MDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
MDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MDB-bestand is een Microsoft Access-databasebestand.
  • Open er een met Access, MDBopener.com of een ander databaseprogramma.
  • Converteren naar ACCDB-, CSV-, Excel-indelingen, enz. met dezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft wat een MDB-bestand is, de verschillende opties die je hebt om er een te openen en hoe je er een kunt converteren naar XLSX, ACCDB en andere formaten.

Wat is een MDB-bestand?

Een bestand met de MDB-bestandsextensie is een Microsoft Access-databasebestand dat letterlijk staat voor Microsoft Database. Dit is de standaard bestandsindeling voor databases die wordt gebruikt in Access 2003 en eerder, terwijl nieuwere versies de ACCDB-indeling gebruiken.

MDB-bestanden bevatten databasequery's, tabellen en meer die kunnen worden gebruikt om gegevens uit andere bestanden, zoals XML en HTML, en toepassingen, zoals Excel en SharePoint, te koppelen en op te slaan. Een LDB-bestand staat soms in dezelfde map als een Access-databasebestand; het is een Access lock-bestand dat tijdelijk wordt opgeslagen met een gedeelde database.

Image
Image

Als je MDB-bestand niets met Access te maken heeft, kan het in plaats daarvan een Avid Media-databasebestand zijn dat informatie opslaat over de mediabestanden die worden gebruikt in een Avid-videobewerkingsproject.

Hoewel ze niets te maken hebben met Access- of Avid-programma's, is MDB ook een afkorting voor multidrop bus, memory-mapped database en modulaire debugger.

Hoe een MDB-bestand te openen

Zoals je zou verwachten, kun je een Access-database openen met Microsoft Access, en waarschijnlijk ook enkele andere databaseprogramma's.

Excel zal MDB-bestanden importeren uit de Data > Get Data > From Database > Vanuit Microsoft Access Database menu, maar die gegevens moeten dan in een ander spreadsheetformaat worden opgeslagen. U kunt hier meer over lezen: Gegevens exporteren naar Excel.

Een andere optie om MDB-bestanden te bekijken, maar niet te bewerken, is om MDBopener.com te gebruiken. U hoeft dit programma niet te downloaden om het te gebruiken, aangezien het via uw webbrowser werkt. Het ondersteunt dit databaseformaat evenals ACCDB, en u kunt de tabellen exporteren naar CSV of XLS.

Image
Image

RIA-Media Viewer kan ook MDB-bestanden en andere zoals DBF, PDF en XML openen, maar niet bewerken.

U kunt het bestand ook openen en bewerken zonder toegang met het gratis programma MDB Viewer Plus. Access hoeft niet eens op uw computer te zijn geïnstalleerd om het te gebruiken.

Voor macOS kunt u met MDB Viewer (het is niet gratis, maar er is een proefversie) tabellen bekijken en exporteren. Het ondersteunt echter geen query's of formulieren, noch bewerkt het databases.

Sommige andere programma's die mogelijk met MDB-bestanden werken, zijn Microsoft's Visual Studio, OpenOffice's Base, Wolfram's Mathematica, Kexi en SAS/STAT van SAS Institute.

Avid Media Composer gebruikt MDB-bestanden die door dat programma zijn gegenereerd. Omdat deze databasebestanden automatisch door het programma worden gemaakt, worden ze ook automatisch door de software gebruikt. Met andere woorden, er is waarschijnlijk geen manier om het bestand handmatig te openen vanuit het menu van de software.

Een MDB-bestand converteren

Als u Access 2007 of nieuwer gebruikt, kunt u een MDB-bestand het beste eerst openen en vervolgens opslaan in een andere indeling. Microsoft heeft stapsgewijze instructies voor het converteren van een database naar het ACCDB-formaat.

Image
Image

Hoewel het beperkt is tot het converteren van alleen de eerste 20 rijen van de tabel, kan MDB Converter MDB converteren naar CSV, TXT en XML.

Zoals je hierboven hebt gelezen, kun je het bestand in Excel importeren en die informatie vervolgens opslaan in een spreadsheetformaat. Een andere manier om MDB naar Excel-formaten zoals XLSX en XLS te converteren, is met WhiteTown's MDB naar XLS Converter.

U kunt deze gratis Access to MySQL-tool proberen als u MDB naar MySQL wilt converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Vergelijkbare bestandsextensies zijn niet altijd gerelateerd. Dit betekent dat u ze hoogstwaarschijnlijk niet kunt openen met de hierboven genoemde MDB-bestandsopeners of -converters.

Bijvoorbeeld, hoewel ze hetzelfde kunnen klinken, hebben MDB-bestanden niets te maken met MBD-bestanden, dit zijn Multimedia Builder Project-bestanden. MBD-bestanden werken alleen met het Multimedia Builder-programma.

Evenzo hebben MDB-bestanden weinig te maken met MD-, MDF (Media Disc Image), MDL (MathWorks Simulink Model) of MDMP (Windows Minidump)-bestanden. Die bestanden kunnen waarschijnlijk niet worden geopend in een MDB-opener, noch kan een MDB-bestand worden geopend in de programma's die met die bestandsindelingen werken.

Als je de bestandsextensie van je bestand dubbel controleert en je realiseert je dat je niet echt te maken hebt met een Access- of Avid-databasebestand, onderzoek dan de bestandsextensie die je nodig hebt om meer te weten te komen over de programma's die mogelijk open of converteer dat specifieke soort bestand.

Veelgestelde vragen

  • Hoe converteert u een ACCDB-bestand naar een MDB-bestand? Om een ACCDB-bestand naar een MDB-bestand te converteren, opent u het ACCDB-bestand in MS Access en selecteert uFile > Save as > sla het bestand op als een MDB-bestand.
  • Hoe maakt u een MDB-bestand vanuit Excel? Om een MDF-bestand te maken van een Excel-spreadsheet, moet u de spreadsheet converteren naar een Access-database en vervolgens de spreadsheet als een MDB-bestand.

Aanbevolen: