisten zijn anders dan die van een tv. Je hebt een videoprojector en een groot scherm of een lege witte muur nodig. Als je van plan bent om de projector bij daglicht in een kamer te laten draaien met gordijnen, jaloezieën of gordijnen die je kunt tekenen, heb je een projector nodig die veel licht kan uitstralen. Een groeiend aantal projectoren is helder genoeg voor dergelijke omstandigheden.

Overweeg voor het beste resultaat een projector met een nominale lichtopbrengst van 2.000 lumen of meer of raadpleeg de Lumengids van Projector People. Gebruik projectoren in een slecht verlichte of licht regelbare ruimte.

De meeste projectoren hebben geen ingebouwde tv-tuners, dus u zult ook een kabel- of satellietdecoder op de projector moeten aansluiten via een HDMI-aansluiting.

Als je een kleine kamer hebt, kun je een projector met korte projectieafstand overwegen.

De meeste videoprojectoren hebben geen ingebouwde luidsprekers, en degenen die dat wel hebben, zijn niet veel beter dan een tafelradio. Voor het beste resultaat moet u een analoge of digitale optische uitgangsverbinding van uw set-top box aansluiten op een thuisbioscoopontvanger, soundbar of soundbase.

Bottom Line

Zoals eerder vermeld, heb je ook de mogelijkheid om de Big Game live te streamen. Je moet de streamingopties voor opgenomen uitzendingen controleren als je niet thuis bent op de grote wedstrijddag.

Hoe luister je naar de Super Bowl op de radio

Als je geen toegang hebt tot de game via de kabel of streaming, wordt deze uitgezonden door Westwood One-gelieerde radiostations en andere bronnen.

De Super Bowl zal ook worden uitgezonden op tv en radio via het Armed Forces Network (AFN) in Europa en de Stille Oceaan voor degenen die wereldwijd dienen.

Hoe krijg ik de Super Bowl in Surround Sound

Er zijn verschillende manieren om surround sound te krijgen, afhankelijk van je opstelling. Hier leest u hoe u surroundgeluid krijgt op HDMI-, niet-HDMI- en OTA-apparaten.

HDMI

Als je een soundbar of audio-ontvanger hebt met een HDMI-ingang, en als je kabel- of satellietdecoder een HDMI-uitgang heeft, is de eenvoudigste oplossing om alles met een HDMI-kabel aan te sluiten. Sluit de HDMI-uitgang van uw settopbox of streamingapparaat aan op uw audio-ontvanger en sluit vervolgens de uitgang van uw thuisbioscoopontvanger aan op uw HDTV.

Een directer audiopad voor HDMI-systemen is een Audio Return Channel (ARC). Met HDMI ARC hoor je tv-audio via je audiosysteem in plaats van via de luidsprekers van de tv zonder analoge of digitale optische audiokabels aan te sluiten tussen de tv en het audiosysteem. Om van deze optie gebruik te kunnen maken, moeten zowel je tv als je homecinema-ontvanger of soundbar ARC-aansluitingen hebben.

Geen HDMI

Als je geen HDMI-ingang hebt, kun je de game nog steeds in surround-geluid krijgen. HD-kabel- of satellietabonnees moeten een digitale optische audio-uitgang hebben. Sluit rechtstreeks vanuit de doos aan op de digitale optische audio-ingang op uw home cinema-ontvanger. U hebt nu toegang tot het surround sound-signaal via de kabel- of satellietfeed. Als je geen thuisbioscoopsysteem hebt als aanvulling op je HDTV, overweeg dan om een soundbar of thuisbioscoop-in-a-box aan te schaffen.

Over-the-Air

Als je van plan bent om de Super Bowl te bekijken via een over-the-air (OTA) antenne die is aangesloten op een HDTV met een ATSC-tuner, controleer dan of je HDTV een digitale optische audio-uitgang heeft. Als dit het geval is, sluit dan de digitale audio-uitgang van de HDTV aan op de digitale audio-ingang van het thuisbioscoopsysteem en u zult de surround sound-feed voor de Super Bowl ervaren.

Als uw HDTV geen digitale optische audio-uitgang heeft maar een set analoge stereo-uitgangen, sluit dan die uitgangen van uw HDTV aan op uw thuisbioscoop of audio-ontvanger. Controleer of uw thuisbioscoopsysteem een instellingsoptie voor Dolby Prologic II, IIx of DTS Neo:6 heeft. Als dat het geval is, kunt u nog steeds een surround-geluidssignaal krijgen van het stereo-ingangssignaal. Het is echter niet zo effectief als een surround sound-signaal via een digitale optische audioverbinding.

We werken dit artikel bij voor de Super Bowl van elk jaar. Kom begin januari van elk jaar terug voor meer informatie over de geplande Super Bowl TV-uitzending van dat jaar en informatie over de installatie van de tv/thuisbioscoop.

Aanbevolen: